Kategoriat
Sähkeet

Kosovo-sähkeitä sunnuntaiksi

Kosovo luottaa itseensä – Itsenäiseksi julistautunut Kosovo vakuuttaa seisovansa tukevasti omilla jaloillaan, mutta toivoo EU:n, YK:n, Maailmanpankin, IMF:n, Yhdysvaltain, Kiinan ja Lions Clubin apua, jotta maa selviäisi taloudellisesti, poliittisesti ja sotilaallisesti edes ensi viikkoon asti. Kosovon pääministeri Hashim Thaci sanoi, että vittu rahaa heti ja paljon ja poliiseja miljoona.
Serbia nieli tappionsa arvokkaasti – Serbian valtiojohto suhtautui Kosovon itsenäistymiseen stoalaisen tyynesti. Valtiomiesmäisesti esiintynyt presidentti Boris Tadic sai itkuraivarit parlamentin käytävällä, polki jalkaa ja sanoi kosovolaisten olevan ihan tyhmiä ja uhkasi kertoa äidille ja isoveljelle. Pääministeri Vojislav Kostunica pidättää edelleen hengitystään.
Muurame huolestui – Keskisuomalainen Muuramen kunta ei aio ainakaan toistaiseksi tunnustaa Kosovon itsenäisyyttä. Kunnan johto pelkää, että tapaus aikaansaa dominoefektin ja yllyttää muutkin vähemmistöt hamuamaan itsenäisyyttä. Muuramessa asuu merkittävä korpilahtelaisvähemmistö.

13 vastausta aiheeseen “Kosovo-sähkeitä sunnuntaiksi”

Olen syntynyt Korpilahdella ja vaadin Alkio-opistoa itsenäiseksi. Tai ainakin isommat tissit!

Alan asiantuntijoiden mukaan itsenäinen Savo tulee eroamaan Suomesta lähimpien kymmene vuoden aikana.
Hakkoo piälle!

Savon ilmoittaessa itsenäistymisaikeistaan ei ainakaan diplomaattisesta ratkaisusta tulisi mitään, koska savolaisten mielestä heidän puhuessaan vastuu on aina kuulijan.

Ahvenanmaan levottomuudet jatkuvat
(JOMALA) Useita uhreja eilen vaatineet Ahvenanmaan mellakat jatkuivat tänään. Ahvenanmaan ruotsinkielinen enemmistö vaatii maakuntahallituksen johdolla itsenäisyytta. Suomen hallitus, presidentti sekä puolustusvoimien komentaja ovat kaikki pitäneet kiinni kannastaan, jonka mukaan irrottautuminen olisi kansainvälisen lain vastaista. Suomi onkin ehdottanut maakunnalle ratkaisuksi ns. Ahvenanmaa-mallia.

Ha. Sudeettikorpilahtelaiset liittyvät uuteen Jyväskylään samalla kun Muuramen Anschluss toteutetaan.

Tiä on itsenäesyys ilmotus!
Me Pohjois-Sawolaiset olemme saaneet kärsiä aivan liikaa etelän herrojen ja muitten rantaruåttalaisten pilkasta. Nyt on muki täys. Suottaapi olla että aloitamme irtautumis toimet muusta Suomesta kuhan heimot saadaan kokoon jotta saadaan pidettyä käräjät Kuopion torilla. Tuollon ehkä julistamme Pohjois-Sawon kuningaskunnan jälleen perustetuks ja kenties huudatamme naaapurin Matin piällysmieheksemme.
Suottaapi olla että eroamme Suomen lisäksi EU:sta. Ehkä vaadimme myös kaikkien kansallis aarteittemme, kuten Lentävän-Kalakukon ja Pertti Pasasen kylkiluun palauttamista Pohjois-Sawoon. Vuatimustemme lista ei ehkä jiä tähän ja suottaa olla että muita artikkeleita näihin lisätään.
Alas Etelän Herrojen sortovalta. Tiä suattaa olla viimmonen taisto joten rintamaan ehkä kannattaa liittyä mikäli tahtoo vielä kerran päästä mukaan heimosotiin. Mutta se on varmaa ettei ainakaan enää koskaan viedä ensimmäistäkään kukkoa tai piirakkaa nälkää näkevien Pohjois-Sawolaisten lasten suusta. Kapina saattaa alkaa ja sillon ehkä potkitaan väärän maalaiset riistäjät pois itsenäisestä Sawosta ja sitten ehkä on kaikille tarjolla atomia ja kahvia.
Vielä tommonen varotuksen sana, että tästä lähtien suattaa olla niin, ettö muunmualaisten, kuten Etelä-Sawolaisten turha tulla Pieksänmäkeä korkeemmalle tai me saatetaan antaa turpaan.
Komentaja Jussi
Sawon Vapautuksen Kansanrintama
Marttyyri Esa Pakarisen Prikaati

Siitä vaan savolaiset, kukapa teitä pidättelee. Kannatan myös lämpimästi Turun itsenäistymispyrkimyksiä. Jäljelle jäävä Suomi olisi kaikille parempi paikka asua.

Kannatan Ahvenanmaan itsenäistymistä! Sen voisi myös sahata irti mannerlaatasta, että ko. saariröykkiö lähtisi ajelehtimaan avomerelle. Ruotsinlaivat voivat koukata sitten Affenanmaan kautta, missä se sitten kulloisenakin hetkenä kelluukin.

Venäjän nykyhallinnon kypsä ja aikuismainen suhtautuminen Kosovon itsenäistymiseen on myöskin ollut ihailtavaa.
”Vittusä kärsit välkällä”, linjasi ulkoministeri Lavrov kosovolaiselle virkaveljelle maansa ulkopolitiikkaa poikien vessassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Fakta: Itsenäinen Kosovo

Kosovo on noin kärpäsenpaskan kokoinen valtio keskellä Balkania, jossa asuu jonkin verran albaaneja ja pari serbiä, jotka eivät tahdo lähteä...

Close