Kategoriat
Kotimaa Urheilu

Ahtisaari kärähti dopingista

Norjan Nobel-komitean mukaan presidentti Martti Ahtisaari on antanut positiivisen doping-näytteen. Ahtisaarelta viikonvaihteessa otetusta näytteestä on löytynyt jälkiä plasmanlaajentaja-aineista.
Nobel-komitean sihteerin Geir Lundestadin mukaan komitea haluaa tehdä vielä varmistustestin. Mikäli senkin tulos on positiivinen, Ahtisaari joutuu luopumaan Nobel-palkinnosta ja hänet asetetaan vähintään kahden vuoden kilpailukieltoon.
Lisäksi Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen joudutaan ilmeisesti lomauttamaan samanpituiseksi ajaksi, sillä Ahtisaaren ollessa poissa kuvioista hänelle ei jää mitään kirjoitettavaa.
Entinen maastohiihdon päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö oli myös halukas kommentoimaan asiaa, vaikkei kysytty.

10 vastausta aiheeseen “Ahtisaari kärähti dopingista”

Kyrön mukaanhan Ahtisaarelle on luvattu 1,1 miljoonaa euroa, mikäli hän suostuu kantamaan yksin vastuun dopingkärystään. Niin, ja Ahtisaaren auto on nähty yön yli Kaisa Variksen taloyhtiön pihalla.

Tämä on testamentti, jota en koskaan uskonut joutuvani kirjoittamaan. Minut on kohdannut syvä suru. Sydämeni on murtunut, enkä tuskani määrää voi sanoin kuvata. Iso osa maailmaani mureni 13.10.2008, kun sain suureksi järkytyksekseni kuulla Oslon Nobel-kisoissa antamani doping-näytteen olevan positiivinen. Elämäni pahin painajainen oli alkanut. Olen elämässäni aina pyrkinyt itse vastaamaan teoistani ja elämääni koskevista asioista, ja niin teen myös nytkin. Huippuneuvottelijana minun olisi itse pitänyt ottaa selville ja olla tietoinen saamani aineen johtavan positiiviseen doping-tulokseen. Nyt saan tästä valtavasta erehdyksestä maksaa kalliin hinnan. Mielessäni pyörii monia kysymyksiä, ja vaikka kuinka yritän kapinoida vastaan, en voi tapahtunutta muuttaa. Uskon, että Jumala tahtoi näin kohdallani käyvän. Sydämeni pohjasta haluan pyytää virhettäni anteeksi Suomen kansalta ja koko neuvottelevalta maailmalta. Samalla esitän nöyrät kiitokseni kaikille tukijoilleni vuosien varrelta. Te olette perheeni ohella auttaneet minua jaksamaan. Nyt jos koskaan tuki on tarpeen. Neuvottelu antoi minulle paljon, paljon se myöskin otti. Nyt ei ole enää kiire. Taistelu on ohi. On aika uuden elämän. Kauan sitten, kun pienenä poikana ulkoministeriöön ensimmäisen kerran nenäni työnsin, alkoi elämässäni suuri seikkailu, josta tuli loputon tuska. Vajosin ja nousin, yhä uudestaan ja uudestaan. Tuhannet litrat hikeä ja kyyneleitä saivat nyt surun sävyt. Sieltä ammensin myös vahvuuden, jonka avulla selviän tästäkin vastoinkäymisestä. Vielä kerran korviini kantautuu tuon hiljaisen ulkoministeriön mystinen kutsu. Nöyränä, kiitollisena ja yksinäisenä vaellan sinne nyt vastatuulessa viimeisen kerran takaisin, polvistun, myönnän tappioni ja pyydän sielulleni rauhaa.

Onko Ahtisaari saanut plasmalaajentajansa tietämättään lisäravinteista? Venäläiseltä omalääkäriltä? Talonmiehen piikittämästä hammastahnatuubista? Kenet haastetaan oikeuteen? Paljonko vaaditaan korvauksia? Laulaako Paavo M. Petäjä tai Pekka Vähäsöyrinki?
Suomalaisen yhteiskunnan kohtalonhetket ovat käsillä eikä sotaveteraaneistakaan ole enää apua tässä taistelussa. Onko kaikki toivo jo mennyt?

Ahtisaari on nauttinut pelkästään vatsanlaajentajia, eivätkä ne ainakaan vielä ole laittomia.

Pärnäsen korjaamolla tiedettiin taas niin että Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen joudutaan ilmeisesti lyhentämään samanpituiseksi, koska Hämäläinen avoimena, huippukuntoisena ja nopealiikkeisenä saa vanhemman väen pitämään kättä lompakon päällä ja laskemaan pöytähopeat hänen kirjoituksensa luettuaan.

Me norjalaiset olemme aina tienneet suomalaisten käyttävän jotain kiellettyä. Eihän F.E. Sillanpäätäkään voi lukea selvin päin.
Norjan antidopingtoimikunnan puheenjohtajana olen vuosikausia suositellut, ettei Martille myönnettäisi palkintoa, koska se johtaa veriarvoista jotain tietävänä varmaan käryyn ja sitä kautta väistämättä negatiiviseen julkisuuteen, mikä vaurioittaa myös norjalaista nobelitististä imagoa, joka tosin pohjatuuu ruotsalaiseen pommintekijän elämäntyölle.
Ahtisaaren käryn myötä voin todeta, että sloboja mitä sloboja nuo ryssäin naapurit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Talletusten palauttamisen lopettanut investointiklubi poliisitutkintaan

(BANKROT) Poliisi on aloittanut tutkinnan salaperäisestä Kaupthing-klubista. Huikeilla, jopa 4,00 % talletuskoroilla, jäseniä kalastaneen Kaupthingin asiakkaat järkyttyivät, kun eivät tänään...

Close