Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Törkeä ja laaja eläinten kidutus paljastunut Suomessa

(VALIO) Suomen Eläintensuojelujärjestö on julkistanut suomalaisissa maidontuotantolaitoksissa salaa kuvattua materiaalia. Videoilla näkyy törkeää eläinten kidutusta ja hyväksikäyttöä. Järjestön mielestä video todistaa, että kidutus on Suomessakin systemaattista ja tahallista.
Erityistä kohua ovat aiheuttaneet videolla näkyvät tilanteet, joissa maitohappobakteereita pakotetaan tekemään maidosta viiliä tai piimää. Eräässä sammiossa olevassa maitolietteessä bakteereita pidettiin epäinhimillisissä olosuhteissa jopa kuukausia tavoitteena saada aikaiseksi Emmental-juustoa.
Suomen Eläintensuojelujärjestön puheenjohtaja Erkki Itu pyörittelee järkyttyneenä kädessään juustopalasta.
”Maitohappobakteereiden epätoivoinen taistelu on tallentunut irvokkaasti tähän juustoon. Nämä reiät palaavat painajaisiini joka yö”, kertoo Itu kyyneleitä pyyhkien.
Maitotuottajien yhdistyksen varapuheenjohtaja Pekka Kerma katselee videota epäillen.
”En usko, että tällainen toiminta on kovinkaan laajalle levinnyttä. Nämä tapaukset ovat selvästi poikkeuksia”, sanoo Kerma naama peruslukemilla.
Sisäministeri Yrjö-Kalevi Orwell lupaa asiaan muutoksia.
”Kyllä periaatteena pitää olla, ettei yksikään olio kärsi turhaan Suomessa.”
Eduskunnassa on viikon päästä esillä lakiesitys, joka pakottaisi maitotuottajat parantamaan maitohappobakteereiden oloja. Lain vaatimuksiin kuuluu, että bakteerit säilöttäisiin tilavissa petrimaljoissa, joissa ne voisivat käyskennellä keskenään ja uiskennella keittoliuoksessa. Työsammioihin pitäisi lisäksi asentaa riittävä ilmanvaihto ja valaistus, eikä sammioissa saisi pitää bakteereita kuutta tuntia pidempään yhtä mittaa.
”Myös maitohappobakteereiden lopettamiseen tulee kiinnittää huomiota. Tässä voitaisiin siirtyä samaan suuntaan kuin karjataloudessakin, eli voimakas sähköshokki anukseen”, lisää kermaa kahviinsa kaatava ministeri Orwell.
(Jutun kansalaistoimitti Bubababa.)

11 vastausta aiheeseen “Törkeä ja laaja eläinten kidutus paljastunut Suomessa”

Kyllä tässä kidutetaan lukijoita. Nousujohteisen alun jälkeen pyöveli painaa toiston päälle ja jättää uhrit tuntikausiksi pimeään. Kirjoittajan kaverit, painakaa punaista peukkua.

Maitohappobakteereita ei saa laittaa piimäsammioon, jossei niiltä ensin kysytä!
Miksei kukaan tee mitään? Missä viipyvät pelastajabakteerit silloin kun niitä tarvitaan? Eipä näy teräs-, hämähäkki- tai lepakkobakteereita missään, ei.
Nyt meni usko oikeuden voittoon.

Ainakin Helsingissä kalliosta saa halalteurastettua juustoa, ”African exports/inports – Samson´s African croceries” nimisestä liikkeestä Haapaniemenkadulta!

nyt tarvitaan tabuja torjumaan pikainfluenssaa, pikajunabakteereja, pikojenlahdelta tai jostakin

nyt tarvitaan tabuja torjumaan pikainfluenssaa, pikajunabakteereja, pikojenlahdelta tai jostakin

Taas näitä ituhippien ja kukkahattutätien vouhotuksia. Jos haluamme turvata vapautemme, meidän pitäisi äkkiä saada tänne Suomeen laitoksia joissa nuo ekoterroristit ja muut ählämit saataisi valjastettua tehokkaan tuotannon palvelukseen, vaikka energiantuotantoon. Muuten ollaan vaarassa vajota anarkiaan ja joukkotuhoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Aikakaus-Lehteä myynnissä Akateemisessa kirjakaupassa

Helsinki, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu Aikakaus-Lehti 2/2010 on myynnissä Akateemisissa kirjakaupoissa ympäri maan. Helsingin keskustan liikkeestä sitä löytyy lokakuussa. Muitakin...

Close