Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Stora Enso ei näe ongelmia poliitikkojen lahjomisessa, öö, rahoittamisessa

Joku höpöhöpöhippijärjestö on hyökännyt suomalaiskansallista ylpeyttä, metsäyhtiö Stora Ensoa vastaan. Kateelliset hipit paheksuvat Stora Enson osallistumista brasilialaisen kuvernöörin vaalikampanjaan, koska yhtiöllä on paljon rahaa ja hipeillä ei yhtään.
Lehti tavoitti Stora Enson yritysvastuujohtajan, Seela Sellun, kesämökkinsä vessasta ja sai mukavanoloisen Sellun vastaamaan muutamaan kinkkiseen kysymykseen.
”Ensiksikin, vaihdapas poika tuo jutun otsikko. Se on rahoittamista, ei lahjomista”, aloittaa kultaleijona-apinaturkkiin pukeutunut rouva lämpimästi. ”Vähän annettiin rahaa parille kaverille, mutta se on tapana siellä päin. Maassa maan tavalla, vai mitä?” hän selvittää.
”Meitä vastustaa siellä Kolum.. Ar.. mikä? Niin joo, Brasiliassa Maattomien liike. Eikös siinä jo nimi kerro kaiken?”, naurahtaa toimittajan jo pelkällä olemuksellaan hurmaava Sellu. ”Kateellisten panettelua. Ostaisivat maata, jos kerran haluavat sitä. Niin mekin tehtiin”, hän jatkaa loogisesti. ”Vähän surettaa tuo joidenkin yhteistyökyvyttömyys. Ei ne ole oikein sellaisia joukkuepelaajia. Onhan se nähty jo jalkapallossa”, huokaa sympaattinen Sellu.
Mielenosoituksia
ja makuupusseja

”On siellä osoiteltu mieltä suuntaan jos toiseenkin. Kerran tuli jopa poliisi paikalle, mutta mehän ei sitä kutsuttu, ei” paljastaa rehellinen Sellu. Hänen mukaansa Stora Enso on kuitenkin jo esittänyt paikalliselle poliisille toiveita mahdollisten uusien mielenosoitusten varalta.
”Jos meidän mailla tällaista tapahtuu, ihmiset saavat olla siellä rauhassa. Kakkukaffet tarjotaan juu. Makuupussejakin voidaan tarpeen tullen viedä, etteivät raukat palellu”, selventää Sellu. ”Mutta kyllähän jo myyräkin tietää, että mullan alla on mukavampi nukkua”, hän vinkkaa arvoituksellisesti.
Sellu repäisee reilun kokoisen palan rullalle käännetystä Brasilian kartasta, pyyhkäisee pyllynsä, toistaa operaation seitsemänkymmentä kertaa ja nousee lopulta pöntöltä. Kakan päälle hän kaataa kolme ämpärillistä Imbuia-haketta, jottei tämä alkaisi haista.
Lopuksi hän ojentaa nipun pieniä värikkäitä papereita, joihin on kuvattu eri aikakausia antiikista moderniin aikaan, ja toteaa: ”ihan vain muistoksi toimittajapojalle, kirjoitahan hyvä juttu!” Hyvä ihminen tuo Seela Sellu.
Tämä juttu on painettu suomalaisen Stora Enson eettiselle ja ekologiselle paperille.
(Jutun kansalaistoimitti Kristoff Jésus.)

6 vastausta aiheeseen “Stora Enso ei näe ongelmia poliitikkojen lahjomisessa, öö, rahoittamisessa”

Brasiliassakin pitäisi kansanedustajien ja muiden luottamushenkilöiden palkkioita korottaa tuntuvasti, noloa että joutuvat kerjäämään vaikkakin epäilemättä hyvään tarkoitukseen.

Biodynaaminen tapa vältellä stora-enson tuotteita: käytä käsisuihkua paperin sijaan!

Onko tarpeeksi hyvä tämä Stora Enso… Missä miehet ratsastaa… Minä ratsastin joskus Brasiliassa sademetsissä… en ratsasta enää..

Heetkonen, tämä tyyli kuulostaa tutulta, muttei ole 4-4-2 tai edes jogo bonito. Rahaa kunnanisukeille ja maata meille jostain helkkarin korvesta. Que?
Ettei vain Stora Enso olisi käyttänyt apuna vaikutustyössä Toevo de Mascu Sucarias -nimistä konsulttia Kehittyvien Maakuntien Brazilia -yhdistyksestä? Poliitikkojen kaavoihin kangistumista hillitään näemmä samoin voiteluainein eteläisellä pallonpuoliskolla. Ihanan humaania!
PS: Jos eukalyptusmetsä joudutaan kaatamaan, niin eikun kukkaisenergiaa kehiin ja Orkideapark pöllien tilalle!

Onhan niin, että piakkoin(?) julkaistava Lehden paperiversio tullaan painamaan nimenomaan tälle laadukkaalle Brasilialaiselle Stora Enson paperille? Näin laatutietoisena kuluttajana en voisi vähempään tyytyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Margaret Thatcher pahoin dementoitunut

(LONTOO) Britannian pääministerinä vuodet 1979-1990 toiminut Margaret Thatcher, 182, sairastaa vakavaa dementiaa. Asia käy ilmi rautarouvan tyttären Carol Thatcherin pian...

Close