Uskontokunnat jeesustelevat pääsiäisen kunniaksi

0
9

Myös perinteinen toisinajattelijoiden vainoaminen viikonlopun tavoitteissa

(IMATRA) Kolme suurta uskontokuntaa järjestää pääsiäisen kunniaksi suuret vainot. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon organisoimiin vainoihin osallistuvat myös juutalaiset ja muslimiseurakunnat ympäri Suomen. Tapahtuma on osa maailmanlaajuista Pääsiäiseen Jeesustellen -tapahtumaa.

“Tarkoituksena olisi ainakin vielä tässä lauantain mittaan saada ristille ainakin muutama jumalallisen opin kieltävä. Ville Rantaa nyt päällimmäisenä on noin ekumenian hengessä ajateltu” kertoo tiedotuspäällikkö Esko-Pekka Pilatus kirkon tiedotuskeskuksesta. Ajatus lähti liikkeelle muslimiseurakunnilta, mutta muutkin liittyivät pilatuksen mukaan innolla mukaan.

Yhteinen
juhla

Pääsiäinen on yhteinen juhla kaikille kolmelle uskontokunnalle. Muslimit juhlivat pääprofeettansa Muhammedin Jeesusta huomattavasti pidempää ikää. Kristityt juhlivat luonnollisesti sitä, kuinka Jeesuksen uhrikuolema mahdollistaa edelleen itsekin marttyyrinä esiintymisen ka kirkollisveron keräämisen. Juutalaiset juhlivat Kristuksen murhaamista.

Ei lainkaan ensimmäistä kertaa järjestettävät vainot huipentuvat julkisiin ristiinnaulitsemisiin, mutta ohjelmassa on paljon muutakin. Esimerkiksi evankelis-luterilainen kirkko jeesustelee perinteiseen tapaan sillä, kuinka tärkeää työtä se tekee esimerkiksi kehitystyön saralla käyttäen tuskin lainkaan varoistaan hallintoon, tiloihin tai sellaisten pappien palkkaan, jotka kieltäytyvät tekemästä työtä naispappien kanssa.

Jeesustelua
kautta maan

Evankelis-luterilainen kirkko ei tietenkään ole jeesustelussaan yksin. Muslimit jeesustellevat sillä, kuinka muslimimaissa tapetaan naisia perheen kunnian palauttamiseksi paljon harvemmin kuin sata vuotta takaperin. Juutalaisten jeesustelun odotetaan perinteiseen tapaan keskittyvän raamatulliseen oikeuteen maahan.

Kansalaisten toivotaan osallistuvan yleiseen jeesusteluun muun muassa päivittelemällä kehitysmaiden kurjuutta. Internet-pohjaisten pienjulkaisujen toivotaan puolestaan kohottavan itsensä muiden yläpuolelle ja sieltä tulevan tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

9 lukijakirjettä

 1. Jeesus sanoo:

  Katkeraa tilitystä, pojat… Kääntäkää vaan toinen poski. Pyllynposki, siis.

  (0)
 2. Pikku-Kalle sanoo:

  Tuntomerkit sopivat pissikseen, mutta olosuhteet huomioiden vastaan Hevi-Arska.

  (0)
 3. Albert Tuonelanjoutsen sanoo:

  Jeesustelu ja koko ristillä tapahtunut “episodi” alkaa olla jo aika WANHA juttu. Voisivat keksiä jotain uutta. Nimeomaan keksiä. Tai edes vaikka seksiä. Tai sitten tissejä. Joo! Lisää tissejä jeesusteluun!

  (0)
 4. Kauko Ranta sanoo:

  Koska me saahaan uudet ristiretket, paavi Palpatine I?

  (0)
 5. Onko vastapaavi itse saatana? Pohdin asiaa pitkään tässä pääsiäisen pyhäpäivinä. Aluksi ajattelin, että vastapaavi olisi “vanhan vihtahousun” kätyri, mutta sittemmin tulin toisiin ajatuksiin. Vastapaavihan on sama kuin vihtapaavi! Paavithan ovat kaiken lisäksi “ihan saatanan” vanhoja! Vihtapaavi ja vanha vihtahousu ei voi siis olla mitään muuta kuin sama henkilö. “Vanha vihtapaavi”=”vanha vihtahousu” Voihan perkule!

  (0)
 6. Korpi Kuusi sanoo:

  Varmojen lähteiden mukaan ensivuoden pääsiäisteemaviikolla kaikki kolme uskontokuntaa ovat päättäneet poikkeuksellisesti homostella .

  (0)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.