Kategoriat
Kansalaisjournalismi Urheilu

Politiikka pidetty onnistuneesti erossa olympialaisista

(PEKING) Lehti tavoitti KOK:n puheenjohtajan Jacques Roggen pekingiläisestä luksusravintolasta illastamassa korkea-arvoisten puoluevirkailijoiden seurasta.
”Olemme onnistuneesti kyenneet pitämään politiikan erossa olympialaisista yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa. Vielä toissa viikolla politiikka yritti tunkeutua kisakylään kiipeämällä piikkilanka-aidan yli mutta onneksi valppaat turvamiehet avasivat tulen ja pysäyttivät yrityksen alkuunsa. Tuollainen terrorismi on varsin ikävää, järkyttävää ja kovin valitettavaa, varsinkin kun politiikalle on sentään varattu kolme aluetta kisapaikan läheisyydestä.”
Lehden saamien tietojen mukaan nämä alueet sijaitsevat Wulumugin, Chengdun ja Guangzhoun maakunnissa. Alueiden tarkka sijainti on Lehden haastatteleman nimettömän puoluevirkailijan mukaan kansallista turvallisuutta vaarantava suuri salaisuus. Virkailija suostui kuitenkin paljastamaan että yhteen näistä olisi tarkoitus kuljettaa politiikan pää ja oikea keuhko, toiseen vasen jalka ja puolet vasemmasta munuaisesta ja kolmanteen se mitä ruumiista jää jäljelle haaskalintujen ruokailun jäljiltä.
Rogge myöntää, että Kiinan ihmisoikeustilanteessa on vielä parantamisen varaa, mutta pysyy kannassaan, jonka mukaan kisat ovat ohjanneet maata parantamaan tapansa ihmisoikeuksien suhteen.
”Vielä joitain kuukaisia sitten täällä vilisi kaiken maailman ryysyläisiä, ituhippejä ja hihhuleita ruikuttamassa toinen toistaan mitättömämmästä asiasta, mutta viime aikoina niitä ei ole enää näkynyt. Ovat kuulemma saaneet pamppua, luoteja ja kyynelkaasua ynnä muuta mitä tulivatkin kerjäämään.”
Roggen mielestä Euroopan maiden tulisi myös ottaa mallia Kiinasta ihmisoikeusasioissa. Toimittajan kysyessä hänen kantaansa Kiinan ihmisoikeustilannetta kritisoivaan Amnesty Internationalin raporttiin Rogge totesi lyhyesti sen olevan ”täynnä valheita”. Pian tämän jälkeen paikalle takavasemmalta saapunut joukko mustiin pukuihin pukeutuneita kookkaita turvamiehiä ohjasivat Lehden toimittajan lempeällä niskaperseotteella ulos ravintolasta ja kehottivat olemaan kirjoittamatta illan tapahtumista tai muuten.
(Jutun kansalaistoimitti Keijo Syöpä.)

12 vastausta aiheeseen “Politiikka pidetty onnistuneesti erossa olympialaisista”

Huhun mukaan Rogge oli todennut vielä, että Pekingin ilmanlaatu on mitä loistavin ja julistikin jo etukäteen yhdessä Hu Jintaon kanssa olympialaisten onnistuneen yli odotusten.

Yksi telaketjun talloma ihmisoikeusaktivisti on tragedia; satatuhatta on vain tilastotiedettä.

Uskallan luvata koko Suomen kansan puolesta puoli valtakuntaa ja prinsessa Johanna Tukiaisen sille, joka keksii miten Matti Vanhanen ja Ilkka Kanerva saadaan pidettyä erossa olympialaisista.

Koko valtakunta sille joka keksii miten Vanhanen ja Kanerva saadaan pysyvästi Kiinaan.

Roggen mielestä Euroopan maiden tulisi myös ottaa mallia Kiinasta ihmisoikeusasioissa, kuten esimerkiksi Suomi ja Englanti ovat jo tehneet. Hän hehkuttaakin, kuinka Kiina on edelläkävijä viestintäministerien jatkokouluttamisen jalossa lajissa, jonka tuloksista pääsemme kaikki nauttimaan tulevaisuudessa.

Erotiikka pidättyy olympialaisissa. Paitsi niillä, jotka eivät aio käyttää testosteronia dopingaineena. Näin penkkiurheilijana luulen, että oma testosteronini säilyy tallessa ainakin mitalisaamattomuudesta sadatteluun ja yleisurheilun tilan kuukausia kestävään vatvomiseen. Perkele.

Perinteisestihän Kiinassa on pidetty politiikkaa loitolla tulittamalla sattumanvaraisesti siviilien sekaan.

Turvamiehet eivät suinkaan ohjanneet Lehden toimittajaa niska-perse-otteella, vaan uudelleenkouluttivat hänet ymmärtämään kuinka hänen takamuksensa, selkänsä, niskansa ja muutkin osansa eivät vielä ymmärtäneet kuinka kaunis on Kiinan muuri ja kaikki muukin Kiinassa.
Ettäs kehtaakin, toimittaja, syyttää kaunista Kiinaa mistään.
ps. keksivät ruudin, rauhan asialla nääs.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Radovan Karadžić: Hyvästi kesäparta!

(SLOBO HORO) "Mökkikausi on nyt päätöksessä, joten partakin joutaa mennä", naurahtaa Radovan Karadžić. Serbian ensimmäisenä presidenttinä toiminut Karadžić yllätti kesän...

Close