Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Vaihdelaatikkovika jumiutti noin 70 ihmistä rullaportaisiin

(HELLSINKI) Tavaratalo Stockmannilla rullaportaiden jumiutuminen jätti noin 70-80 ihmistä portaisiin. Miesten osaston rullaportaat jumiutuivat paikoilleen perjantaina noin kello 15.
”Portaat jäivät jumiin vaihdelaatikkovian vuoksi”, kertoo tavaratalon tiedustelutoiminnan johtaja Sokos Anttila. Hänen mukaansa näin isoa evakuointia ei Stockalla ole aiemmin täytynyt tehdä.
Pelastuslaitos auttoi ihmisiä yksitellen alas, mutta osa ihmisistä joutui odottamaan portaissa toista tuntia.
Terveydenhoitohenkilökunta tarkastaa parhaillaan portailta alas autettuja ihmisiä. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen vakavasti. Pelastetuille on toimitettu huopia (Casa, kanta-asiakasetuna vain €20,-) ja kuumaa juotavaa (Reilun kaupan luomuespresso, kympin pintaan ja rapiat päälle).
(Jutun kansalaistoimitti Joukko huolestuneita perheenisiä.)

12 vastausta aiheeseen “Vaihdelaatikkovika jumiutti noin 70 ihmistä rullaportaisiin”

Kuulin illalla Esson baarissa naapurin eukolta tuosta omakohtaisesti. Talvitakeissa olleet asiakkaat olivat olleet tuolla todella kuumissaan ja koska liukuportaiden koneistossa kulkee portaiden normaalisti toimiessa sähkövirta, heille ei oltu sähköiskuvaaran vuoksi voitu antaa mitään juotavaa koko aikana ja pari iäkkäämpää rouvashenkilöä olikin pökertynyt sotkien samalla minkkiturkkinsa liukuportaiden rasvaan.

Tässä olisi voinut kuulkaa käydä pahastikin. Ylipainoisen miesten istuttamisella ei kannata leikkiä! Ilman pelastuslaitoksen nopeaa toimintaa kaikilla olisi nyt uusi soittoääni tai ainakin paha makuuhaava.

Olin itse siellä portaissa jumissa kahden isotissisen välissä. Ei tullu niin kamalaa makuuhaavaa, ne toi mut mukanaan tänne Eiraan. Nähdään ensiviikolla, mulla on uusi soittoääni.

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö menee tänään naimisiin. 60-vuotiaan puhemiehen morsian on kokoomuksen portaikossa kiipeilemässä tavattu 31-vuotias viestintäpäällikkö Jenni Haukio.

Mutta missä viipyy kriisiaputyöryhmä?
Kastraatiopelko voi kasvaa kerrassaan gasellimaisiin mittoihin, kun porras seisoo eikä vain nouse.
Kriisiavun on myös ankarasti kiellettävä ketään kertomasta kaameasta kokemuksesta mitään kellekään, koska muuten jonkun olo voi helpottaa väärällä tavalla. Toimittajat varsinkin suksikoot hevon humppafestivaaleille esittämästä tunkeilevia kysymyksiään, kun juuri on psykodynaaminen prosessi käynnistymässä ja terapeutin tilinumeroa kirjoitetaan muistiin.

Pelastuslaitkoksen varavastaava Esko Letku haluaa huomauttaa, että vaara tilanteessa oli myös otettava huomioon kaasuvuodon mahdollisuus, etenkin kun joulun ylensyöntijuhlasta ei ole kulunut vielä kunnolla kukonaskeleenvertaakaan.

Hämmästyttää, kun uutisessa ei kerrota mitään kriisiavun järjestämisestä. Meni yöunet, kun mietin niitä raukkoja rappusissa.

mutta missä on onnettomuustutkija Lehtola ja terapeutti Pirkko Lahti? ja oliko portaikossa yhtään venäläistä? Eihän ne tuu tänne enää jos tämmöstä…

Vaikka Selvä peli että venäläisethän tämän tempun tekaisivat, ne laittoivat Venäjänkin Stockalla jo kapulaa rattaisiin…ja nythän vuoden pimeimpään aikaa ne täällä parveilevat juuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Raketteja saa ampua vasta kuudelta

(NEW YORK) YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon muistuttaa Israelin armeijaa, että rakettien ampuminen Gazan alueelle on sallittua vasta kello 18:n jälkeen....

Close