Kategoriat
Ulkomaat

Poliisit valtasivat talon Tanskassa

KÖÖPENHAMINA. Tanskalaispoliisit rynnäköivät maanantai-iltana Kööpenhaminan Nörrebron kaupunginosassa tyhjänä olevaan koulutaloon. Noin 150 naamioituneen poliisin joukko otti talon haltuunsa ja julisti sen ”Pamppukaupungiksi”.
Poliisien edustaja perusteli talonvaltausta sillä, että Kööpenhaminan kaupunki ei ole tarjonnut poliiseille riittävästi tiloja, joissa poliisit voisivat kokoontua ja ”tehdä omia juttujaan”.
Tanskassa on viime aikoina keskusteltu runsaasti ns. poliisikysymyksestä. Poliisit ovat ottaneet tavakseen maleksia Kööpenhaminan keskustassa. Muun muassa kaupunginhallituksen jäsen Tøger Smørgåsbord on vaatinut kovasanaisesti poliiseja ”menemään kunnon töihin”.
Osa asukkaista on sitä mieltä, että poliisien äänekäs ja uhkaava käyttäytyminen on karkottanut turistit ja vanhukset. Ympäri kaupunkia on myös ilmestynyt ”laki ja järjestys” -graffiteja, joita yleisesti pidetään poliisin jäsenten tekeminä.

4 vastausta aiheeseen “Poliisit valtasivat talon Tanskassa”

Suomen huumepoliisikin (Suhupo) haluaisi oman mestan ja ihmettelee sitä, että mitä niillä huumekoirillakin oikein tekee, eihän niitä voi polttaa…
Illalla poliisi aikoo myös järjestää sympatia pahoinpitelyjä ympäri suomea.

Aah, ihana uutinen. Poliisien syrjäytyminen muusta yhteiskunnasta on ongelma, jota ei sovi vähätellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hallitus puuttuu ennen kaikkea

(HELSINKI) Tuleva hallitus aikoo keskittyä ensisijaisesti. Erityisen tärkeänä kehityskohteena pidetään myös - työttömyyden suhteen hallitus aikoo puolestaan riuskasti. Hallitusohjelma valmistui...

Close