Kategoriat
Kotimaa

Lukijoiden ranking-listaukset herättävät närää

(ESCHATON) Internetin riippumatottoman uutisvälityksen kruununjalokivi Lehti julkaisee ensimmäisenä tiedotusvälineenä Suomessa kohua herättäneen lukijoiden ranking-listauksen.
Listan kärki koostuu Metropolin, Hevoshullun ja Ultra-lehden lukijoista. Kahden lehmuksen välistä mielipiteitään kertova riippumaton raati arvioi kymmenen kärkeen myös muun muassa Suomen sotilaan ja Alibin lukijat. Huonoimpien lukijoiden listalta löytyvät muun muassa Nyt-liitteen, Katson, Lehden ja Iltalehden lukijat. Listaus oli ennätyksellisen tasainen, eikä kärjen ja pohjan välillä ollut eroa kuin jälkimaussa, matalien äänien toistossa sekä lentoasennon vakaudessa.

Ei ruusu
mutta perunakin

Moni on esittänyt myös vastalauseensa tyhmien lukijoiden erottamisesta vielä tyhmemmistä lukijoista. Lukijoiden asettamisen paremmuusjärjestykseen pelätään johtavan elitististymiseen.
”On totta, että esimerkiksi Kanava-lehden lukijat kuvittelevat kestotilauksen maksettuaan olevansa entistä rajatumpaa eliittiä, mutta sehän on vähän sama kuin kehuisi olevansa Marika Fingerroosin paras pano”, arvioi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Imelda Marcos.
Lukijoiden ranking-tutkimusta varten Lehden toimituksessa kirjoitettiin kolmen vuoden lottonumerot paperille, sekoitettiin ne kellastuneessa mutta silti ylemmyydentuntoa uhkuvassa ylioppilaslakissa ja heitettiin kaikki roskiin. Sen jälkeen tulokset arvottiin.

6 vastausta aiheeseen “Lukijoiden ranking-listaukset herättävät närää”

Alan asiantuntijoiden mukaan myös verkkojulkaisu Lehden vertaisarviointisysteemiä on kommentoitu mm. seuraavasti: ”Vittu kuka sitä punasta aina painaa häh?! Kohta alkaa lätty lätisemään!”

Suomen Lukijoiden Liiton ylijohtaja Mauno Älli on viime aikoina ollut huolissaan median kasvavasta tarpeesta eritellä informaatiota. Ennenkuulumaton toimintamalli kasvattaa Ällin mielestä tarpeetonta polarisaatiota.
”Integraatio, integraatio, integraatio”, hän huutaa. ”Vaginaan, vaginaan”, hän lisää.

Haloo siis tää on sandaali ja villasukan kanssa!
Päin naamaa vaan haukutaan vaikka tiättekö perkele mitä itte ootte eikä ne ole edes lehmuksia vois vähän pysytellä hereillä biologian tunnilla vaikka sieltähän tiputte varmaan isänmaan perusarvoihin ja tutustutte piharatamoon ja kusiaiseen!

Tää on ihan paska systeemi ko mää saan aina kaikki miinukset vaikka kuinka loistasin, ihan epistä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Taviksien kesäjuhlilla ihmeteltiin kahvikupin hintaa

(KOUVOLA) Talouskysymykset puhuttivat tämänvuotisilla Tavisten kesäjuhlilla Kouvolassa. Elintarvikkeiden hinnannousu ei ollut jäänyt osallistujilta huomaamatta, ja vahva epäilys hintapommin syistäkin oli....

Close