Kategoriat
Tiede

Asiantuntijat rajoittaisivat liian pitkälle jalostettujen rotujen lisääntymistä

(DROTTNINGHOLM) Lonkkavikoja, harmaakaihia, ihosairauksia – liian pitkälle edenneen rodunjalostuksen hinta voi olla hirvittävä. EU:n asiantuntijapaneeli suositteleekin liian pitkälle jalostettujen rotujen lisääntymisen rajoittamista tai jopa täydellistä kieltämistä.
Yksi paneelin mustalle listalle päätyneistä on varsinkin Skandinaviassa suosittu Bernadotte-rotu. Sen edustajilla on havaittu poikkeuksellisen paljon mm. lukihäiriöitä ja muita kognitiivisia ongelmia kuten kasvosokeutta sekä taipumusta perinnölliseen monarkiaan.
”Parin sukupolven päästä ongelmat todennäköisesti kasvavat: odotettavissa on hengitysteiden tukkeumia, poplevytyksiä, elokuvarooleja, riemuidiotismia ja muuta ei-toivottavaa”, arvioi EU:n rotuhygienian ekspertti Mikael Kampurajalka.
Rotujen vikoja voidaan joissain tapauksissa lievittää tuomalla siihen uutta perimää ulkopuolelta. Asiantuntijat eivät tosin ole täysin varmoja, auttaako esimerkiksi kuntosaliyrittäjä erityisen paljon asiaa tässä tapauksessa.
”Arvelen että ei”, sanoo Kampurajalka.

2 vastausta aiheeseen “Asiantuntijat rajoittaisivat liian pitkälle jalostettujen rotujen lisääntymistä”

Naapurikansojen rotuvitaliteetti on aina ollut sen verran lähellä sydäntäni, että tarjoan kernaasti omat hyvinvoivat geenini jalostamaan Bernadotten rodun diversiteettiä. Ja mielellään niin moneen sukuhaaraan kuin suinkin inhimillisesti mahdollista.
Monarkian taakkaa ei tule ottaa kevyesti. Kiitos jo etukäteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Jere Karalahti -henkilökuva J Eton tapaan tiistaiksi

(VASTARANTA) Jere Karalahti on sellainen, joka ei kommentoi kun kysytään, ei kommentoi kun kysytään, ei kommentoi kun kysytään, sellainen joka...

Close