Kategoriat
Kulttuuri

Useita suomalaisia huippukirjailijoita epäillään plagioinnista

MONIA SANOJA KOPIOITU HÄIKÄILEMÄTTÄ – KATSO KUVAT!
(DUBBIDUU) Suomen kirjailijapiireissä kuohuu. Lehden saamien tietojen mukaan lähes kaikkia nykykirjallisuuden suuria nimiä epäillään laajamittaisesta plagioinnista. Syytöksiltä ei pelastu käytännössä kukaan, ei edes haudan takaa.
Päätalo, Paasilinna, Hietamies, Utrio, Remeslista on loputon. Aivan järkyttävää”, analysoi kansalaisjournalisti Tavis Amanda skandaalista, joka on herättänyt jopa maailmanlaajuista huomiota.
Suomalaiskirjailijoiden teosten lähempi tarkastelu paljastaa aukottomasti, että tekijät ovat lainanneet vanhoilta mestareilta aina Agricolaa myöten käytännössä kaikki käyttämänsä sanat. Lauseetkin ovat ajoittain lähes identtisiä, joskin sanajärjestystä on saatettu muuttaa. Aina sisältökään ei ole tismalleen sama, mutta kirjainten yhtäläisyyttä ei voi kiistää. Muutamat kirjailijat ovat ehkä saattaneet julkaista myös kyrillisellä aakkostolla, mutta ainakin aihevalinnat liippaavat häkellyttävästi samaan suuntaan.
”Tuossa on a, katso nyt”, opastaa Amanda osoittaen satunnaista sivua Iijoki-sarjan avausteoksesta, ja on aivan oikeassa. Lehti julkaiseekin nyt ensimmäisenä tiedotusvälineenä Suomessa kohukuvan tästä kirjaimesta:
A
Ja kuten nähdään, on kirjaimen yhtäläisyys esimerkiksi Aleksis Kiven teoksessa Seitsemän veljestä esiintyvään a:han kiistaton:
A
Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan plagiointi on vielä härskimpää tieteellisissä teksteissä, joissa usein mainitaan aivan avoimesti ja häpeilemättä heti kunkin katkelman perässä, kenen alkuteoksesta se on varastettu.

14 vastausta aiheeseen “Useita suomalaisia huippukirjailijoita epäillään plagioinnista”

Pilkatkaa vain tekijänoikeutta, kyllä teille vielä näytetään.

Onko muuten Tavis Amandan tunnetumpi sisko keksinyt kynttilän?

Suuri osa kirjallisuudesta mitätöidään jo sen takia että teoksia kirjoitettaettaessa ei ole ollut kattavaa doping-kontrollia. Lähes kaikki rock-musiikki kielletään samasta syystä.

Alan asiantuntijoiden mukaan 100% Lehdessä käytetyistä sanoista on plagioitu muista medioista.

Aivan uskomatonta! Jopa uskomatonta p.. eiku torttua! Takaisin kouluun ja Aasta alottaa, onko Beetä näkyny?
P.S. A-rno Kotro imee.. kahvia mukista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Fidel Castro vahvoilla Fidel Castron seuraajaksi

(CUBA LIBRE) Kuuban johtajapeli revähti täysin avoimeksi tiistaina Fidel Castron ilmoitettua luopuvansa presidentin tehtävästä. Asiantuntijoiden mukaan kandidaatteja pallille on useita,...

Close