Kategoriat
Ulkomaat

Stalin pahoillaan patsaskiistasta

(KREML) Entinen Neuvostoliiton diktaattori Josef Stalin on ilmaissut pahoittelunsa Venäjän ja Viron välille syntyneestä diplomaattisesta riidasta.
Stalinin mielestä on erityisen valitettavaa, että kiistelyn keskipisteessä on anonyymin rivisotilaan patsas, kun diktaattorin omia patsaita siirreltiin takavuosina syrjään ilman sen suurempaa hälyä.
”Tuollaisia rivimiehiä me tapatettiin sen sakemannin kanssa 40-luvulla miljoonia. Vittuako niistä nyt meteliä nostamaan”, Stalin totesi uutistoimisto Itar-Tassille lähettämässään tiedotteessa.
Stalin kritisoi myös Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia siitä, että tämä ei ole toistaiseksi ”osoittanut olevansa maansa mittainen mies” ja marssittanut joukkojaan Tallinnaan järjestystä palauttamaan.

5 vastausta aiheeseen “Stalin pahoillaan patsaskiistasta”

Kunnia ja myrskyisiä kättentaputuksia suurelle isä aurinkoiselle – kaikkien työläisten innoittajalle, patrioottien patriootille ja raudanlujalle turhanpäiväisten pikkukansojen kaatajalle – Josefille! Tallinnassa tavataan.

Myös Stasi pahoittelee patsaskiistaa sekä kieltää Tiitisen listan ja kahden Suomen valtion kiistämän listan sisältävän tietoja Patsaan yhteyksistä länsivaltoihin.

Muualta poimittua:
”Viron mellakat kielivät kahtia jakautuneesta yhteiskunnasta.”
(Kymen Sanomat)
Helsingin yliopiston nollatutkimustieteiden laitoksen professori esittää tutkimuksessaan että viron mellakat kielivät kahtia jakautuneesta yhteiskunnasta.
”Vitun hyvin päätelty”, kommentoi satunnainen lehdenlukija ja jatkaa puhumista kahvikupille.

Eikös Molotov-Ribbentrop ole vielä voimassa? Siltä ainakin näyttää. Virolaisten on turha kitistä, kun ovat Neuvosto-Venäjän etupiirissä.
”Joo se fasismin kaatuminen vuonna 1945 lämmittääkin ihan vitusti”, totesi Tuntematon virolainen valtiomies venäläisten ydinkärkien suuntautuessa pikkuhiljaa Tallinnaa kohti.

Nyt kun matkustatte Karjalan Kannakselle, muistakaa kirjoittaa joka ainoaan suomalaisperäiseen hautakiveen, muistomerkkiin & raunioon ”JA BRONZOVYI SOLDAT” ja mieluiten kyriilisillä aakkosilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Moskovassa mieleosoitukset yhä hyökkäävämpiä

(MOSKOVA) Viroa vastaan suunnatut mielenosoitukset muuttuivat eilisen mittaan Moskovassa yhä rajummiksi. Patsaan siirrosta alkaneet mielenosoitukset laajenivat Tarton kehätien kunnostustöiden alettua....

Close