Kategoriat
Kulttuuri

Ishiharan perikunta nostaa tekijänoikeussyytteen Musiikkitaloa vastaan

(MUNSELL) Töölönlahdelle joskus rinnakkaistodellisuudessa valmistuva Musiikkitalo on joutunut uusiin vaikeuksiin. Lehden saamien läähätyssoittojen mukaan talon vastikään julkistettua logoa epäillään plagiaatiksi, ja oikeustoimiakin saattaa olla luvassa.
Erityisen tulistunut on japanilaisen lääkärin Shinobu Ishiharan perikunta, jonka mukaan uusi logo on suora kopio Ishiharan jo 1900-luvun alussa kehittämistä värinäkötesteistä.
Lehden asiantuntijat eivät kuitenkaan ole täysin varmoja siitä, pitäisikö perikunnan harkitsema kanne oikeuskäsittelyssä. He muistuttavat, että Ishiharan testeissä väripallojen sekaan oli piilotettu jokin tietty numero, kuten 5 tai 7. Musiikkitalon tapauksessa taas logon uumeniin on kätketty sekä jatkuvasti suureneva luku joka lähenee jo satoja miljoonia että totaalinen hallinnollinen ja arkkitehtoninen katastrofi.
”Lisäksi Ishiharan testeissä kätketyn luvun havaitseminen edellyttää normaalia värinäköä, kun Musiikkitalon logon tapauksessa testataan lähinnä kykyä erottaa hyödyllinen kulttuurihanke järjettömästä perseilystä”, tekijänoikeusekspertti Vihtori Gruusia perustelee.

4 vastausta aiheeseen “Ishiharan perikunta nostaa tekijänoikeussyytteen Musiikkitaloa vastaan”

Paavo Lipposen (sdp, mulk.) sanoin, näkeehän sen sokea Reettakin että tekijänoikeutta rikotaan räikeästi. Numeron muuttaminen kirjaimeksi pallojen keskellä ei vielä ylitä teoskynnystä, eikä ratkaisu ole muutenkaan luova ja/tai omaperäinen.
Myöskin musiikkitalon brändivärin valinta, turkoosiin vivahtava ”hapetettu kupari” on selvästi helpon ratkaisun nimissä tehty. Tarjolla olisi ollut myös ”kupattu demari”, mikä on omintakeinen sekoitus erkkituomiojan-harmaata yhdistettynä juttaurpilaisen homeenvihertävään sävyyn joka on kokonaisuutena huomattavasti erottuvampi, joskaan ei sen kauniimpi.
Hei, tulin muuten just.

Löysin lapsuudenaikaisista tavaroistani kovasti musiikkitaloa muistuttavan väriliituteoksen. Koen henkistä pääomaani käytetyn hyväksi irvokkaasti ja korvauksetta. Vaadin pelkästään henkisestä kärsimyksestä seitsemännumeroista summaa ja päälle tulevat varsinaiset tekijänoikeusmaksut.
Jos lukijakunnasta löytyy halpa ja pätevä juristi, niin yhteyttä voi ottaa numeroon 555-696969.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Sanoma perustaa 13 uutta ilmaisjakelulehteä

(TOEOELOENLAHDENKATU) Monimediakonserni Sanoma yllätti kaikki ilmoittamalla, että se aikoo perustaa Suomeen 13 uutta ilmaisjakelulehteä. Niistä 15 tulee Helsinkiin ja loput...

Close