Kategoriat
Kotimaa

Väyrynen tapaa korkeinta neuvostojohtoa jo toukokuussa

(1984–85) Vastavalittu ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) odottaa uutta tehtäväänsä suurella innolla. Vanha konkari näkee Suomen kauppapoliittisen aseman nykyisessä tilanteessa erittäin haastavana.
Väyrysen mukaan Suomen tulisi nykyistä enemmän hakea kauppakumppanuuksia myös Länsi-Euroopan ulkopuolelta. Tuoreen ministerin ensimmäinen vienninedistämismatka suuntautuukin jo toukokuussa itänaapuriin, missä hän tapaa kaikkein korkeinta neuvostojohtoa.
”Tunnen henkilökohtaisesti pääsihteeri Juri Andropovin sekä muita korkeita puolueen jäseniä. Uskoisin, että juuri nämä hyvät idänsuhteet ja niiden painottaminen ovat suurin ero minun ja edeltäjäni toimintatavoissa”, Väyrynen sanoo.
Väyrysen mukaan Neuvostoliitto pysyy jatkossakin suurvaltana — mikään ei viittaa muunlaiseen kehitykseen. Väyrynen ei usko, että Länsi-Euroopan integraatio syvenisi nykyisestä, ei ainakaan siten, että että sillä olisi vaikutuksia Suomen asemaan.
”Pienen valtion on syytä painottaa hyviä suhteita nimenomaan Neuvostoliittoon”, Väyrynen miettii.
Lehden saamien tietojen neuvostojohtaja Andropov on jo luvannut ostaa Suomesta 15 miljoonaa paria saappaita kokoa 43, kymmenen miljoonaa Tiklaksen harmaata toppatakkia sekä 2000 kilometriä kettinkiä. Lisäksi vireillä on erilaisia rakennusprojekteja. Ostot suoritetaan kahden seuraavan viisivuotiskauden aikana.
————
HUOMAUTUKSIA:

    NKP:n pääsihteeri Juri Andropov kuoli haastattelun aikana. Hänen seuraajakseen on valittu politbyroon jäsen Konstantin Tšernenko.

————
HUOMAUTUKSIA #2:

    NKP:n pääsihteeri Konstantin Tšernenko kuoli jutun kirjoittamisen aikana. Hänen seuraajastaan ei vielä ole selvyyttä.

18 vastausta aiheeseen “Väyrynen tapaa korkeinta neuvostojohtoa jo toukokuussa”

Hallituksen CV:
Pääministeri, Matti Vanhanen
Suomen seksikkäin mies [Chirac et al. 2006], ja kohtuullinen seksikumppani [Kuronen et al., Pääministerin morsian, 2006]. Matti nuorena tähtisilmänä siivosi suomen ainoan oikean Presidentin, Kekkosen, lenkkipolun tälle syntymäpäivälahjaksi.
———————————————–
Valtionvarainministeri, Luutnantti Katainen.
Entinen kokoomusnuori, nykyinen kokoomus. Ei muita saavutuksia.
———————————————–
Ulkoasiainministeri, Ilkka ”No means NO!” Kanerva
Pitkänlinjan ketku, vuonna seitkytäviis eduskuntauransa aloittanut setä. Juuri se kundi, jolta äiti kielsi ottamasta namuja vastaan kun olit pieni. Ydinosaamisalueena rivo tekstiviestiretoriikka ja ei-niin-salaisten-rakkaiden pokailu. Kanervan entinen työnantaja, neuvostoliitto, toimii suosittelijana.
———————————————–
ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, Paavo Väyrynen-Paavo-Väyrynen-Paavo
Eduskuntaan vuonna 1970. Kabinettikonkari ja Demonikraatti. Miksi äänestää, kun asioista voi sopia? Kekkosen luottopakki.
Väitteli tohtoriksi 1988 Suomen ulkopoliittista doktriinia käsittelevällä väitöskirjalla Suomen ulkopolitiikka – kansallinen doktriini ja tulevaisuuden ihmiskuntapolitiikka, jossa hän ennusti, että Suomen ja Neuvostoliiton väleihin ei tule muutoksia tulevaisuudessa. Seuraavana vuonna Itä-Euroopan sosialistimaat kääntyivät markkinatalouteen, ja vuonna 1991 Neuvostoliittokin lakkautettiin. Väikkärin pohjalta väyrysen laajakatseisuus huomattiin, ja heppu valittiin vuonna 1991 Eskon hallituksen ulkoasianministeriksi. Nyt hän on Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.
Vastusti katkerasti EU:ta, vapaata kauppaa ja muita nykynuorison haihatuksia, mutta lähti ekalla lennolla brysseliin.
Ulkoministerinä ollessaan piti suomikuvaa yllä häiritsemällä seksuaalisesti Finnairin lentoemäntiä.
Pääsi tähän hallitukseen uhkailulla ja kiristyksellä.
“Pienen valtion on syytä painottaa hyviä suhteita nimenomaan Neuvostoliittoon”, -väyryne
———————————————–
puolustusministeri, Jyri Häkämies, tai Kari Häkämies. mitä eroa noilla on?
———————————————–
Oikeusministeri, Tuija Brax
On hyvän tavan vastaisesti lukenut oikeustieteitä.
———————————————–
kulttuuriministeri, Stefan ”Steffi” Wallin
Eräs harvoista hallituksen jäsenistä, jota puuttuu kokemusta eettisesti arveluttavasta toiminnasta. Onneksi sai vain kulttuuriministerin postin, jolloin pahin mitä hän voi tehdä on polvistua paavin edessä, tai avioitua elokuvatuottajan kanssa.
———————————————–
elinkeinoministeri, Mauri ”Pekkarinen” Pekkarinen
On pätevä hoitamaan kauppaministerin tehtäviä, sillä hänellä on kokemusta suurten projektien läpiviennistä. Hän esimerkiksi hoiti 20 miljoonan sillan mökkisaareensa. Veromasseilla! Herrasmies.
———————————————–
Asuntoministeri Jan ”Linnasta” Vapaavuori
Janista olisi pitänyt tulla oikeusministeri, sillä hänellä on laaja kokemus oikeuden jakamisesta suomessa. Hän on ollut useasti vastaajana, sekä jakanut oman käden oikeutta.
Saavutukset ja luottamustoimet:
pahoinpitelytuomio
Näpistystuomio
Rattijuopumus
———————————————–
viestintäministeri, Suvi Linden
Erosi ministerintehtävistään edellisen kerran 2002 kun paljastu että hän hoiti avustuksina parisataatonnia golfkeskuskelle, jossa hän oli itse osakkaana.
———————————————–

Mä en tosta Väyrysestä niin välitä, mutta hieno juttu kuitenkin että se yllätysministerin salkku meni Kanervalle. Saataiskohan me sitä
kautta EU:n yllätysvirastokin vihdoin Suomeen.

Individualistinen äärikeskustakonservatismi tässä prokredioituu Suureen Triumfiin. Broilerista sitkeäksi kukoksi. Salvador Dali-Ihantala. Bilateraalinen sinkkiämpärinvaihto taas kunniaan. Vso idjot pa Planu! Sauna lämpiämään Tornissa! Mezdunarodnaja Mohnatkaexportin valtuuskunta on jo tulossa!

Hector lopettaa kelkkailun! Miten käy ohjaskelkkailu joukkueemme olympiahaaveen?

Lehti 18.4.1977: Vieläkö ne on vittu hengissä?!
(Eräskin) Erään miehen kuullaan ihmetelleen päivän lööppejä jo kauan ennen lööppien keksimistä. Mies istui viiden vuoden päästä rakennettavan metron tunnelissa ja kirosi kovaan ääneen. ”Ei voi vittu olla Hector enää hengissä! Tai Paavo Väyrynen!”. Useat ihmisoikeusjärjestöt vakuuttavat tekevänsä kaikkensa jotta miehen kokema painajaismainen valveuni päättyisi. Järjestöt kuitenkin painottavat ettei kellään ole takeita siitä että em. henkilöt yhdessä Ilkka Kanervan ja Aira Samulinin kanssa ymmärtäisivät kuolla pois 80-, 90- tai koko 2000-luvun aikana.

Muistettakoon että vähän ennen Brezhnevin kuolemaa sää muuttui epätavallisen lämpimäksi. Tätä jatkui koko Andropovin ja Ternenkon valtakauden, mutta heti kohta Tsernenkon kuoltua helvetin portit pantiin kiinni, ja sää palautui normaaliksi.

Tässä hallituksessa on sellainen bon voyage -fiilis, että mä olen kokenut tän ennenkin, mutta vielä puuttuu kokoonpanosta ylipormestari Raimo ”Illu” Ilaskivi, intiaaninimeltään ”hän-joka-polkee-köyhät-kusipäät-suohon”. JohannesVirolais-korttiakaan ei liene vielä pelattu.

Hei te siellä hyppyrimäen huipulla (tai montussa), eipäs maalailla piruja rinteeseen!

Hietaniemen hautausmaalla nähtiin viime yönä kaksi epäilyttävää hiiviskelijää, jotka kiertelivät suuren valtionpäämiehemme Urho Kekkosen haudan ympärillä. Lyhyemmän nähtiin tupruttelevan minisikareita, pidemmästä ei juuri saatu havaintoja hänen maastouduttuaan kumman hyvin harmaisiin hautakiviin. Heidän nähtiin suorittavan merkillisiä okkultistisia rituaaleja ja kuultiin toistavan Howard Phillips Lovecraftin kirjoista tuttuja kuolleiden henkiinherätyskutsuja.
Mitä saatanallisia juonia maassamme punotaankaan, ja mitä tämä tarkoittaa yhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta?

1936 saimme viimeksi nauttia kokoomuslaisesta ulkoministeristä.
Ei mennyt kun muutama vuosi kun iso naapurimme hermostui, jos hyvin käy niin ilkka, globalisaation hengessä, pistää vielä paremmaksi ja hermostuttaa ööö, vaikka san marinon.

Miksei tohon sovi killiovinen?
Vladimir Zirinovski on kuulemma luvannut Karjalan tai ainakin Viipurin takaisin Suomelle. No niin Paavo! Se on sitten näytön paikka Laatokan länsirannan uudisasutuksen poistamisen kanssa.
Nyky-Kannaslaisten paluumuuttoa entisille kotiseuduilleen on tuettava.

Tosin Zirinovskin lausunto käsitettiin väärin. Todellisuudessa hän lupasi Suomen liitettäväksi takaisin Viipuriin eikä toisinpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Yle uusii suosikkisarjan

(SHILOH) Yleisradio uusii runsaan yleisöpalautteen vuoksi menneiden vuosien suositun lännensarjan. Pyssysankarista kertova Virginialainen on noussut viime aikoina myös nuoremman polven...

Close