Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Kansalaisjournalismia: Titanic saapuu sittenkin satamaan

(BOLLYWOOD) Lähes vuosisata sitten jäävuoreen törmännyt Titanic on vihdoin seilaamassa satamaan pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. Korjauskelvottamaksi vauritoitunut alus tullaan yllättäen sijoittamaan Helsingin rannikolle hotellilaivaksi sekä nähtävyydeksi Turun Aurajokeen. Käyttämättömistä pelastuslautoista tulee tilapäisasunto Espoon kaupunginjohtajalle.
Kiista Titanicin kohtalosta alkoi, kun merenpohjassa maannut alus myytiin Intiaan romutettavaksi. Suomalaisten intressit alusta kohtaan heräsivät sen jälkeen, kun yhteys Titanicista kertovan elokuvan, suomalaisen laatujournalismin ja venäläisten sukellusveneiden välillä paljastui.
”Selvääkin selvempää oli, että tämä Suomen maailmankartalle nostanut menestyksen symboli tullaan hankkimaan siniristilipun alle”, riemuitsee eräs omalaatuinen miljonääri ja pyyhkii ilonkyyneliä silmistään.
”Naisiin, öihin mannermaisiin vie, tie suureen maailmaan, ästee Pauli ja Reeperbaaaahn”, jatkoi mies lauluskellen vain silinterihattu yllään.
(Jutun kansalaistoimitti Aatos Mantere.)

4 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismia: Titanic saapuu sittenkin satamaan”

Minusta on hienoa, että tämä takavuosien asbestipommi saa viimeisen leposijansa Aurajoen tukkeena. Aikanaan siitä tulee Suomen Joutsenen tapainen matkailunähtävyys ja kansallismaisema laivanhylkyineen voi jopa päätyä jonkun vähäarvoisen kolikon kääntöpuolelle.
Pelastuslauttojen tasoa on kuitenkin ehdottomasti nostettava ennen kuin niihin voi majoittaa umpikorruptoitunutta kansanedustajaakaan. Nimittäin kukaanhan teistä ei muista miten pelastuslauttojen täyttäminen Titanicilla meni.
Ensimmäisenä vuorossa olivat ensimmäisen luokan matkustajista naiset ja lapset. Koska pelastuslautoilla ei ollut tarjoilua eikä leluja lapsille, ja ne muutenkin näyttivät epämukavilta, ne eivät kelvanneet fiineille rouville vaan laskettiin mereen puolityhjinä. Voimme olla luottavaisin mielin siitä, että jalo ihmislaji ei ole muuttunut noista päivistä yhtään.
Titanicin uppoamisen jälkeen meripelastuksen ohjeistuksessa luovuttiin jostain ihmeen syystä sääntökohdasta: ”Koppavat akat ja krantut kersat ensin”.
Estonian uppoamisessa mentiin vielä tasa-arvoisempaan suuntaan: pelastuslauttojen käyttöönotto jätettiin matkustajien ongelmaksi kokonaan. Voimme olla ylpeitä veljeskansamme tunnollisuudesta ja halusta säilyttää tasa-arvo myös tilanteissa, joissa tulee ruumiita sadoittain.

Estonialla noudatettiin ikiaikaista sääntöä: ”Taxfree-viinat ja oluet ensin!”

Miksikäs Estonian kapteenille ei kannattaisi antaa joulukalenteria?
-No kun se avaa kuitenkin kaikki luukut ennakkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Oppositio odottaa oikeaa hetkeä välikysymykselle

(HÄMEENLINNA) Sdp:n väistyvä puheenjohtaja Eero Heinäluoma on ilmoittanut, että oppositio ei tee välikysymystä vaalirahoituksesta, koska aika ei ole oikea. Sdp:n...

Close