Kategoriat
Tiede

Clay-instituutti lupaa miljoonapalkkion Vanhas-mysteerin ratkaisusta

(PÖRSÄNMÄKI) Ikea vai Internet? Tämä klassinen matemaattinen teoreema pääministeri Matti Vanhasen seurustelusuhteen alkamispisteestä on jo vuosikausia vaivannut lähinnä aivan saatanan surullisten iltapäivälehtitoimittajien päätä.
Nyt amerikkalainen Clay-instituutti on lisännyt Vanhas-teoreeman ns. Millennium-ongelmien listalleen, ja sen ratkaisusta luvataan miljoonan dollarin palkkio. Aika vitun murheelliset toimittajat ottivat päätöksen tyytyväisenä vastaan, koska heidän mukaansa asialla on aivan saatanasti merkitystä ”pääministerin uskottavuuden, kansanvallan, sananvapauden ja joidenkin muiden hienojen sanojen kannalta”.
”Tämä on oikeasti tärkeätä”, sanoi toimittaja Juha Veli Lehtiö eikä uskonut itsekään.

10 vastausta aiheeseen “Clay-instituutti lupaa miljoonapalkkion Vanhas-mysteerin ratkaisusta”

Alan asiantuntijoiden mukaan ketään ei kiinnosta, paitsi se, eikö medialla oikeasti ole tärkeämpää uutisoitavaa?

Mitenniin tärkeämpää? tekstiviestit voittavat helposti tärkeydessä esim nyt perustuslain vastaiset lait ja lakialoitteet.

”Teoreeman todistaminen tulee olemaan erittäin vaikeaa. Ensin pitäisi saada selville Vanhasen seurustelufunktion ylä ja alarajat. Toistaiseksi tiedämme ainoastaan, että se oli aidosti monotoninen, kunnes muuttui yllättäen epäjatkuvaksi”, toteaa matematiikan dosentti Arvo Käänteis-Rajala ja yskäisee mietteliäänä vielä yhden lemman.

Työviikkoni on kirjattu näin
Maanantai: Kanki-Kaikkonen
Tiistai: Kansanedustajan paheet
Keskiviikko: Jokin kadonnut lapsi jossain maailmalla
Torstai: Kaljan hinta
Perjantai: Sairaanhoitajan palkka vs. Paperikoneen käyttäjän palkka
Lauantai: Vanhanen
Sunnuntai: EU-asiat, Espoon köyhien asiat, Pääkaupunkiseudun yhdistäminen, Yhdysvaltain ulkopolitiikka, Kiinan ihmisoikeusasiat, Guantanamon vankileiri, Kunnallisvaalit, Sensuurin leviäminen maailmalla, Usa:n presidentinvaalit.
ainiin, sunnuntaina en ole töissä, mutta kansa saa sitä mikä kansaa kiinnostaa.

Ikea julkaisi uusien, Suomen markkinoille suunnattujen myyntituotteidensa nimet. Hauskasti nimetyt Matti-uuniperunavuoka, Susan-komposti, Ike-kännykkäteline ja Johanna-vessaharja tulevat olemaan kevään hittituotteita.

(JAKOMÄEN YLÄASTE)
Haltuumme saatujen Matin päiväkirjamerkintöjen mukaan Suskun ja Masan suhteen alku meni seuraavasti:
12.2 Rakas päiväkirja. Päivä hallituksessa meni kivasti. Pari päätöstä tehtiin. Oli kivaa. Vaimostakin erosin. olisi mukavaa tavata joku kiva tyttö
14.2 Rakas päiväkirja. Anteeksi eilinnen päivä jäi väliin. Hallitushommissa kiireitä. Oppositio on perseestä, ääliöt. Laitoin juttua suomi24:lle. olisi mukavaa tavata joku kiva tyttö
15.2 Rakas päiväkirja. Oppositiohommissa kiireitä. hallitus on perseestä, ääliöt. Suomi24:n ilmoitukseen on vastanneet raimo, arska, flowerpower, runotyttö, tuning89 ja susank. Kivaa, että vastauksia on tullu. Keneen ottaisin yhteyttä??? Olisi mukavaa tavata joku kiva tyttö.
22.2 Rakas päiväkirja. On ollut kiireitä. Kävin ulkomailla. Tapasin paikallisia, joku putlin tai sinnepäin. Puhui ihan hassulla tavalla. Outo setä. Raimo, arska, flowerpower, runotyttö ja tuning89 ei oo vastannut. Vaikka sanoin olevani vastuullisessa hallitushommassa. Tai runotytöltä tuli viesti, että luuletko olevasi joku pääministeri. Mä vastasin että joo. Olisi mukavaa tavata joku kiva tyttö.
25.2 Rakas päiväkirja. Ihana päivä. Opposition edustaja hymyili. Susank:kin otti yhteyttä. Kysyi, että voinko vaikuttaa asuntolainaan, verotukseen, asuntotukeen, elatusmaksuihin, uuteen autoon, ulkomaan matkoihin ja eläkkeeseen. Mä sanoin, että joo. Susku sanoi ottavansa yhteyttä. Olisi mukavaa tavata joku kiva tyttö.
1.3 Rakas päiväkirja. On ollut kiireitä. Oppositiokin on ollut ihan kivalla päällä. Kivoja lakialoitteitakin on tehty. Olen ollut yhteyksissä suskun asioiden takia sos/terveysministeriöön, valtionvarainministeriöön, ja johonkin ministeriöön, jonka nimeä en muista. Hyvältä näyttää. Suskulle ehdotin ensitapaamista eduskunnassa. Olisi mukavaa tavata joku kiva tyttö.
2.3 Rakas päiväkirja. Susku ei(ihmettelen) halunnu tulla eduskuntaan. Oli perustamassa kotia jonkun ääliön luo, joten halusi johonkin mööpeliliikkeeseen. Sanoin joo. Olisi mukavaa tavata joku kiva tyttö.
4.3 Rakas päiväkirja. Tänään tapasin Suskun IKEA:ssa. On mukavaa tavata joku kiva tyttö. Sanoi muuttavansa jonkun nurmijärveläisääliön luokse. Ei vissiin kaverilla ole huonekaluja, kun IKEA:sta pitää ostaa. Hyvänä kakkosena ollaan, jos se ääliö ei otakaan suskua…
6.3 Rakas päiväkirja. Ihanaa, upeeta. Susku soitteli ja sanoi tulevansa käymään. Pitää laittaa sauna ja uuni lämpiämään. Jos vaikka perunoita. Suskulle pitää järjestää joku rauhallinen työtila. Aikoo kirjoittaa kirjan jostain julkisuuden henkilöstä. Sanoi,että joo, hoituu. On mukavaa tavata kiva tyttö.

(EPÄJATKUVUUSKOHTA)”Aivan selvää on, ettei tämä homma etene isoa alkukirjainta pidemmälle ilman julkista rahaa”, toteaa Tappi-Pelle Pellarvo-Ilmalutku-Kutku-Räkä Helsingin yliopiston Jäännöstermi-instituutista.
”Tästä ei tajuu kukaa mitää vittu, ja vähänkö on kyselty sieltä ja täältä, hehhe”, tuumaa Väänänen ja pyörittelee silmiään. ”Nyt kyllä tuikkaan munkkia kuppiin ja kahvikuppiin niin ettei lapsille oo kertomista, hehhe, niin että täätää, siitä ja siitä saat, konveksi 4D, mälkäre mulli!”.

Aiheesta olisi osaava toimittaja saanut piikikkään, oivaltavan ja hauskan jutun. Mutta ei. Vittua ja saatanaa osaavat ala-asteikäisetkin kirjoittaa.
Olisiko kohtuutonta pyytää juttuihin edes pientä tasoa?

Pitääkö olla pääministeri, että saaa perustaa haaremin vai riittääkö joku uskonlahko?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Paikallinen mies pani tupakaksi

(KEURUU) Suomalainen yhteiskunta järkyttyi syvästi perjantaiaamuna, kun keuruulainen trukkikuski Heikki Työmies pani tupakaksi varastohallin pihalla. Työmiehen mukaan hän ei yleensä...

Close