Kategoriat
Kansalaisjournalismi Ulkomaat

Margaret Thatcher pahoin dementoitunut

(LONTOO) Britannian pääministerinä vuodet 1979-1990 toiminut Margaret Thatcher, 182, sairastaa vakavaa dementiaa. Asia käy ilmi rautarouvan tyttären Carol Thatcherin pian ilmestyvästä muistelmakirjasta.
”Meinasin pudota tuolilta. Keskustellessamme männäviikolla aamuteellä kansainvälisestä politiikasta äitini tokaisi että Chilen edesmennyt diktaattori Augusto Pinochet oli ’ihan vitun hyvä jätkä’. Tämän jälkeen hän väitti ettei ole koskaan nuollut Pinochetin persvakoa. Voi sitä naurunremakkaa, kun muistutin äitiäni asioiden todellisesta laidasta!”
”Viimeinen pisara oli se, kun Margaret väitti ettei kertaakaan poliittisen uransa aikana nuollut myöskään erään Ronald Reaganin persettä. Onneksi me muut kuitenkin tiedämme totuuden: persettä todellakin nuoltiin, ja hyvin nuoltiinkin”, tokaisi Thatcherin tytär, lähes sankari siis itsekin.
Kiivaimpien kriitikoiden mukaan Thatcher dementoitui pahasti jo 80-luvun alussa. ”Esimerkiksi kerran vuonna 1982 hän unohti että imperialismin aika on ohi ja valloitti jostain vitun syystä jonkun kärpäsenpaskan kokoisen saariryhmän jossain Argentiinan kupeessa”, kritisoi Thatcheria Jani Sievinen.
Viime vuosina Margaret Thatcher on näyttäytynyt plastiikkakirurgiensa ja häpeilevien sukulaistensa neuvosta vain harvoin julkisuudessa. Vuonna 2003 hän vieraili Ugandan diktaattorin Idi Aminin hautajaisissa. Tänä kesänä hän piti Wimbledonin tennisturnauksen yhteydessä puheen, jossa onnitteli läheisen ystävänsä, Zimbabwen presidentin Robert Mugaben hienoa ja kaikin puolin rehtiä vaalivoittoa.
(Jutun kansalaistoimitti Milfred Johnson.)

3 vastausta aiheeseen “Margaret Thatcher pahoin dementoitunut”

Kunhan Thatcher delaa niin hänen tallelokerostaan löytyy hiilikaivosten avaimet, ja britit pääsevät taas oikeisiin töihin. Ulkoilmaa kaipaavat saavat patikoida Skotlantiin nostamaan turvetta, ja länsirannikolla järjestetään Tosi-TV kilpailuja joissa palkintona merikelpoisen lautan rakentaneille on oma turvevaltaus Ulko-Hebrideiltä.

Muistan Margaretin. Olin vielä pieni poika, kun tuo musta-harmaassa ruutuhameessaan ja muffinssin näköisessä Ascot-hatussaan kulkenut täti kylvi kauhua ympäri saarivaltion.
Vaan eipä ole ajat parantuneet. Edelleen täällä vesi tulee kahdesta eri hanasta, tee keitetään viideltä, talojen lämmitystekniikka 1700-luvulta, naiset punakoita ja pulleita, ja junat myöhässä.
”lähes sankari siis itsekin”, oli mielestäni oiva sutkaus. Nostan kunniaksenne pintin paikallisessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Toimittajaksi tekeytyminen luultua yleisempää Suomessa

(HAUKIPUDAS) Loppukesästä kovaa kohua herättänyt tapaus, jossa poliisi tekeytyi toimittajaksi, on vain jäävuoren huippu, selviää Lehden teettämästä laajasta tutkimuksesta. Sen...

Close