Kategoriat
Politiikka

Eduskunta hyväksyi lex Nokian

(ETELÄRANTA) Eduskunta hyväksyi maanantaina lex Nokian nimellä tunnetun sähköisen viestinnän tietosuojaa koskevan lain. Elinkeinoelämän keskusliiton lainsäädäntöjohtajan Lasse Laatusen mukaan päätös oli yksimielinen.
Laki menee seuraavaksi Elinkeinoelämän keskusliiton lainsäädäntöjohtajan Lasse Laatusen allekirjoitettavaksi. Mahdollisena tosin pidetään, että laista tehdään valituksia. Tällöin sen voimaantulo jää riippumaan Elinkeinoelämän keskusliiton lainsäädäntöjohtajan Lasse Laatusen kannasta.
Se on salaisuus, se on salaisuus
EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs ei ehtinyt kommentoida lakikysymystä, koska hänellä oli liian kiire lukemaan Talouselämä-lehden syvällistä ja kilpailukykyä ylläpitävää laatujournalismia.
Eduskunnan päätös herätti kuitenkin välittömästi runsaasti pohdintaa internetin keskustelupalstoilla. Esimerkiksi suomi24:ssä ruoveteläinen Pirkko Aivovamma-Perseääliö ihmetteli, miksi laista syntyi edes niin suuri kohu, koska se koskee vain pahantekijöitä eikä hän ei ole tehnyt ikinä mitään väärää.
”Eikä minun postissa edes ole mitää sähköä, koska olen sähkö aller gikko”, hän puki väärinkirjoitetuiksi sanoiksi aivan liian monien kaltaistensa tunnot.

6 vastausta aiheeseen “Eduskunta hyväksyi lex Nokian”

Uudenlaisen yhteistyön sinetiksi Nokia on puolestaan valinnut eduskunnan pääasialliseksi tavarantoimittajakseen, niin sanotusti hovileverantööriksi.
Eduskunnan ravintola toimittaa Keilaniemeen viiden tähden catering- servicen.
Nokian edustajat saavat käyttää kaupungilla liikkuessaan eduskunnan vessaa ja saunaa.
Supon turvallisuuspalvelut taataan tehostettuna.

se riisuuntumislaki läpi. On parisataa naistyöntekijää alaisina. En hyväksy minihameissa poistumista. Ilkosillaan vain ja vähän kopeloiden rintavarustusta, ettei silikoniin ole piilotettu muistitikkua!
Ja kokomustalaisille vihjeeksi italialainen ruokailutapa: Ne sammakot pitää syödä (mieluiten voissa paistettuna) eikä niitä ihan urakalla suusta karkuun. Nälkä siinä tulee ja saatte taas maksaa muutaman sadan pahvisaulin höpöttämään mankkanauhalta.

sauli niinistöltä on jääny tänne avunhuuto papperi:
Minun kärsivällisyyteni tämän asian suhteen on loppu. Olisi pitänyt olla jo kauan sitten. Olen ollut turhan pitkämielinen. Ei olisi pitänyt. Tulen haastamaan rikollisten suosijat ja viranomaisvallan väärinkäyttäjät tässä prosessissa. En lepää, ennen kuin he joutuvat vastuuseen ja häpeään. Tiedän teidät.

Onko perustuslain hengen mukaista paljastaa näin näkyvällä tavalla kansalaisille se pitkään voimassa ollut fakta, että kansainväliset yritykset käyttävät maassa olennaisesti suurempaa valtaa kuin lakeja säännöstelevä eduskunta? Näin kysyn, ja vastaan turhan lässytyksen välttämiseksi: Ei ole.
Demokratian hampaattomuus korporaatioden kynsissä — hitto että oli hieno metafora — on salattava tollolta kansalta yhtä visusti kuin se, että Mooses ja Jeesus ovat fiktiivisiä hahmoja. Vitsiniekat, jotka tuntevat näiden eläviä kaimoja, säästäkööt kommentoinnin vaivansa. Mutta asiaan! Kansakunnan moraalisena selkärankana toimiva usko hölynpölyyn on säilytettävä.
Onneksi kansa uskoo edelleen. Lohduttautukaamme sillä, että porukka on pihalla kuin säähavaintoasema. Näkeehän sen siitäkin, että valtaosalla kansanedustajista puuttuu ymmärrys lain sisällöstä ja vaikutuksista. Kaikki on siis hyvin. Meno jatkuu. Kippis!

(RUOVESI) Aiemminkin Suomi24:ssa keskustelua herätellyt Pirkko Aivovamma-Perseääliö on nostattanut kohun väittellään, jonka mukaan hän ei ole tehnyt ”mitään väärää”. Naapuripitäjässä mukavasti elelevän ex-tuttavan Benny Ben Assin mukaan Aivovamma-Perseääliö täytti kerran kyläillessään Apu-lehden yhden tähden sudokusta ”aikas monta ruutua väärin – ja vielä kuulakärkikynällä”.
Ruoveden toimisto jää seuraamaan kohun taatusti nopeaa laantumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Mannerheim-elokuvaa yritetään pelastaa keräystuloilla

(HOMMA) Talouskriisin jäädyttämää Renny Harlinin suurelokuvaa marsalkka Mannerheimista yritetään pelastaa epätavallisin keinoin. Suunnitteilla on filmin loppuunsaattaminen esimerkiksi keräyksin tai yksityisin...

Close