Kategoriat
Kulttuuri

Suomalaiset käsikirjoittajat tukilakkoon

(KALLIO) Suomalaiset käsikirjoittajat saattavat mennä tukilakkoon edistääkseen amerikkalaisten kollegoidensa työneuvotteluja. Kulttuuriministeriössä käsikirjoittajaliiton ilmoitusta pidettiin tänään huolestuttavana. Ensimmäisenä tukilakosta kärsisivät hyvän, rohkeasti kantaa ottavan huumorin ystävät.
”Tilanne on vaikea. Varmuutta ei ole esimerkiksi siitä, toipuisiko Suomen vilkas yhteiskunnallinen keskustelu koskaan, mikäli esimerkiksi Itse Valtiaiden viiltävää, älykästä ja haastavaa satiiria ei nähtäisi useaan viikkoon” huolehtii ministeriön neuvotteleva virkamies Bill Cosby.
Televisioviihde voisi pelottavimpien ennustusten mukaan taantua tilanteeseen, jossa Jope Ruonansuulle annetaan viikottain ohjelma-aikaa irvistelemiseen ja hassulla äänellä puhumiseen. Yleisradio saattaisi myös joutua epätoivoiseen tilanteeseen, jossa se tekisi suurten, ulkomaisten yhtiöiden kanssa mittavia ostosopimuksia samalla, kun sen omaa tuotantoa ajetaan tietoisesti alas. Pahimmillaan television annista suuri osa alkaisi koostua täysin ilman kunnianhimoa kirjoitetuista täytesarjoista, mitäänsanomattomista tietokilpailuista, ylimainostetuista urheilutapahtumista, ilmaiseksi tehdyistä chat-ohjelmista ja tv-peleistä sekä alueellisista tv-uutisista.
Kulttuuriministeriöstä vakuutetaan kuitenkin, että tilanteeseen yritetään löytää ratkaisu ennen kuin asiat pääsevät todella heikolle tolalle.

4 vastausta aiheeseen “Suomalaiset käsikirjoittajat tukilakkoon”

Oi jospa Kampela tai Jörn Donner olisivat vielä kulttuuriministereinä! Jokohan Ollin oppivuodet on ohi ja Tanja ehtisi remmistä hoitamaan Valtakunnan asiat kuntoon? Väliaikaisratkaisuna musiikkitalon kiireellinen rakentaminen olisi nippa nappa riittävä, jospa Jehovat saataisiin huijattua luulemaan että siitä tulee uusi Valtakunnansali ja tekisivät sen päivässä (vai mitä kuppikuntaa ne pikarakentajat olivatkaan).

Pikarakentajana ovat tunnetuksi tulleet erityisesti Lidlin lahkoon kuuluvat.

Onneksi parhaan katseluajan valtaavien propagandistisien amerikkalaissarjojen tulosta ei sentään tarvitse olla huolissaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Maajussi-Teija alasti

(RYNTÄÄT) Television hupailuohjelmassa Keskustapuolueen äänestäjälle rekisteröity parisuhde esiintynyt Teija-niminen henkilö on riisunut vaatteensa. Saunassa käynyt ihmiseläin otti luotettavien silminnäkijälausuntojen mukaan...

Close