Kategoriat
Ulkomaat

Yksi malagalainen vielä haastattelematta bussiturmasta

(SUURET SUOMALAISET KEIHÄSRETKET) Suomen koko mediakenttä ajautui varhain tiistaina totaaliseen kouristustilaan, kun kävi ilmi, että jokin näkökulma viikonlopun Malagan bussiturmasta olisi ehkä vielä käsittelemättä. Vahvistamattomien tietojen mukaan ainakin yksi paikallinen asukas olisi yhä haastattelematta.
Lehti, joka lähetti välittömästi sunnuntaina puolet toimituskunnastaan ja näiden kissat Espanjaan seuraamaan tilannetta, tavoitti kyseisen henkilön läheisessä Hijo de la Putan kylässä eilisiltana. Puuseppä Angelo Lopez Garcia Garcia Garcia kertoi, mitä hänen haluttiin kertovan.
”Ihan mitä vaan, ihan mitä vaan. Jättäkää jo meidät rauhaan, jooko?” Garcia Garcia Garcia sanoi pari tuntia talonsa edessä päivystäneelle toimittajallemme.
Loput Lehden toimituskunnasta on sijoitettu strategisiin asemiin lentokentille ja lomamatkalaisten talojen lähettyville, jotta yksikään turmasta toipuva ei pääsisi livahtamaan kotiinsa kommentoimatta tapausta.
Olalle taputuksia
Garcia Garcia Garcian tapausta lukuun ottamatta suomalaismedia on suomalaismedian mukaan hoitanut bussiturman uutisoinnin ”aivan vitun hyvin, ei paremmin voisi olla”.
”Tärkeintä on se, että aivan kaikki kerrotaan ja aivan kaikki kuvataan ja myös julkaistaan. Journalismissa tärkeintä on hyvä matsku, ja nyt sitä riittää. Ai mikä eettinen harkinta? Missä pelaa?” pohti kännykkäkameran kanssa puskassa istunut toimittaja Aimo Skribentti.
”Tässä ei nyt ole ollenkaan kyse siitä, että haluttaisiin korjailla tsunamin aikaisia töppäyksiä, ei mitenkään. Kyllä tässä on ihan vankat journalistiset perusteet takana”, vakuutteli päätoimittaja Hannu Hyväveli ladellessaan sivuille uhrien lapsuudenkuvia ja kengännumeroita.

13 vastausta aiheeseen “Yksi malagalainen vielä haastattelematta bussiturmasta”

Uhrien ja heidän omaistensa tekstiviestit on vielä julkaisematta. Verottajaa kiinnostaa kovasti omaisille tarjotut ilmaiset Epsanjan-reissut.

Hei! Multa ei ole vielä kysytty mielipidettä. Tulin Espanjasta jo kuusi viikkoa sitten, enkä usko miten minulta ei olla vielä kysytty kuinka järkyttynyt olen bussien turvavöistä, etelä-eurooppalaisten ajotaidoista, SUOMALAISTEN ihmisten kuolemasta lomamatkallaan, LAPSEN kuolemasta, mitä Tasavallan Presidentti OLISI voinut tehdä, jotta tällainen olisi ollut vältettävissä. Olen järkyttynyt tästä tapahtumasta! Yksi kuolleista oli työpaikkani vahtimestarin lapsen luokkalaisen serkun tarhakaverin isä, enkä voi olla muuta kuin järkyttynyt tästä ULKOMAALAISESTA rattijuoposta – ei Suomessa tapahdu yhtään rattijuopon aiheuttamaa kuolemaa. Taidampa kirjoittaa iltapäivälehden ”mielipide” palstalle, jottei tällaista enää koskaan tapahdu.

Alan asiantuntijoiden mukaan seuraavaksi on vuorossa kaikkien suomalaisten haastatteleminen perinteiseen ”Missä olit kun tieto Malagan bussiturmasta saavutti sinut?” -henkeen.
Tämän jälkeen media aikoo tiettävästi arvostella mediaa uhrien kärsimyksillä mässäilystä.

Luotettavista lähteistä olen kuullut että ketään ulkoministeriössä ei keskeyttänyt välittömästi lomaansa tragedian vuoksi. Tämä johtuu vieläkin luotettavampien lähteiden mukaan siitä ettei kenelläkään ulkoministeriön työntekijällä ollut sovittua vuosilomaa kyseisenä ajankohtana.
Miten tämä edes on mahdollista? Eikö valtiojohdossa ole niinpaljon työntekijöitä että vähintään pari voisi jatkuvasti päivystää pitkällä lomalla jonka voisi sitten keskeyttää suru-uutisen kuultuaan?

Jos on joudutava onnettomuuteen, se kannattaa tehdä mieluiten ulkomailla ja isolla joukolla.
Toista olisi joutua yksin onnettomuuteen jossakin Perä-Posiolla. Ulkoministeri ei soittaisi. Pääministeri ei pitäisi tunteisiin vetoavaa puhetta televisiossa. Korkeat virkamiehet eivät kyselisi Sinulta tai omaisiltasi, millaista apua tarvitaan.
Kun Finnairin Aasian kone syöksyy joskus maahan jossakin Siperiassa, kaikkien kannattaa olla siinä mukana.
Kateellinen Frank

Milloinkas Lehden toimituskunnan puolet ja sen kissat aikovat saada valmiiksi animaation Angelon haastattelusta? Mielellään 3D:nä vaikka kyllä South Park -tyyppinenkin käy.

Parempien haastateltavien puuttessa olen kysynyt pitäjämme SEAT Málaga -merkkisten autojen omistajilta mitä mieltä he ovat tästä hirvittävästä tragediasta. Paikallistoimittajan täytyy tarttua siihen mitä on tarjolla.

Vähintään 44 ihmistä kuollut lentokoneen maahansyöksyssä Kongon demokraattisessa tasavallassa. Kuka tiesi?
..sitähän minäkin.

Viinapiru on kahlittava. Poliisitietojen mukaan niin maasturin kuin bussinkin kyydissä olleista suurin osa oli humalassa. Tämän johdosta Espanjan terveysministeriön erikoisneuvonantaja don Puska on esitellyt suosituksensa:
”Ei tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin viinin alkoholimäärän vähentäminen vähintään puolella.”
Don Puskan ehdotus on otettu myötämielisesti vastaan Espanjan Valtion Viinintuottajien Keskusjärjestössä. EVVK:n tiedottaja, don Juán Immorales de Aúervaara ý el Cid, kertoi tiedotustilaisuudessa nimensä lisäksi että espanjalaisesta viinistä on jo tähän mennessä vähennetty aromit puoleen, joten suurin osa kuluttajista ei edes huomaisi mitään muutosta.
”Ja kyllähän siitä kännit saa, pitää vain juoda enemmän,” don Juán Immorales etc. etc. skoolasi lopuksi.

Brasilialaispappi katosi taivaisiin ilmapallojen mukana.
(VIIKUNAN LEHTI)Roomalaiskatolinen brasilialaispappi katosi sunnuntaina noustuaan ilmaan satojen ilmapallojen mukana. Antonio de Carli lähti sunnuntaina heliumilla täytettyjen ilmapallojen mukana Paranaguan satamakaupungista Brasiliasta. De Carlin oli määrä matkata 750 kilometrin matka Douradosin kaupunkiin.
tätä minä pitäisin jo uutisena.

Toimittajat ne kissoineen lähtevät ulkomaille. Aurinkorannikolla paistatellessaan maatiaisestakin voi tulla kuuma kissa.

Helpoin jutunaihe vietiin heti kärkeen, kun latinopirulaiset reagoivat turmaan ripeästi ja asiantuntevasti. Toimituksista kuului perkeleitä.
”-Olisivat latinot voineet hieman mañana-kulttuuria ylläpitää, nyt jäi hyvä stereotypia käyttämättä”.
Seuraavaksi toimitukset pettivät suomalaiset viranomaiset. Sielläkin saatiin kriisiryhmät nopeasti liikkeelle. Toimituksista kuului lisää perkeleitä.
”-Olisivat viranomaiset voineet hieman kaljalla-kulttuuria ylläpitää, nyt jäi hyvä stereotypia käyttämättä”.
Vinkkinä toimituksille: auktoriteeteista matkanjärjestäjän osaamista ei ole vielä kyseenalaistettu kunnolla. Siis: miksi vaarallisesta tiestä ei varoitettu? Miksi turisteja ei kehotettu pitämään turvavöitä päällä vaarallisen matkan ajan?
Koska joku organisoivan tahon syntipukki tähän onnettomuuteen tulee löytyä (epäonnekkaan sattuman ollessa ikävän kasvoton kohde), jotta viisas kansa voi nyökkäillen sohvalla istuessaan todeta, että ”näkeehän sen, etteivät nuo päättäjät/johtajat/viranomaiset tiedä mistään mitään”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kansalaisjournalismia: Sampo-pankin asiakkaissa ongelmia

(SAMPO) Sampo-pankin asiakkaissa on jälleen tänään havaittu toimintahäiriöitä. Pankin mukaan useat asiakkaat ovat vieläkin näreissään uuden pankkijärjestelmän johdosta, vaikka se...

Close