Kategoriat
Ulkomaat

Moskovassa mieleosoitukset yhä hyökkäävämpiä

(MOSKOVA) Viroa vastaan suunnatut mielenosoitukset muuttuivat eilisen mittaan Moskovassa yhä rajummiksi. Patsaan siirrosta alkaneet mielenosoitukset laajenivat Tarton kehätien kunnostustöiden alettua. Myös Häädemeesten kunnantalon ilmastointiremontti on kuumentanut tunteita.
Venäjän nykyhallintoa tukeva nuorisojärjestö Nashi, eli ”pässit” vastustaa ilmoituksensa mukaan tulevaisuudessa kaikkea Virossa tapahtuvaa. Venäjän ulkoministeriö totesi julkaisemassaan tiedotteessa, että Viro on itse provosoinut muun muassa Viron suurlähettilästä Moskovassa uhanneet mielenosoitukset.
”On” perusteli ulkoministeri Sergei Lavrov. Lisäksi Lavrov muun muassa kusi suurlähettiläs Marina Kaljurandin edustusauton renkaille ja näytti persettä kansainväliselle lehdistölle. Venäjän ulkoministeriön mukaan kyseessä ei ole provokaatio.
”Viron hallitus on itse provosoinut ulkoministeri Sergei Lavrovin näyttämään persettä” todetaan ministeriön tiedotteessa.
”On” perusteli ulkoministeri Lavrov. Ulkoministeriön uusimman tiedotteen mukaan myös Viron mahdollisessa miehityksessä on kyse puhtaasti Viron omasta provokaatiosta.
”Uraa!” perusteli ulkoministeri Lavrov myöhään keskiviikkoiltana paikallisessa.

30 vastausta aiheeseen “Moskovassa mieleosoitukset yhä hyökkäävämpiä”

Asiaa. Lapsellista pelleilyä Venäjän puolelta. Tulee mieleen Muhammed-pilakuva -tapaus.

Ei voi kuin ihmetellä tuota ryslandian pelleilyä. Miten vitussa ne ei ymmärrä pitää turpaansa kiinni toisen maan asioista? Vitun tampulat aloittaa suurin piirtein ”2007 – Mainilan laukauksilla” uuden maailman sodan. Ei hyvänen aika.

Eestin Kansainväliset kovapanosammunnat 2007.
Liput ennakkoon YK-mandaattitoimistosta sekä suvereeneilta neuvostovaltioilta. Kioskissa natsisaksan tankkeja, polttopulloja ja kanamunia 3 ruplaa. Tervetuloa.

Ihan pieni vakavahenkinen pohdinnan paikka. Mistä tässä oikeasti on kyse? Viron venäläisvähemmistö (jos neljännes, 25,7% kansasta on enää vähemmistö) on maassa aika heikossa asemassa. Venäjän kielellä ei ole maassa minkäänlaista asemaa (vrt. meidän ranttaruottalaiset n. 6%). Viron itsenäistyttyä kansalaisuuden saamisen ehtona oli eestin puhemine, mutta tästä on hiljalleen luovuttu. Edelleenkin vain 35% venäläisvähemmistöstä on Viron kansalaisia (27% Venäjän ja 35% ei minkään maan). Eli vain 35% vironvenäläisistä voi äänestää parlamentti- tai eurovaaleissa.
Tämä vain, koska meillä suomalaisilla on tapana pitää isoa pahaa Venäjää aina syyllisenä. Voisiko olla, että veljeskansammekin saattaisi tehdä muutakin vääryttä, kun kieltää alkoholimyynnin jonkun pikkukahakan takia vapun alla?
Toivottavasti tähän tulee jotain kauniita isänmaallisia suomalais-ugrilaisia kommentteja.

Justiin juu, kurjaa on olla vähemmistönä. Toisin kuin eestiläisillä, jotka saivat nautiskella liki 50 vuotta enemmistöasemastaan vieraan vallan heitä humaanisti ja oikeudenmukaisesti hallitessa.
Ei juurikaan rikollisuutta, ihmisoikeus- ja ympäristöasiat mallillaan, palvelu pelasi omalla kielellä. Neuvostoliitto-lehdestä luin, että vallan esimerkillisesti olivat siellä asiat, perkele. Kiittämättömät!

No nyt oli Pets-Matter niin hienosti kätkettyä ironiaa etten ole vieläkään löytänyt. Ainoastaan tuo ”vakavahenkinen pohdinta” irroitti hersyvän naurun heti kättelyssä. Pitänee vielä lukea kommenttisi vielä muutamaan kertaan, jos se kärki sieltä löytyisi.

Ai, mistä tässä oikeesti on kyse? Itsenäinen valtio halus itsemäärämisoikeuteensa vedoten päättää omista asioistaan yksin ja siitä et Venäjä ei täl hetkel pysty noudattaa Wienin-sopimusta, eli turvata vieraan maan suurlähettiläitä ja -lähetystöjä. Ja aika turha kerää venäläisille sympatioita noiden tilastojen siivel, eti sit Pets-Matter samal tilastot miten niit vähemmistöjä itänaapuris kohdellaan, hei haloo.

Viron venäläisvähemmistö tunnetusti muutti Viroon ihan vapaaehtoisesti ja pakottamatta, kun pitivät niin paljon maisemista. siksi ovatkin vastuussa kaikista Neuvostoliiton toimista Virossa ja sopii heille kostaa ainaski kolmanteen sukupolveen kaikki neuvostojohdon tekemät vääryydet.

Venäläiset ovat joko sekopäitä-hulluja tai 5-vuotiaan tasolla tai
molempia.
Kuinka Neuvostovastaisia venäläiset ovat ?

Ugrilampaan ironia kuvastaa tilannetta Virossa kauniisti. Kostostahan siinä kai on kyse. Tosin onko siellä nyt sitten Stalin ja muut virolaisia rökittäneet pahat pojat kärsimässä? En ole ainakaan Lehden sivuilta lukenut Stalinin uudelleensyntymästä, mutta saattahan se pirulainen nyt Virossa olla, mistä sitä tietää…

Pets-Matter ei todellakaan tiedä mistä puhuu, lue vähän enemmän historiaa ja ei tekis pahiteeks vilkasta lehtiin niin saat vähän selvyytä siihen missä mennään.
Tämä ns. vähemistö EI HALUA itse integroitua yhteiskuntaan, ne jotka riehuvat ovat paskasakkia ja sillä ei ole integraatiopolitiikan tai muunkaan politiikan kanssa mitään tekemistä, paskasakki vaan haluaa riehua ja varastaa – oops, jopas sattui kun ovat kaikki venäläistä alkuperää, kertooko jotain heistä ???
Heikossa asemassa ? Älä puhu paskaa – heillä on aivan kaikki samat mahdollisuudet kuin meillä eestin-eestiläisillä.
Kielellä ei mitään asemaa ? Miksi pitäisi ? Heidän kieltä on meille tungettu PAKOLLA sisään joka reiästä 50 vuotta, eiköhän se jo riitä ?
Ai pitäisikö kaikille umpivenäläisille antaa eestin kansalaisuus yhtä helposti kuin te annate sen joka somalille joka tulee kolkutamaan ovelle ? No thanks.
Äänestää saavat silloin kun tajuavat mitä plakaateissa kadulla ennen vaaleja lukee – eiköhän ole aika oikein, maassa maan tavalla, olit vähemmistö tai et. Opi kieli.
Alkoholinmyynti kiellety pikkukahakan takia ? Missä kohtaan on n. 1000 pidätettyä ja 100 loukaantunutta + 1 kuollut ryssä pikkukahakka ? Etsi kaveri apua, mailmas on vähän kuralla. Jäikö vapun viinanhaku reissu tekemättä vai ?
E;

Pohdin vakavamielisenä: saako maailmanhistorian top-5 hirmuvaltojen pystyttämiä patsaita siirtää? Ei kai?

Viron päätös siirtää vakavamielisen pohdinnan paikka Tallinnassa keskustasta sotilashautausmaalle on herättänyt närää maan venäläisvähemmistön keskuudessa. Viron itsenäistyttyä kansalaisuuden ehtona oli eestikeel määkimine ja edelleenkin vain 48,4% vironvenäläisistä on rinnat.

Senaatintorin Aleksanteri on sitten suojeltu paitsi museovirastossa myös Siellä Missä Pitääkin,

Eestiläinen, Pets-Matter on selkeästi lukenut, ja paljon. Sinä pässi taidat olla pohojanmaalta, kun olet niin ironiantajuinen että…. Sivistys ylettyy pikkaisen pidemmälle kuin kansakoulubussin perävalot. Ole kiltti, mene itseesi, lue kirja ja laita perunakellarin ovet takaisin kiinni…

Oma pohdintani keskittyy tässä vaiheessa siihen että kummalta osapuolelta Halonen, Vanhanen ja Kanerva päättävät yksissä mielin pyytää anteeksi toisen maan puolesta.

Mutta mitäs vittua ne hanti-mansit ja syrjäänit ja mordvalaiset ja tseremissit siellä Venäjän perukoilla sitten oikein uhittelevat? Napalmia kehiin vaan ja Venäjä venäläisille. Onhan noilla uralin ugreilla asiat ihan liian paljon paremmin kuin kauan sorsituilla, piinatuilla ja kaikkien-meidän-säälin-ansaitsevilla viron-venäläisillä.
”No niin on”, totesi Sergei Lavrov ja totesi kaikkien vähemmistöjen itse provosoineen Venäjää pikku toimenpiteisiin.

Pets-Matter kirjoitti:
”Viron itsenäistyttyä kansalaisuuden saamisen ehtona oli eestin puhemine, mutta tästä on hiljalleen luovuttu.”
Venäjän puolella tapahtuu
YLE kirjoitti:
”Venäjä haluaa velvoittaa maahanmuuttajat opettelemaan Venäjää.”

Sori Soikkeli – syntynyt Tallinnassa 1980 ja tietoa omasta takaa…
Suosittelen sun käyvän hakemassa omasta perunakellarista kirjat ja lukevan uudestaan.
E;

Herkullista! Juuri tällaisia vastauksia kaipailinkin… En tiedä sopiiko näin vakavahenkinen keskustelu Lehden kommenttipalstalle, mutta en malta lopettaa. Antakaa porttikielto!
Eestiläiselle tiedoksi, että ymmärrän, että asiat oli Neuvostoliiton vallan alla paskasti. Minua vain askarruttaa, mitä muuta Viro saa venäläisvähemmistön elämää vaikeuttamalla kuin kansallisen potenssin nostetta? Ymmärrän kuitenkin katkeruuden, sillä historia on ollut ikävä ja se on vielä osittain jopa melko tuoretta.
Vaikea paikka, enkä missään nimessä usko suomalaisten tai venäläisten olevan sen parempia. Ehkä olen vain humanisti ja toivon, että joku älyäisi kokeilla jotain muuta tapaa toimia kuin kostoa. Hyi helvetti kun kuulostankin makealta. Taidan seuraavaksi kaivaa kitarani esiin ja alkaa soittelemaan hippilauluja.

Kaupungilla törmää tuon tuosta röyhkeisiin ja ylimielisiin mulkeroihin, jotka etuillessaan ja teutaroidessaan molottavat venäjää. Onko kyseessä salaliitto, vai missä piileskelee kakkosen kulttuuriohjelmista tuttu rehti ja sydämellinen venäläisenemmistö? Vai eikö juuri heillä ole varaa matkustaa kuseskelemaan Serenan altaaseen?

Kai sitten kumminkin on kyse Putinin halusta luoda kaaosta Venäjälle saadakseen poikkeuslain voimaan, jotta vai jatkaa pressana? Ei kai patsaan siirtelyn ylimitoitetussa kriminalisoinnissa voi muustakaan kyse olla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Italialainen sirkustähti menehtyi

(TREVISO) Italian historian kuuluisin ja rakastetuin sirkustähti Manuela Di Centa menehtyi varhain maanantaiaamuna. Pitkän uran ihmeellisenä parrattomana naisena tehnyt Di...

Close