Kategoriat
Kotimaa

Supo muistuttaa: varo pillua

(RATAKATU) Suojelupoliisi aloittaa pikakoulutuksen YK-miesten suojelemiseksi dollarinipuilta ja pillulta. Tuoreiden tietojen mukaan Lähi-idässä ja Kosovossa palvelleita YK-sotilaita on yritetty värvätä vieraiden valtojen agenteiksi tarjoamalla dollareita ja pillua.
”Tässä on nyt kyse erittäin vakavasta asiasta. Tuollainen keskimääräinen suomalainen mies kun näkee ulkomailla dollarinipun ja pillua, niin siinä ei kauan mene, kun kotiryssä on kännykän pikavalinnassa kakkosen kohdalla, siinä heti vaimon edellä”, totesi vastavakoilusta vastaava Lavrenti Berija.
Ulkomaille lähtijöille annetaan täst’edes varttitunnin mittainen koulutus, jossa muistutetaan pillun vaaroista.
”Naisiahan näissä hommissa ei onneksi paljon nähdä”, Berija sanoi.

7 vastausta aiheeseen “Supo muistuttaa: varo pillua”

Dollareita on aina näpeissä, mutta hyvää panoa ei meinää millään saadasanoo:

Usein YK-tehtävissä pillut voi olla epäkoherentissa tilassa, kun kapinalliset tai serbit ovat ne ensin raiskanneet ja syöttäneet munansa niille?

Livesimulaatiot ovat paras tapa yrittää ennakoida, mitä voi tapahtua ja miten toimia sitten kun jotain tapahtuu todella.
Tuore esimerkki on pornoratsia Rukalla. Oletettavasti pelastusoperaation sujuvuutta paransi se, että tapahtuma on livesimuloitu Rukalla usein, viimeksi reilua kuukautta aiemmin.
Itseäni kiinnostaa myös, miten simulaatioita saataisiin paremmin kansalaisten harjoiteltaviksi. Sen verran edistystä on tapahtunut, että Supossa ovat keksineet ottaa mukaan muun muassa larppaajia eli live-roolipelaajia, jotka näyttelevät erityyppisiä ihmisrooleja.
Voi kuulostaa älyttömältä, mutta yksi lähestymistapa ovat konsoli- ja tietokonepelit. Väkijoukkojen käyttäytymistä on opittu mallintamaan ja joissain peleissä hallitsematon väkijoukko on jo keskeisessä roolissa pelissä.

Vi här i Sverige … anteeksi, sama suåmeksi, me taalla Ruåtsin Säpossa olemme huåmanneet ettei meidän tarvitse kåuluttaa meiden kuninkaallisia turvallisuuspoliisijåukkojamme. Heillä on selkäytimessä och hyvä kåulutuksen kautta tullut selväksi asia. Meidän ei tarvitse pitää erikkois-kursseja meidän joukoille, eikä Yksikään Ruåtsalainen Tiedustelu-agentti ole koskaan joutunut ikeen alle tai vieraan vallan häpeilemättömän temppusen uhriksi. Tejdän kannattaisi lähettää kokeilaita meille koulutettavaksi. Me teemme pojista ammatti-miehiä jotka eivät hairahdu.
Ystavällisin terveisin,
Sven Gustavsson, Säpo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti vuonna 1853: Nuorison tapainturmelus ja oikeusjärjestelmän lepsuus kauhistuttavat kansalaisia

(HEINOLAN KIRKONMÄKI) Nuoremman kansanosan raakuus ja oikeuslaitoksen kevytmielinen suhtautuminen hirmutekoihin uhkaavat nakertaa suomalaisen yhteiskunnan perustuksia, uskovat suomalaiset tuoreen kyselytutkimuksen mukaan....

Close