Kategoriat
Kotimaa

Työryhmä sallisi työnantajan seurata alaisten tissejä

(DOASTHOUWILTLAND) Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä sallisi työnantajien seurata ja tarpeen vaatiessa tarkastaa työntekijöidensä tissit. Tarkkailu olisi kuitenkin mahdollista vain poikkeustilanteissa. Tissien seuranta on herättänyt kovaa keskustelua yksityisyyden suojan pitävyydestä.
”On kieltämättä ongelmallista, jos työnantaja saisi vapaasti tarkastella alaisen tissejä. Pitää kuitenkin muistaa, että joissakin yrityksissä tätä tapahtuu jo nyt. Lainmuutos toisi kaikki tissit tasa-arvoiseen asemaan”, pohtii oikeustieteen professori Kari Ästikka.
Työryhmän mukaan yritys saisi selvittää tissien lähettäjän, vastaanottajan ja koon, mikäli on aihetta epäillä tissien vuotamista työpaikan ulkopuolelle. Työntekijä saisi kirjallisen tiedon tissiensä tarkkailusta.
”Tämä on ehdottomasti parempi kuin nykyinen ’hyvät bosat’ -käytäntö, joka on vallalla monissa firmoissa. Lisäksi se vähentäisi turhaa arvailua tissien todellisesta käytöstä ja näin parantaisi työilmapiiriä varsinkin pikkujouluissa”, arvelee Ästikka.

Hyvä pössis

Kansalaisten keskuudessa esitys on otettu ristiriitaisesti vastaan. Osa näyttäisi tissinsä työnantajalle aivan vapaaehtoisesti, toisille taas tissien yksityisyys on ensiarvoisen tärkeää.
”Painu nyt vittuun siitä kyyläämästä vai soitanko poliisit?” kommentoi nimettömissä pysynyt naisihminen kenttätyötä tehneelle Lehden toimittajalle.
Toiset puolestaan arvelevat, että laki johtaisi toteutuessaan vain siihen, että arkaluonteisemmat asiat hoidettaisiin netissä ilmaiseksi saatavilla olevien tissien avulla.

9 vastausta aiheeseen “Työryhmä sallisi työnantajan seurata alaisten tissejä”

Niin, tissien katseluhan parantaa (miesten?) työkykyä, toisin kuin kulttuuri ja urheilu. Vaadimme tissisetelit luontaiseduksi!

Jos ei maksutta saa, niin ei niistä seteleistä apu löydy. Urheilu ja kulttuuri saattavat hyvinkin olla tie tisseihin.

Valtio voisi alkaa kompensoimaan huonoa palkkausta tarjoamalla vapaalippuja strippibaareihin.

Ei tässä ole epätasa-arvoa. Miesten munauksiahan naiset ovat saaneet katsella jo monet vuodet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Huonejako aiheutti skandaalin G8-kokouksen alkajaisiksi

(HEILIGENDAMM-GÖTTERDÄMMERUNG) Johtavien teollisuusmaiden G8-huippukokous käynnistyi sekavissa tunnelmissa Saksan Heiligendammissa keskiviikkona. Eniten kiistoja herätti huoneiden jakaminen sekä avajaisillallisen vähäinen viinatarjoilu. Esimerkiksi...

Close