Kategoriat
Talous

Irtisanomisilla ei suurta vaikutusta Perloksen kurssiin

(HELSINKI) Matkapuhelimen paskoja muoviosia valmistavan Perloksen ilmoitus noin 1200 työntekijän irtisanomisesta ei merkittävästi heilutellut yhtiön pörssikurssia. Maanantain päätteeksi kurssi hieman vahvistui, mutta tiistaina kurssi jo heilui ja kääntyi iltapäivällä hienoiseen laskuun.
Usein merkittävät saneeraukset nostavat yhtiöiden pörssikursseja reippaastikin. Perloksen kohdalla asiaan vaikutti kuitenkin tieto siitä, että arviot liikevaihdon ja tuloksen kehityksestä sekä blaablaablaa blaa-bla-bla-bla-blaa blaablaablaa ensimmäisen neljänneksen osalta. Perloksen markkina-asema sen sijaan ngggh ngggggggggh nggggggh nnghh öö-ö—öö taiwanilaisen Foxconnin omistukseen.

Toistaiseksi ei

Irtisanomiset eivät ole merkittävästi vaikuttaneet myöskään Perloksen toimitusjohtajan Matti Virtasen henkilökohtaiseen kurssiin. Lehden saamien tietojen mukaan Virtasen erektio oli viime yönäkin ”normaalin vahvuinen”, joskaan ei ”mitenkään erityisen kummallinen”.
Usein merkittävät saneeraukset nostavat pörssiyhtiöiden johtajien henkilökohtaisia kursseja reippaastikin. Esimerkiksi viime keväänä noin 3600 ihmistä irtisanonut metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on isojen poikien saunaillassa kertonut ”tikanneensa keväästä asti kuin mieletön”.

9 vastausta aiheeseen “Irtisanomisilla ei suurta vaikutusta Perloksen kurssiin”

Perloksen kurssihan on Kiinaa kohti eikä heilahteluja ole näköpiirissä.

Ette voi kuvitella kuinka paljon kammiossani haisee paskalle juuri nyt. Söin tänään uunimakkaraa ja kermaperunoita.

Eikös tämä tarkoita, että vähintään 1200 intialaista/kiinalaista/mitälievinosilmää saa nyt työpaikan? Missä globaali solidaarisuus, toverit? Hyvällä sykkeellä, ilon kautta,

Syyttäkää osakkeenomistajia, älkää vain johtajia. Omistaja sanoo, johtaja hyppää. Jos johtaja on osakkeenomistaja, hän joutuu komentamaan itseään, ja häntä tulee siksi arvostaa ja sääliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Perlos aloitti YT-neuvottelut teloittamalla 1200 työntekijää

(KONTIOLAHTI/JOENSUU) Matkapuhelimen paskoja muoviosia valmistava Perlos ilmoitti maanantaina käynnistävänsä mittavan tulosparannusohjelman, jonka osana se teloitti 1200 työntekijäänsä. Silminnäkijäkertomusten mukaan pääluottamusmies...

Close