Kategoriat
Talous

Jyväskylä tarjoaa 200 000 euron erorahan Perloksen irtisanottaville

(JYVÄSKYLÄ) Jyväskylän kaupunginhallitus tarjoaa 200 000 euron erorahan kaikille Perloksen irtisanottaville työntekijöille. Summa on sama, jonka kaupunginhallitus päätti maksaa entiselle kaupunginjohtajalle Pekka Kettuselle, vaikka päätöksen lainvoimaisuus oli hyvinkin kyseenalainen.

”Jos sille ketkulle mulkulle maksetaan, niin vaikka se pahalta tuntuu, niin on se vähintään kohtuullista maksaa myös joillekin oikeasti rahaa tarvitsevillekin. Ja tarvitsevilla en siis tarkoita ainakaan lähikirjastoja”
, Henna Virkkunen laskeskelee.
Matkapuhelimen paskoja muoviosia valmistava Perlos vaatii jatkossa Kiinan-tehtaidensa työntekijöiltä sitoutumista yhden lapsen politiikkaan, ehdotonta uskollisuutta kommunistipuolueelle, ammattiyhdistysliikkeestä kieltäytymistä ja melkoisen heppoisia työturvallisuusoloja.
”Työelämän joustoja”, yhtiön johdosta kommentoitiin.

Kategoriat
Talous

Irtisanomisilla ei suurta vaikutusta Perloksen kurssiin

(HELSINKI) Matkapuhelimen paskoja muoviosia valmistavan Perloksen ilmoitus noin 1200 työntekijän irtisanomisesta ei merkittävästi heilutellut yhtiön pörssikurssia. Maanantain päätteeksi kurssi hieman vahvistui, mutta tiistaina kurssi jo heilui ja kääntyi iltapäivällä hienoiseen laskuun.
Usein merkittävät saneeraukset nostavat yhtiöiden pörssikursseja reippaastikin. Perloksen kohdalla asiaan vaikutti kuitenkin tieto siitä, että arviot liikevaihdon ja tuloksen kehityksestä sekä blaablaablaa blaa-bla-bla-bla-blaa blaablaablaa ensimmäisen neljänneksen osalta. Perloksen markkina-asema sen sijaan ngggh ngggggggggh nggggggh nnghh öö-ö—öö taiwanilaisen Foxconnin omistukseen.

Toistaiseksi ei

Irtisanomiset eivät ole merkittävästi vaikuttaneet myöskään Perloksen toimitusjohtajan Matti Virtasen henkilökohtaiseen kurssiin. Lehden saamien tietojen mukaan Virtasen erektio oli viime yönäkin ”normaalin vahvuinen”, joskaan ei ”mitenkään erityisen kummallinen”.
Usein merkittävät saneeraukset nostavat pörssiyhtiöiden johtajien henkilökohtaisia kursseja reippaastikin. Esimerkiksi viime keväänä noin 3600 ihmistä irtisanonut metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on isojen poikien saunaillassa kertonut ”tikanneensa keväästä asti kuin mieletön”.