Kategoriat
Tiede

Kykenemättömyys on edelleen tabu

Miesten kykenemättömyys on edelleen arka aihe. Vaikka aiheesta voidaankin vitsailla muutaman oluen jälkeen, omaa kykenemättömyyttä esimerkiksi työvoimapoliittisissa kysymyksissä häpeillään ja peitellään. Tämä kuitenkin johtaa usein vain suurempiin ongelmiin, todetaan tuoreessa tutkimuksessa.

”Tyypillisiä tapauksia ovat tällainen 46-vuotias valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri tai 52-vuotias pääministeri”
kuvailee miestentautien erikoislääkäri Jürgen Habermas Oulun keskussairaalasta.
Habermasin mukaan omaa kykenemättömyyttä yritetään tyypillisesti peitellä mahdollisimman pitkään. Yleensä tilannetta selitellään itselle puhumalla ”pelisäännöistä, joita ei voi muuttaa” tai ”yritysmaailmaan kuuluvista ratkaisuista”.
Ongelmasta pitäisi kuitenkin puhua mahdollisimman pian. Mikäli salailu jatkuu, voi seurauksena olla koko ongelman kieltäminen. Läheisten on syytä huolestua viimeistään, mikäli käy ilmi, ettei Stora Enson tehtaansa lakkauttamisen syyksi ilmoittamaa raaka-ainepulaa edes ole, mutta kykenemättömyydestä selvästi kärsivä väittää edelleen, ettei valtio voi ryhtyä minkäänlaisiin toimiin.
Tällaisessa tilanteessa ihminen on jo todella syvällä itsepetoksessa. Habermasin mukaan jotain voidaan kuitenkin vielä tällöinkin tehdä:

”Turpaan voisi vetää. Ei se mitään enää siihen tehtaan sulkemiseen auta, mutta tulis noin niinkun ittelle parempi mieli,”
hän summaa.

9 vastausta aiheeseen “Kykenemättömyys on edelleen tabu”

Massaliike hankkii jo uutta sellutehdasta Kemijärvelle
(KEMIJÄRVI) Sellutehdasta Kemijärvellä puolustamaan perustettu Massaliike kertoo tiedotteessaan, että se on selvittänyt sellutehtaan kannattavuuden ja on valmis rakennuttamaan vaikka uuden tehtaan, kun kerran StoraEnso ei suostu myymään vanhaa.
Tiedotteen mukaan Massaliike on jo saanut useita rahoittajia ja toimijoita kumppaneikseen, lähinnä Nigeriasta.

Sauli, kokeileppa seuraavaa: Tissit. Tissit. Tissit – Stora Enso – Stora Bröst – Stora Karpelan – Presidentin vaalit.
Salaa tarkoitus oli vain puhua tisseistä.

Nythän kannattaa muistaa ettei heikentyneessä poliittisessa mieskunnossa ole mitään hävettävää. Internetin sähköposti-ilmaismainonnan kautta on saatavilla lukuisia poliittista suorituskykyä lisääviä, usein jopa häkellyttävän halpoja ja taatusti vedenpitävin tieteellisin menetelmin testattuja tabletteja ja uutteita. Näistä ei aiheen arkuuden takia tietenkään ole eduskunnassakaan pidetty meteliä, mutta Liikasen Erkkikin on todennut tuotteet erinomaisiksi. Lisäksi ne takaavat käyttäjilleen ikuisen elämän ja poliittisen koskemattomuuden kuolemaan saakka.

Ihme sosialismijulkaisu tää lehti. Ei kannettu kerma perseessä pysy, niin se vaan on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Internet lisännyt roskapostin määrää

(ONNIMANNI) Pursuaako sähköpostilaatikkosi turhista mainosviesteistä ja muusta roinasta? Syynä on todennäköisesti internet, paljastaa Innovaatioyliopiston nollatutkimusyksikön tuore selvitys. Tutkimuksen mukaan roskapostin...

Close