Kategoriat
Aikakaus

Miksi tilaus, miksei irtonumeroa?

Hyvät potentiaaliset rahoittajat,
meiltä on kysytty, miksi tilaaminen olisi muka irtonumeromyyntiä parempi tapa turvata Aikakaus-Lehden finanssit. Selitys löytyy Suomen laista. Irtonumeroita nimittäin verotetaan enemmän kuin tilattuja lehtiä.
Irtonumeromyynnin arvonlisävero on 22 prosenttia, kun taas riittävän pitkäksi aikaa tehdyn aikakauslehden tilauksen alv on 0 prosenttia. Selitys on kuulemma jotain sen suuntaista kuin että sananvapauden tukeminen ja muuta vastaavaa.
Käytännössä se kuitenkin tarkoittaa, että tilatusta lehdestä jää tekijöille enemmän rahaa kuin irtonumerosta. Samasta syystä emme järjestä nettisivujen kautta irtonumeromyyntiä, etenkin kun lisätään siihen Itellan osuus, laskujen käsittelystä koituva vaiva ja pankin nappaama provisio. Sama synkkä salaisuus toimii kaikkien lehtien kanssa – sen takia teistä halutaan kestotilaajia.
PS: Jos joku lehdettä jäänyt ennakkotilaaja nyt miettii, että eihän tuollaisiin kädettömiin apinoihin voi luottaa, niin olen samaa mieltä. Oletettavasti postitus sujuu hiukkasen paremmin, kun homma hoidetaan automatisoidusti painossa, eikä printtaamalla tarra-arkkeja ja liimaamalla osoitelappuja käsin lehtien selkämyksiin. Tämä ikään kuin selvennyksenä.
Tässä päivän luukku:
Aikakaus-Lehti, osa 3

8 vastausta aiheeseen “Miksi tilaus, miksei irtonumeroa?”

Alan toivoa että tässä on kyse oikeasta pyramidihuijauksesta. Tahtoisin olla sellaisessa osallisena! Mulla on 30 e taskussa, tulkaa hakemaan, Niinistö voi tulla ensimmäisenä.

Tyhmää tuo kannen vähittäinen paljastaminen. Olen nähnyt sen jo Helsingin Panomien Ny-liitteessä.

Otsikkoon viitaten: odottelen edelleen maksamaani irtonumeroa.
Voinko lähettää teille lisää rahaa siltä varalta, että olette kohdanneet ennakoimattomia kuluja?

Pitää olla siis kädellinen voidakseen olla kädetön. Jäin kuitenkin miettimään että mites tuollaisilla kädettömillä on tuon itsetyydytyksen laita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Aikakaus-Lehden voi nyt tilata

Arvon lukijat, maakuntalehtien päätoimittajat, hampparit, kauan odotettu päivä on saapunut: Aikakaus-Lehden voi tilata vaikka heti. Kuten olemme aiemminkin todenneet, lehti...

Close