Kategoriat
Kotimaa Talous

Suomi vetää irlantilaista sikaa markkinoilta

(MOLLY MALONES) Myös Suomi on päättänyt ryhtyä toimiin Irlannin sikaskandaalin johdosta. Elintarviketurvallisuudesta vastaava virasto Evira ilmoitti myöhään sunnuntaina Lehdelle, että irlantilainen sika vedetään pois kuluttajien saatavilta välittömästi.
Tietojen mukaan Suomessa on liikkeellä jopa useita satoja kiloa irlantilaissikaa, joko pakasteena tai kännissä.
Viranomaiset ryhtyivät toimeen ensimmäiseksi Helsingin keskustassa sijaitsevassa Geneerisessä Irkkubaarissa, josta vietiin illan aikana pois ainakin seitsemän irlantilaissikaa. Siat oli pakattu sinisiin farkkuihin sekä Celticin pelipaitoihin.
”Pogue mahone!” huusi poliisiautoon pakattu Shane McDingdongchulchunnchinnchann vahvassa laitamyötäisessä.
Evira neuvoo kansalaisia välttämään irlantilaista sianlihaa noin muutenkin. Irlantilaissioista löydettiin viikonloppuna tehdyissä kokeissa runsaasti dioksiinia, halpaa viskiä, kaljaa ja asennevaikeuksia.

11 vastausta aiheeseen “Suomi vetää irlantilaista sikaa markkinoilta”

Irlanti ja Skotlanti eivät tietääkseni ole sama asia. Celtic on jalkapalloseura, jonka kotipaikka on Glasgowssa Skotlannissa.

Olen samoilla linjoilla tarkkasilmäisen bastardin kanssa Celticin alkuperästä, mutta sir Elokuu löytää nerokkaasti ennakkoluulojemme keskushermon.
Miettikääpä heti näin aamutuimaan mitä tulee mieleen venäläisistä, saksalaisista, englantilaisista, skotlantilaisista, irlantilaisista ja suomalaisista. Samanlaisia punakoita turpeanaamaisia öriseviä alkoholisteja. Vain juoma vaihtelee. Siinä mielessä ei ole vähääkään väliä, onko irkulla Celticin paita, koska jalkapallo on juomisen rinnalla sivuseikka.

Suomalainen sika marinoituu helpommin ja halvemmalla.
Suomalaiset marinoijat sanovat että nyt on Suomalaisten sikojen marinointi kiihkeimmillään. On niin sanottu ”pikku joulu”-kausi meneillään. Siat suostuvat juomaan ja syömään mitä erilaisimpia kastikkeita. Tämän joulun uutena makuna on tullut shamppanja-marinoitu sika, mutta edelleen perinteiset kossu-, olut- ja punaviiniglögimarinoitu sika vetää ostajia. Vanha lasol-marinoitu on edelleen markkinoilla, koska EU ei sallinut metanolin sekoittamista Suomalaisten sikojen perinteiseen lasol ja sinol marinadeihin. Irlannissa on perinteisesti marinadin hinta ollut korkeampi kuin suomessa (savuke-aski 5 e, Guinness 6,5e), joten savustettua Irlantilaista sikaa ei suomen markkinoilla ole ollutkaan. Suomalainen savu-marinoitu sika on siis edelleen enimmäkseen kotimaista – joten kuluttajat eivät ole siirtyneet ulkomaisiin savumarinoituihin tuotteisiin. Suomalaiseen kotiin Sika tulee aika myöhään, sammuu pöntön päälle pahanhajuisena ja on siitä selkiävä vasta uudenvuoden jälkeen. Sikafarmarit suosittelevatkin pahan hajun poistamiseksi, että sika varastoitaisiin ulos – ennen kuin se tuodaan sitten Jouluaattona kotiin.

Bastard ei ole varmaankaan käynyt yhdessäkään ballymunin ”Geneerisessä Irkkubaarissa” katsastamassa asiakaskunnan vaatetusta. Toisaalta sen jälkeen voisi bastard kuvitella myös Liverpoolin sijaitsevan väärällä saarella.

Vaikka jutussa ei olisi muuta yhteyttä todellisuuteen kuin sairas usean sadan kilon painoinen irlantilainen sika, voi se olla hyvin lähellä totuutta.

Ympäristöjärjestöt WWF, WTF, Lokapojat ja Animalia protestoivat EU:n päätöstä vetää irlantilaiset siat pois markkinoilta. Kettingeillä itsensä pöytään sitoneet ympäristöjärjestöt tähdentävät, että sian vetäminen joko saparosta tai kärsästä aiheuttaa sialle tarpeetonta kärsimystä, jota tulisi välttää.
– Syökää kanaa, ehdotti metrotunnelista tavattu toimitusjohtaja ratkaisuksi ongelmaan.

”Suomalaisten sikojen perinteiseen lasol ja sinol marinadeihin. Irlannissa on perinteisesti marinadin hinta ollut korkeampi kuin suomessa (savuke-aski 5 e, Guinness 6,5e), joten savustettua Irlantilaista sikaa ei suomen markkinoilla ole ollutkaan.”
Nyt on tainnut kirjoittajalta viinahuuruissa unohtua todellisuus….
Sian marinointi savukkeilla täällä Irlannissa maksaa edullisimmilaan 7.14 euroa ja hinnan odotetaan
nousevan vuoden alussa 10%. Guinness-marinointi on täällä erittäin suosittu tapa, ja sen hinnaksi on arvioitu turistirysissä n. 4.8-4.9 euroa jonka hinta on vahvistettu vuodeksi eteenpäin.
Täällä ”suutsaid – eteläsuuntimilla” sian Guinness-marinointi maksaa paikallisessa juttutuvassa n.4.4-4.6 euroa, mutta heineken-marinointi on yhä kasvavassa suunnassa: Sen hinta pyörii 5.20 litrahinnoissa ja Irlanti onkin tunnettu maailman toiseksi eniten ”hainekenia” kuluttavana maana, joten punoittava irkkuliha on pikkuhiljaa vaihtumassa kevyemmin marinoiduksi.
Tässä tämä, Irlanti kuittaa.

Irlantilaista sikaa… 🙂 En tahdo hyväillä välimerkkiä mutta mikä hemmetin ”Pogue mahone!”??? ”Póg mo thon” on iiriä ja tarkoittaa ”kiss my ass”. Mistä lie revitty moinen kirjoitusasu, valitettavasti meni reisille ja pahasti..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Obama puuttui muutokseen radiopuheessaan

(CHICAGO DC) "Muutos", mainitsi Yhdysvaltain tuleva presidentti Barack Obama puheessaan sunnuntaina. "Muutosmuutosmuutos", hän jatkoi taputtavan ja hurraavan yleisön keskellä. Obama...

Close