Kategoriat
Aikakaus

Yhtyneet Kuvalehdet vaatii Aikakaus-Lehden myymisen lopettamista

Helsingin Sanomat: Yhtyneet Kuvalehdet ei saa parodia-Lehteä pois myynnistä

Suomen Aikakaus-Lehden tekijät eivät suostu vetämään lehteään pois irtonumeromyynnistä. Yhtyneet kuvalehdet vaatii, että Suomen kuvalehteä parodioivan julkaisun irtonumeromyynti olisi pitänyt lopettaa maanantaihin mennessä. Yhtyneiden kuvalehtien juristien lähettämän kirjeen mukaan Aikakaus-Lehden ulkoasu ja logo ovat kopiota ja mukaelmaa Suomen kuvalehdestä. Tämä loukkaa kirjeen mukaan esimerkiksi tavaramerkkilakia.

Auttakaamme Yhtyneitä Kuvalehtiä: käykää kaikki hakemassa Aikakaus-Lehti pois Akateemisesta kirjakaupasta.

36 vastausta aiheeseen “Yhtyneet Kuvalehdet vaatii Aikakaus-Lehden myymisen lopettamista”

Tätä pysähtynäisyyden aikaa ei saa muuttaa! Aina kun ostan Suomen Kuvalehden niin oletan, että Lasse Lehtinen kertoo europarlamentin ”kuhisevista” käytävistä ja saan lukea kekkosenaikaisia kolumneja sekä ajankohtaista osiossa puhutaan EY:hyn liittymisestä.
Nyt tämäkin ryssitään, kun uusimmassa aikakauslehdessä puhutaan jostain ”blogeista”, ”Eläkkeellä olevasta Raimo Ilaskivestä” ja ”2000-luvusta”. HUH! Milloin nämä muka tapahtuu? Joskus 2008 vai?

Seuraavaksi Metsä Tissue (julkaisuja esim. Serla, Lambi) haastaa Yhdyntä Kuvalehdet oikeuteen, koska firmojen tuotteet muistuttavat niin kovasti toisiaan. Raastuvassa tavataan raas-tu-vas-sa.

Alan asiantuntijoiden mukaan Yhtyneet kuvalehdet vaatii pois myynnistä seuraavaksi mm. kirjoja, sarjakuvia ja mainoksia, koska ”niissäkin on sanoja jotka muodostavat lauseita”, mikä on Yhtyneiden kuvalehtien lakiasiantuntijoiden mukaan ilmiselvää plagiointia.
Yhtyneiden kuvalehtien julkaisujohtaja Tarja Verta-Pakkiin puolestaan kommentoi tapahtunutta mylvimällä ”Laki olen minä!”. Suomen kuvalehden päätoimittaja puolestaan totesi pelkäävänsä, että joku vääntää hänen patukastaan puujalkavitsin.

Lehden saama huomio uhkaa Äpyä!
On oletettavaa että Äpy rusikoi Kuvalehteä. Huomio ohjataan toisaalle.

Ällistyttävä plagiointikohuskandaali!
Paperijulkaisu Suomen kuvalehden tuoreimman numeron kansi on selvä plagiaatti Suomen Aikakaus-Lehdestä. Suomen kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen kommentoi asiaa: ”Olen nähnyt lehden, ja ymmärrän, että se on vitsi”; muutkin Suomen kuvalehden nähneet tahot yhtynevät mielipiteeseen.

Petyin hieman kun luin tuon professori Kemppisen viileän ja varman näkemyksen. Kerkesi jo nousemaan sellainen kiva taistohenki, nyrkkiä teki mieli heristää ja barrikaadeillekin olisin lähtenyt.

Pullopostia Kuvalehteen
Luimme äsken Lehteä Töölönrannan penkillä. Hyvää oli.
Kaveri huomasi vedessä pullon. Siinä luki: Muistelmani Mooseksena, kirja 3. Menossa julkaistavaksi päätoimittaja Tapani Ruokaselle Suomen Kuvalehteen.

ai, Suomen Kuivalehti on vielä siis olemassa?
Ehdin jo toivoa parasta kun ei ole kuulunut eikä näkynyt. Eikä näemmä levikkiä tarkastettu.
”joku ei yhtään tykkää kohteeksi joutumisesta”, Kemppinen sanoo.
Joo, mutta Jukka itte ei oo sellaisesta moksiskaan.

Kaikkiruokaisuudella rajansa:
”Olen nähnyt lehden, ja ymmärrän, että se on vitsi, mutta tämmöisessä maailmassa tuollaiset vitsit ovat aika puujalkavitsejä.”
tämmöisessä maailmassa?
Vaihdetaanko, Tapani? Niin helpottaa.

Kaikkiruokaisuudella rajansa:
”Olen nähnyt lehden, ja ymmärrän, että se on vitsi, mutta tämmöisessä maailmassa tuollaiset vitsit ovat aika puujalkavitsejä.”
tämmöisessä maailmassa?
Vaihdetaanko, Tapani? Niin helpottaa.
ps.
Muka identtinen edellisen viestin kanssa, ja taisin sanoa jo samat sanat,
huihai.
ps. 2
sitten puhutaan kieliä:
”Sorry, but your comment has been flagged by the spam filter running on this blog: this might be an error, in which case all apologies. Your comment will be presented to the blog admin who will be able to restore it immediately.
You may want to contact the blog admin via e-mail to notify him.”
Kokeillaanpas toisella selaimella, ja maililla.

Kaikkiruokaisuudella rajansa:
“Olen nähnyt lehden, ja ymmärrän, että se on vitsi, mutta tämmöisessä maailmassa tuollaiset vitsit ovat aika puujalkavitsejä.”
tämmöisessä maailmassa?
Vaihdetaanko, Tapani? Niin helpottaa.
Kaikkiruokaisuudella rajansa:
”Olen nähnyt lehden, ja ymmärrän, että se on vitsi, mutta tämmöisessä maailmassa tuollaiset vitsit ovat aika puujalkavitsejä.”
tämmöisessä maailmassa?
Vaihdetaanko, Tapani? Niin helpottaa.
ps.
Muka identtinen edellisen viestin kanssa, ja taisin sanoa jo samat sanat,
huihai.
ps. 2
sitten puhutaan kieliä:
Sorry, but your comment has been flagged by the spam filter running on this blog: this might be an error, in which case all apologies. Your comment will be presented to the blog admin who will be able to restore it immediately.
You may want to contact the blog admin via e-mail to notify him.

Yhtyneet Kuvalehdet vaatii aikakauslehtien myynnin lopettamista
Yhtyneiden Kuvalehtien juristit ovat lähestyneet Suomen Aikakaus-Lehden tekijöiden ohella myös muiden suomalaisten aikakauslehtien tekijöitä. Juristien lähettämien kiertokirjeiden mukaan kaikkien suomalaisten aikakauslehtien ulkoasu on vain kopiota ja mukaelmaa Suomen Kuvalehdestä. Tämä loukkaa kirjeiden mukaan lakia, oikeuksia ja parempiosaisien itsetuntoa.
Yhtyneiden Kuvalehtien maakuntaylivääpeli Tarja-Maarit Rintahurme sanoo, että muut aikakauslehdet käyttävät hyväkseen Suomen Kuvalehden tapaa liittää uutisia, artikkeleita ja reportaasheja kansien väliin nitomalla.
”Tämä toiminta on ammattimaista ja häikäilemätöntä ja siihen tulee voida välillä puuttua, jos siltä tuntuu. Ja nyt tuntuu siltä”, Rintahurme tilittää.
Myös Suomen Kuvalehden kontra-amanuenssi Anni Ruokatapanen on samaa mieltä. ”Tämä on aivan sama asia kuin joku kopioisi vaikka jonkun juoman tai patukan tai jotain muuta syötävää niin kuin esimerkiksi vuohenjuustosämpylän tai paistinperunoita ja lenkkimakkaraa, kunnon pekoni-parsa-gratiinin sekä kyytipojaksi tummaa tsekkiläistä olutta”, toteaa Ruokatapanen.
Yhtyneiden Kuvalehtien mukaan aikakauslehtien sisältö ei ole ongelma, vaan pelkästään se, että ne koostuvat sivuista, kansilehdistä ja niiteistä kuten Suomen Kuvalehtikin.
Oikeustieteen ylioppilas Kieko Nämmämkisat ei usko, että Yhtyneet Kuvalehdet saa tahtoaan läpi.
”Aikakauslehtiä on ollut ainakin sata vuotta, tai voi olla että on ollut pidempäänkin, mutta tämä ei muuta sitä tosiseikkaa, että ollut on. Aikakauslehtien käsitteeseen kuuluu se, että siellä kansien välissä on lehtiä, jotka on nidottu niitein, ellei sitten ole käytetty liimaa tai esimerkiksi korvattu kansilehtiä oikeilla, vaikkapa vaahteran lehdillä”, Nämmämkisat laukoo.
Hänen mukaansa aikakauslehtien ohella pienpainanteet, erilaiset vihkoset ja Sepi Kumpulainen ovat aikaisemminkin imitoineet Suomen Kuvalehteä.

Kiva kun muistuttivat oikein Hesarissa, että uusi Aikakauslehti on ilmestynyt. Olis voinu muuten unehtua 🙂

Oikeasti… Juuri tilasin Suomen Kuvalehden. Enpä ollut Aikakaus-lehteen sekoittanut. 🙂 Tämä Suomen Kuvalehden huumorintajuttomuudenosoitus saa kyllä pohtimaan, pitäisikö lopettaa tuore tilaus samantien.

Ne ovat vain kateellisia kun kykenette vaihtamaan liian usein lehtenne ulkonäköä totaalisesti.
Mitäs muuten seuraavaksi? Yritättekö seuraavaksi tehdä Aku Ankkaa erehdyttävästi muistuttavan painoksen?

Peruin juuri Suomen Kuivalehden kestotilauksen ja vaihdan sen täten Suomen Aikakaus-Lehden vastaavaan.

Tämä on jumalauta törkeää! Kävin Akateemisessa ja sanoivat, että kyseinen lehti on loppuunmyyty vaikka on jo kahdesti tilattu! Näin Tampereella! En enää osta lehteänne, koska ette osaa toimittaa irtonumeroita kauppoihin.

Voi hitsi kun kaikki yleensä muistuttaa jotakin toista. Banaanit näyttää mulkuilta, Hesari Tommi Läntiseltä ja Läntinen itähuoran revalta (kuten vitsissä kerrotaan).

Nyt kun aiemmin niin kumouksellinen Lehti on jo osa valtamediaa (M.O.T, kun vielä mainitsisi), olisi uudistumisen ja kenties pienen kumouksenkin paikka.
Voisiko tuohon painoversioon ajatella esimerkiksi niitä aiemmin esitettyjä maanmainioita videopätkiä? Ja tänne verkkoon jos saisi painoversion? Vetäs kaiken mualiman kuvalehdetkin ynnä muut aatoserkot hiljaiseksi, täh? Alea iacta est, Gaudeamus igitur painajaksi! Kiitos toverit!

Eihän missään valoksessa tai vedoksessa kuultanut läpi kellertävät urinaalikaaret ja punainen peruukki jonka alla avoin pellensuu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Leijonamiehistö sai yllätysvahvistuksen – Stubbin kisapassi leimattiin

(ZÜRICH) Suomen jääkiekkomaajoukkue sai maanantaina toisenkin mielenkiintoisen vahvistuksen, kun puolustaja Lasse Kukkosen lisäksi myös ulkoministeri Alexander Stubb (kok) liittyi Leijonamiehistöön....

Close