Kategoriat
Politiikka

Äänestyskoneet uhkaavat demokratiaa

(AKU KORHONEN) Asiantuntijat ovat huolissaan sähköisen äänestyksen vaikutuksista demokratian toteutumiseen. Kyse ei ole kunnallisvaaleissa kadonneistä äänistä, sillä hei pliis Vihti pffft!
”Äänestyskoneet tekevät protestiäänestämisestä lähes mahdotonta. Miten käy Aku Ankan? Entä kirkkoveneen?” kysyy politiikan tutkija Sami Bårg (ei sukua).
Bårg pelkää, että sähköinen vaalitapa tappaa vuosisataisen perinteen mennä äänestyskoppiin perseilemään vaalipäivänä. Suomessa käytettävän järjestelmän kehittänyt Tietoenator kuitenkin lupaa, että systeemiin jätetään aukkoja, joiden avulla pillua voi yhä äänestää tulevaisuudessakin.
”Mittavissa käyttäjätesteissämme ei nimittäin tullut esiin tapoja, joilla järjestelmää voisi väärinkäyttää, ja mehän tiedetään kaikki, mitä se meinaa”, yhtiöstä todetaan.

6 vastausta aiheeseen “Äänestyskoneet uhkaavat demokratiaa”

`(|)` Tunator ei tiedä, miten tuo viiva tehdään. Heidän versiot`(/)`, `(\)` ja jopa `(i)`(I)` pahimmillaan ½ eivät kunnioita meitä perinneveneen ystäviä.
Terveisin Kirkkonummen Kirkkovene Kerho (KKK)

Kyllä niissä äänestyslomakkeissa on jokainen vaihtoehto joka niihin kuuluu, lihasäkki.

Enemmän kuin pillun äänestämisestä, pidän pillun äänestä (ns. vittupieru toim. huom.)

Uusi tekniikka mahdollistaa mukavasti väärien ehdokkainnin eliminoinnin. Väärin valitessa kone vain muuntaa väärän valinnan oikeaksi, manuaalisessa äänestyksessä oikaisu täytyy tehdä manuaalisesti, mikä on äärimmäisen työlästä ja rasittavaa.
Kansan huviksi, manööverin voi myös ilmituoda moniitöriin: ”vittu mää tuota painanu, voi saatanan perkele tuolleko se ääni nyt meni? Ei vittu saatana tätä paskakonetta!” manuaali boottaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Huumesähkeitä keskiviikolle

Nuorten huumeruokailut kasvussa - Yhä useammasta ruokailevasta nuoresta on löydetty huumausainejäämiä. Esimerkiksi nachoja suklaavanukkaaseen jääkaapin ovi auki dippailevista nuorista 97...

Close