Kategoriat
Keskustelut Kotimaa

Miksi lapsemme juovat? Osallistu keskusteluun!

Me täällä Lehden toimituksessa olemme seuranneet huolestuneena suomalaisten nuorten alkoholinkäytön kehitystä. Miksi suomalaiset teinit ovat niin vähän tekemisissä alkoholin kanssa?
Osallistu keskusteluun!

31 vastausta aiheeseen “Miksi lapsemme juovat? Osallistu keskusteluun!”

Ne eivät ehdi juoda paljoakaan, kun saavat jo alkoholimyrkytyksen.
Oisko heikko maksa tai jtn.

sitä on tyrkyllä, tai oonhan minäkin ihminen, tai jotain. Emmä tiiä.

Vittu kun olis toi Vanhanenkin edes kerran nuorena vetäny kunnon perskännit, eikä olis vaan tommonen hiirulainen.

Saatanan veronkorotukset! Ei niillä tahdo viikkoraha enää riittää olueeseen. Ja pilven polttelusta on tullut niin muodikasta. Tällaista vanhaa partaa se hidastelu ja elämänarvojen muuttuminen pössyttelyn seurauksena vain vituttaa.

Teineiltä evätään mahdollisuus päästä tekemisiin alkoholin kanssa kaikenlaisten huuhaalakien takia. Nuorena se on kossun juonti opeteltava. Näkeehän sen kun katsoo tuota tangomarkkinakulttuuria. Aikamiehet vetävät sen kossupullon ilman minkäänlaista kokemusta. Tappeluhan siitä tulee. Jos olisi juopottelu aloitettu jo teininä olisi homma hanskassa.

No six Q tytöiltä saa piparia paremmin Q ne O känniz. Ja eihän pissiksii jakxa selvinpäin kattella.

Asiahan on niin, että nuoret juovat, koska vanhemmat ja roolimallitkin juovat. Näin ne meille koulussa opettivat. Eli kun vanhat juo ni meidän nuortenkin on pakko juoda ja näin tää tapahtumaketju alkoholisoi meidät kaikki. Nyt on ollut kuitenkin huomattavissa, että monet aikusista ovat vähentäneet juomistaan ja niinpä nuoremmistakin harvempi ottaa, mutta nämä ottavat sitten samoin kuin vanhemmat sukulaisensa, useammin ja enemmän kerralla. Sitten yksi nuori, jota on myös kiusattu koulussa juo itsensä tainnoksiin, sammuu hankeen ja kuolee aiheuttaen suuren keskustelun nuorten juomisesta. Jos otat niin ehkä otat.

Taantuman ja finanssikriisin syy yksinkertaisuudessaan. Rupinaama-Kallelta ei saa osinkoja kuten ennen, vanhemmat ovat saaneet kenkää, viikkorahoja ei heru ja kaljan ollessa vuosikausia erittäin halpaa on kiljuntekotaitokin kadonnut muksuilta. Tulevaisuus on epävarma ja siinä tilanteessa monikaan ei uskalla korkkia avata, tiedä sitten onko seuraavalla kerralla enää varaa pulloon ja noloahan se sitten olisi, kun muiden juhliessa itsellä ei enää limuviinaa olisikaan.

Teini-ikäisten lukeminen lisääntynyt huolestuttavasti
(HYVINKÄÄ) Tutkimuksen mukaan nuoret kokeilevat lukemista entistä varhemmin. Erityisesti yläkouluikäisten tyttöjen lisääntynyt lukeminen huolestuttaa tutkijoita.
”Nuoret kokoontuvat viikonloppuisin kirjakasseineen kaupungille. Kirjat hankitaan usein täysi-ikäisten tuttavien välityksellä tai salaa vanhempien kirjahyllystä”, toteaa tutkija Heikko Happi.
Nuoret eivät itse koe, että lukeminen olisi heille ongelma. Rankoilla lukukokemuksilla kehuskellaan ja haetaan kavereiden hyväksyntää.
”Marianna ja Sipi luki viime lauantaina Sinuhen kahestaan ja sammu tohon”, kertoo assan seinustalla kirja kädessä istuva Liisa ja kääntää sivua. ”Kaikki täällä lukee. Lähe ny vetään siitä, vitun illiteraatti”, hän tiuskaisee toimittajalle.
Tutkijaa huolettaa, että holtittoman lukemisen takia moni nuori syrjäytyy ja jää vaille normaaleja, elämäntaitoja kasvattavia kokemuksia. ”Harvempi teini-ikäinen juo enää säännöllisesti alkoholia”, huokaa tutkija, ja jatkaa: ”Eikä ole sakkolihaa tyrkyllä niin kuin ennen.”

Ihminen on pääasiassa nestettä. Asiantilan pitäminen mainitunkaltaisena vaatii jatkuvaa nesteiden oraalista nauttimista. Siksi lapsemme juovat.

Lehtitietojen mukaan vielä kahdeksan prosenttia lapsista ja nuorista jää ilman viinaa! Pitäisiköhän nyt tehdä jotain Katainen! Katainen kiillottelee persujen saappaita ja unohtaa maan lapset ja nuorison!

Heh, onhan se stana jos ei ymmärretä, että lastemme on pakko juoda!
Vanhojen ikäluokkien siirtyessä täältä iäisyyteen on nuoremman sukupolven pakko ottaa ohjat käteen ja pitää huolta valtion verotuloista.
Johan sen jo kiertokoulun käynytkin ymmärtää, että Suomessa olisi yli 3-400000 työtöntä enempi ellei juoppoja olisi 😉

niinjuu ja edelliseen ylpeänä voin lisätä, että omani ottaa jo komeasti kaljaa vaikka vasta aloitti vasta koulun!

Eihän se ole nuorisolla heppoa ollenkaan, niin ristiriitaista on tieto jota heidän päihinsä ajetaan, ihmekkös se että, sitten on välillä vähän viinalla ja oluella laimennettava.
Yleisradion Opettaja ohjelmakin opettaa, aivan vakavalla naamalla, että jos presidentti on kotona, niin lippu on Salossa! Mikä lippu ja missä Salossa? Kyselevät oppilaat. Entä mikä on presidentti ja missä sillä on koti? Ihmettelevät silmät ymmyrkäisenä piltit ja vähän isommatkin koululaiset, hämmennyksissään.

Kaveri osti just pubin ja nyt on pirunmoinen homma kasvattaa sen liikevaihtoa eli joutuu päivät pääksytysten kantamaan klaikki rahat sinne ja juomaan niin että tyrät rytkyy!!
Joku nuori nörtti vois keksiä palvelun jolla saataisiin suoraveloituksena rahat halutulle pubin tilille niin päästäisiin yhdestä kuluttavasta välivaiheesta pois!!
Ois näille uusavuttomille nuorillekin sit helppoa päästä tosta nestavajauksesta eroon!!!

Uudet ohjelmaformaatit tuovat kuninkaamme lähemmäksi kerubejamme. Meidän isä on enemmän kännissä kuin teidän isä sekä oletko kännissä kuin koululainen ovat ohjelmia jotka yllyttävät naapureiden kakaroita juomaan. Ei sellaiset ohjelmat ole soveliaita minun kullanmurulleni. Kaikki lauantai- ja sunnuntai-illan primetime ohjelmat kuten Tanssii tähtien kanssa on juuri oikenlaista ohjelmaa minulle ja perheelleni (krix. avaa 38 prossasen laatujuoman)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Joka koululle tulossa oma miimikkopoliisi

(MONTMARTE) Jokainen Suomen koulu saa vielä tämän kevään aikana oman miimikkopoliisin. Kansallisteatterin ylijohto on lähettänyt asiaa koskevan ohjeistuksen poliisilaitoksille viime...

Close