Kategoriat
Kotimaa Talous

Kuluttajat satsaavat kotimaiseen

Marokkolainen uuden sadon hashis ei ole saanut jalansijaa vähittäiskaupassa
(JYVÄSKYLÄ) Halvasta hinnasta huolimatta suomalaiskuluttajat eivät ole innokkaita ostamaan pohjoisafrikkalaista hashista. Kotimaisen sadon kysyntä sen sijaan ylittää reilusti tuottajien kapasiteetin. Marokkolaisen hashiksen myyntiä haittaavat ennen kuluttajien kaikkea epäilyt tuotteen laadusta.
”Sen vähän mitä meidänkin perheessä pilveä poltetaan voi kyllä aivan hyvin ostaa kotimaasta. On se parempaa ja tuntuu hyvältä kun tietää, millaisissa olosuhteissa se on tuotettu. Kotimaisesta kukasta kuitenkin näkee, mitä polttaa toisin kuin jostain peruslätkästä”, sanoo nuorikkonsa kanssa ostoksille tullut Seppo Passaajo.
Monet kauppiaat ovatkin jo menettäneet suuria summia sekä niveliä virheellisten laskelmien vuoksi.
”Täytyy myöntää, että kauppa ei ole lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. Onneksi päätimme kokeilla markkinatilannetta aluksi pienellä koe-erällä. Imagokysymyksillä on tällä alalla niin suuri vaikutus, että mikäli olisimme tuijottaneet pelkkiä numeroita ja ottaneet heti ison erän, voisi nyt olla aika tukalat paikat, huh huh”, taivastelee kauppias Piri-Jore.
Vähittäiskaupan tuloksia on viimeisellä kahdella vuosineljänneksellä syönyt selkeästi myös etenkin opiskelijoiden suosimien luomupiirien yleistyminen. Yhä useammat ihmiset ostavat hamppunsa suoraan tuottajalta vaikka parin kuukauden tarpeiksi kerralla. Kun yhteen tilaukseen saadaan kerättyä tarpeeksi paljon tarpeeksi isoja tilauksia, voidaan hinnasta tinkiä leikkaamalla yksi välikäsi pois.
”Kavereiden kanssa joskus juteltiin, että kun tätä kuitenkin tulee ostettua vuositasolla melkoiset määrät, olisi viisaampaa ostaa suoraan kasvattajalta, jolloin tuotteen laadusta voidaan varmistua paremmin ja rahaa säästyy paljon verrattuna siihen, että ostaisi aina pari grammaa viikonloppuisin jostain baarin pihasta”, sanoo taidekasvatuksen opiskelija Irja Gallén-Rautawuori, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan Lähihamppu-piirin pääarkkitehti.

7 vastausta aiheeseen “Kuluttajat satsaavat kotimaiseen”

Damn. Mul menee nää LEHDEN ja US:n FEEDIT SEKASIN HEI! Sekotan tarkotuksella eiku vasiten.

Taidekasvatuksen opiskelija on ilmiselvästi kiertoilmaus Nokian hallituksen jäsenelle. Ainakin hyvin lähellä sitä.

Oliko se välikäsi vielä jossain?
Myöhästyin ja väliliha taisi mennä jo.

Meidän perheessä on jo vuosikaudet syöty vain kotimaisia mandariineja, kun ei noista marokkolaisista ja kiinalaisista mandariineista oikein tahdo mennä pää sekaisin.

Hintaa saadaan laskettua kätevästi leikkaamalla pelottelumielessä se tukkumyyjän välikäsi pois. Eipähän ensi kerralla tunge meidän reviirille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Jo kolme suomalaista liittynyt Terolle kaljaa -ryhmään FaceBookissa

(INTERVEPI) Hollolalaisen Tero Petteri-Teron uusin tempaus kiihdyttää myös nettikansaa. Facebook-ryhmä Terolle kaljaa on saanut jo kolme jäsentä. Merkillepantavaa on se,...

Close