Kategoriat
Kotimaa Talous

Teiniseksi yhä kalliimpaa

(HERROJEN KANSSA PELLON LAIDASSA) Teiniseksin kuluttajahinnat ovat nousseet tuntuvasti inflaatiotasoa jyrkemmin viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana, vahvistaa Kuluttajaliiton tuore tutkimus. Kansalle kehitys on ollut tuttua jo pitkään tutkimuksista huolimattakin.
”Vielä 1950-luvulla, kun olin työelämässä, niin silloin riitti, että katsoi tanssipaikalta jonkun rippikoulun käyneen, antoi hiukan viinaa ja vei rantaan ja kävi hommiin. Ei ne perään huudelleet”, muistelee eläkkeellä oleva työnjohtaja Ilmari Arwidsen.
Erilaiset lainmuutokset sekä muutokset tapakulttuurissa ovat Arwidsenin mukaan syynä siihen, että teiniseksissä vallitsevat nykyään käytännössä myyjän markkinat.
”Eihän nuo nuoret likat ennen vastaan kehdaneet panna, jos vähänkään hienompi herra oli, puhumatta nyt siitä, että olisivat mitään merkkivaatteita pyytäneet. Nykyään jos maksamatta teiniä yrittää, niin samantien on kaikki sosiaalitantat ja poliisit ryysyissä kiinni”, kuvailee alaikäisille ”ainakin puolentusinaa” lehtolasta siittänyt Arwidsen.
”Se oli, pojat, semmosta aikaa, että perkele juu, uurgh”, myhäilee Arwidsen muistojaan.

10 vastausta aiheeseen “Teiniseksi yhä kalliimpaa”

Joo. Tästä kertoivat Ylioppilaslehti ja Radio-City jo 80-luvulla. Valtamedia tulee vähän perässä…

Nuoret ovat haistaneet tässä markkinaraon. Vasta täysi-ikäisenä on mahdollisuus luottokorttiin. Nuoremmat ovat selvästi siis epäluotettavia.
Tähän puutteeseen pitääkin paneutua välittömästi ja perustaa luottamusta herättävä luottoyhtiö alaikäisille. Maksuvälineeksi tulee tietenkin nahkavisa.
Alle 16-vuotiaat saavat lisäksi mukavan nalle-sertifikaatin!

70- ja 80-luvulla oli mp3- ja cd-soittimet arvossaan, niillä sai tavallinenkin jannu Tiny Toven näköisiä vaikka viikoittain. Nyt niillä ei saa sen kummempaa kuin 30 vuotta sitten kannettavalla C-kasettisoittimella.

Juuri saamieni tietojen mukaan tavaroilla ja kliseillä vikittely ei rajoitu pelkästään teini-ikäisiin.
Täysi-ikäiset miehet vievät ikäisiään tai itseään vanhempia naisia kahville, tarjoavat juomia baarissa, kutsuvat kotiinsa viini-illallisille ja kertovat hempeyksiä. Myös elokuviin vieminen on yleistä. Taka-ajatuksena on usein saada huomiota, kokemusta, elämyksiä ja seksiä.
Aikuiset naiset, aivan kuten teinitkään, eivät osaa kieltäytyä mukavasta ja avokätisestä seurasta, kertoo nimettömänä pysyvä lähde.

Nyt ymmärrän, mitä kaverini seiskaluokalla tarkoittivat ’koululaisen taskualennuksella’.

Mitä ihmettä Lehdelle on tapahtunut? MISSÄ OVAT TISSIT?
P.S. Tissit mainittu.

Alan asiantuntijoiden mukaan maksullisen ja maksuttoman teiniseksin ero on siinä, että maksuton käy pitkällä aikavälillä kalliimmaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kuluttajat satsaavat kotimaiseen

Marokkolainen uuden sadon hashis ei ole saanut jalansijaa vähittäiskaupassa (JYVÄSKYLÄ) Halvasta hinnasta huolimatta suomalaiskuluttajat eivät ole innokkaita ostamaan pohjoisafrikkalaista hashista....

Close