Kategoriat
Kulttuuri

Lehti paljastaa Harry Potterin lopun

(BLOOMSBURY) Maailmankirjallisuuden ylittämättömiin klassikoihin lukeutuvan Harry Potter -sarjan viimeinen osa Deathly Hallows on vuotanut internetiin, kertoi kirjan markkinointiosasto ylpeänä tiistaina. Vuodon ansiosta tämä syvällinen ja ajan kahleet rikkova merkkiteos saa entistä enemmän ansiotonta julkisuutta, he jatkoivat.
Kustantamo on jo aiemmin pannut tyytyväisenä merkille medioiden yliampuvan kiinnostuksen legendaarisen ja filosofisesti ylitsepursuavan kirjan ympärille rakennettuihin varmasti ihan saatanan tarpeellisiin turvatoimiin. Myös Lehden toimitus sai käsiinsä internetiin vuodetun kappaleen uudesta kirjasta, ja journalistisesti suoraselkäisenä julkaisee nyt muutamia otteita uudesta kirjasta alkukielisinä
”He must have been trapped by the sinking whilst within his black abyss, or else the world would by now be screaming with fright and frenzy. Who knows the end? What has risen may sink, and what has sunk may rise. Loathsomeness waits and dreams in the deep, and decay spreads over the tottering cities of men. A time will come – but I must not and cannot think! Let me pray that, if I do not survive this manuscript, my executors may put caution before audacity and see that it meets no other eye”, kuuluvat kirjan viimeiset sanat, jotka ennakoivat sittenkin jatkoa sarjalle.
Kuten kirjan myyttinen ja ennennäkemättömän lahjakas ja sana säilän taiturina vertaansa vailla oleva J.K. Rowling lupasi, kaikki päähenkilöt eivät selviä saagan loppuun asti hengissä:
”Three men were swept up by the flabby claws before anybody turned. God rest them, if there be any rest in the universe. They were Donovan, Guerrera, and Angstrom. Parker slipped as the other three were plunging frenziedly over endless vistas of green-crusted rock to the boat, and Johansen swears he was swallowed up by an angle of masonry which shouldn’t have been there; an angle which was acute, but behaved as if it were obtuse”, hän kirjoittaa.

12 vastausta aiheeseen “Lehti paljastaa Harry Potterin lopun”

Seuraavassa osassa kerrotaan miten tuhkasta nousee Arno Kotro, Jörn Donner ja Päivi Lipponen.

Niin, tämähän on ihan selvää: Harry Potter eli HP = Howard Phillips (Lovecraft). Asemalaituri 9 3/4 ja sen käyttö on selkeä viittaus epäeuklidiseen geometriaan, joka vallitsee Suurten muinaisten kammottavissa kaupungeissa. Ja Voldemorthan on tietysti vain Cthulhun sätkynukke.
Iä! Iä! Shub-niggurath! Pukki jolla on tuhat lasta!

”Hullu Britti” Jo An Al-Rowlin on vihdoin saanut Necro-no-comiconinsa valmiiksi! Turmio, tuho ja tulikivet tulee! Naiset ja lapset ensin!

Potter loppuu pisteeseen tai ehkäpä jopa kolmeen pisteeseen. Tai huutomerkkiin tai kysymysmerkkiin. Itse toivoisin kyllä että se loppuisi kuvaan tisseistä.

En minä tuosta mitään ymmärtänyt. Eikö kirjan suomennos ole vielä vuotanut nettiin?

Lyhennetty versio on juuri ilmestynyt Valittujen Palojen Kirjavaliot-sarjassa.

Media-sana on monikko, ei yksikkö. Sana ei siis taivu muotoon medioiden.

Kyllä turvatoimet tulivat tarpeeseen. Kontrolloimattomassa tilanteessa sivulliset olisivat olleet täysin vailla suojaa jonottajien hyökkäyksiltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Puujalkasähkeet avainsanoin tiistaille

Raveissa aiempaa turvattomampaa - Teknomusiikki. Hevoset. Ekstaasi. Nahkatakit. Matti ja Teppo. Viihdekäyttö. Houston Laukko. Riittä Väisänen. Houston Laukko ja Riitta...

Close