Kategoriat
Urheilu

Norjalaistuomari antoi Ahosen paluulle vain 17,5 tyylipistettä

(ULAGA) Suomen mäkijoukkue pohtii protestin tekemistä kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle tuomaritoiminnasta Janne Ahosen comebackin yhteydessä sunnuntaina. Norjalainen arvostelutuomari Tor Einar Suksisauva arvioi Ahosen paluun vain 17,5 tyylipisteen arvoiseksi, kun muun tuomariston pisteet liikkuivat noin 18,5 – 19 haarukassa.
Mäkijoukkueen mielestä Ahosta kohdellaan väärin, sillä tv-kuvasta selvästi näki, että hän teki paluunsa lopuksi tyylipuhtaan telemark-alastulon. Myös Ahoselle annettua tuulirakoa pidettiin muita kärkihyppääjiä heikompina.
FIS aikoo käsitellä protestin loppuviikosta. Samalla liitto käsittelee useita sääntömuutoksia, joissa esitetään esimerkiksi kisojen muuttamista massalähdöiksi, sprinttimatkojen mukaanottoa ja mäkiviikon kilpailusysteemin muuttamista ”jotenkin vielä vittumaisemman tyhmäksi”. FIS:n lajiasiantuntija, malesialainen lumppuri Die Ter Tho Ma uskoo, että uusitut säännöt ovat tosi hyviä tai jotain.
”Tasapelin sattuessa mentäisiin aina voittomaalikilpailuun paras kahdesta -systeemillä tai jotain”, hän arvioi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Laulajan pahin painajainen toteutui ensi-iltajuhlassa!

(LONTOO) Sopraano Hayley Westenra huomasi pahimman painajaisensa toteutuvan Marley & Me -elokuvan ensi-iltajuhlassa. Westenra huomasi, että paikalle oli saapunut myös...

Close