Kategoriat
Kotimaa Talous

EK haluaisi ulkoistaa yrittäjävastuun työntekijöille

(PALACE) Elinkeinoelämän keskusliitto ja yrittäjäjärjestöt ehdottavat yrittäjävastuun ja palkan kaikkien sivukulujen ulkoistamista taantuman ajaksi työntekijöiden kannettavaksi. Esityksen taustalla on järjestöjen mukaan huoli työpaikkojen säilyvyydestä ja vientiteollisuuden kilpailukyvystä.
”Korostamme, että kyse on vain väliaikaisesta toimesta, ja tilanne palautetaan ennalleen taantuman väistyttyä paitsi jos meitä ei huvitakaan enää sit”, painottaa EK:n edustaja Lasse Laatunen viitaten edellisen laman aikaisiin säästötoimiin, jotka on melkein korvattu työntekijöille paitsi ettei ihan ole.
Lisäksi järjestöt toivovat, että työntekijät suostuisivat lieviin palkanalennuksiin ja työmäärän kohtuulliseen lisäämiseen sillä porkkanalla, että ne ehkä palautetaan joskus takaisin normaalitasolleen jos sattuu kiinnostamaan. Näin taattaisiin, että yritysten ei tarvitsisi turvautua lomautuksiin tai irtisanomisiin vaikka oikeasti ei vaiskaan.
”Kyse on ennen muuta solidaarisuuden osoituksesta. Haluatko sinä, että naapurin työtön menettää työnsä vain siksi, ettet suostu tekemään töitä alennetulla palkalla ja menettämään samalla eläke-etusi ja riskeeraamaan perheesi toimeentulon? Aika ahne saa olla, että olisi näin itsekäs. Koko lamahan on nimenomaan ahneiden paperimiesten ja taivaita tavoitelleiden sairaanhoitajien syytä”, EK sanoo lausunnossaan.
Kaikkea kuormaa laman kaatamisesta EK ei kuitenkaan halua sysätä yksin työntekijäpuolen kannettavaksi. Yritysjohto on edelleen valmis huolehtimaan tulospalkkioiden kuittaamisen ja bonusjärjestelmien takaamien palkkioiden nostamisen, järjestö vakuuttaa.
Esitystä on jo ehditty kilvan kehua muun muassa sanomalehtien keskustelupalstoilla, jonne on helppo kirjautua ja kirjoittaa, vaikka ei tajuaisi muuten maailmasta hevon vittua ja kärsisi muutenkin vakavasta cortexin toimintahäiriöstä eikä olisi käynyt ulkona 40:een vuoteen.
”Minusta esitys on tosi hyvä koska naapurilla on Volvo ja mulla ei ja erektionkin se saa mutta minä en ja minusta olisi hyvä jos sillä ei enää olisi kumpaakaan”, sanoo nimimerkki Hyödyllinen Idiootti.

8 vastausta aiheeseen “EK haluaisi ulkoistaa yrittäjävastuun työntekijöille”

Nyt kyllä haisee kommunismi tämän artikkelin rivien välissä. Eihän se tietty yllätä, koska tunnetusti lähes kaikki toimittajat sympatiseeraavat vasemmistoa, mutta että ihan Lehdenkin toimittajat. Olen todella pettynyt.
Eikö nyt toimittaja millään tajua, että ken ei työtää tee, sen ei ei syömänkään pidä?

Väliin jäävän palkanosan voitte LAINATA minulta markkinakorkoa vastaan.
”Kiristämme katteita (lama nääs) ja turvaamme oman voittomme (taantuma nääs)”, sanoi Tarmo Lähikauppias jonka puheita kuunnellessa käy ilmi että Suomi on ollut lamassa vuodesta 1905 alkaen.

Ihme ja kumma, ettei noi kapitalistit ole jo haljenneet kaikesta syömisensä määrästä. Ken ei syö elääkseen, sen ei tarvitse työtäkään tekemän?

Tämä juttu oli kyllä huonoin kuunaan, sillä minusta EK:in esitys on tosi hyvä koska naapurilla on Volvo ja mulla ei ja erektionkin se saa mutta minä en ja minusta olisi hyvä jos sillä ei enää olisi kumpaakaan.

Turha ärtyä tällaisesta, Kapitalisti, juttu on ihan hauska. Minusta myös SAK:n vaalimainos 2007 oli hauska. Tietysti osa lukijoista ottaa tekstin tosissaan, mutta niin käy muunlaisillekin lehden jutuille.
Oikeasti tietysti työttömyydestä pääsisi eroon vain sillä, että suostuvaiset aikuiset saisivat sopia sellaisista palkoista ym. kuin haluavat. Kysynnän ja tarjonnan laki asettaisi kunkin työntekijän palkan kussakin työtehtävässä tasolle, jolla hänet kannattaisi palkata mutta jota korkeammalla palkalla kenenkään kilpailijan ei kannattaisi enää häntä palkata. Ihmiset kun ovat erilaisia.
Lisäksi tarvittaisiin perustulo tai jokin muu järjestelmä, jossa työnteko kannattaisi aina. Valtio ei saisi ottaa kuin enintään jotain 30 % mistään ansaitusta eurosta. Varallisuusveron voisi palauttaa samalla ja perintöveron poistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
IIHF palkkaa leijonat erityistehtäviin

(KLOSET) Jääkiekon MM-turnauksesta niukasti ja ei juuri lainkaan omaa syytään pudonnut Suomen maajoukkue on Lehden varmasti nousuhumalaisten lähteiden mukaan palkattu...

Close