Kategoriat
Politiikka

Päätoimittajat kaipaavat medialta rohkeampaa otetta

(JOULUPUKIN ISO PAJA) Yleisradion Ykkösaamu-ohjelmaan kokoontunut päätoimittajaraati oli tänä aamuna yksimielinen siitä, että valtaapitävien yksityiselämän toilailut on tuotava arkailematta julki. Päätoimittajat kuitenkin muistuttivat, että journalistit haukkuvat väärää puuta.

”Kyllä se on aivan oikea tie. Avoimessa yhteiskunnassa ei voida ajatella, että ne, jotka käyttävät valtaa voivat pitää yksityiselämänsä täysin pimennossa kansalta”
, linjasi Virkkunen.
Kuitenkin poliitikkojen irstailut ja internetpokat voisi päätoimittajien mielestä jättää uutisoimatta. Päätoimittaja Pekka Mervola Keskisuomalaisesta muistutti, kenellä oikeastaan on se valta joka puuttuu kansalta.
”Vittuako tuolla jotain ministereitä jahtaamaan. Kyllä se on päätoimittajat ja kapitalistit, jotka tätä maailmaa pyörittävät”, totesi Mervola.
Vallasta humaltunut Virkkunen kannusti suorassa lähetyksessä toimittajia raportoimaan ennemmin oman yksityiselämänsä toilailuista kuin poliitikkojen.

”Vittuako siinä jotain Vanhasen Mattia kyttäämään. Kamerat tanaan vaan kun minä läiskin perseelle sihteeriä tai silloin kun Wahlroosin Nallen kanssa kontataan eliittibordellista aamuyöstä kadulle”
, naureskeli Virkkunen.
Tehtäväänsä jättämästä kieltäytynyt Markku Salomaa, entinen Turun Sanomien päätoimittaja, muistutti että yhteiskunnallisen aseman perusteella hänen edesottamuksiaan olisi voinut revitellä lööpeissä enemmänkin.

”Palpan Killi se Laitilan kanavalla heilutti nenäliinaa: kumpaa ne souvarit haluavat, vittua vai viinaa?”
, kyseli Salomaa nuotin vierestä.

6 vastausta aiheeseen “Päätoimittajat kaipaavat medialta rohkeampaa otetta”

Onko tiedossa miten kiihkoislamistit suhtautuvat Pekka Mervolan sananmuunnokseen? Taitaa olla fatwa tulossa…

Alan asiantuntijoiden mukaan valtamedian tulisi kiinnittää enemmän huomiota alan asiantuntijoiden hulvattomiin toilailuihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kanerva vahvoilla ensi vuoden journalistipalkinnon saajaksi

(TÖTTÖRÖÖ) Ensi vuoden Suuren journalistipalkinnon saajaksi on vahvimmin ehdolla ulkoministeri Ilkka Kanerva. Sisäpiirilähteiden tietojen mukaan Kanerva palkitaan, koska hän on...

Close