Kategoriat
Kotimaa

Hallitus puuttuu ennen kaikkea

(HELSINKI) Tuleva hallitus aikoo keskittyä ensisijaisesti. Erityisen tärkeänä kehityskohteena pidetään myös – työttömyyden suhteen hallitus aikoo puolestaan riuskasti. Hallitusohjelma valmistui säätytalolla eilisiltana ja se esiteltiin tuoreeltaan asiasta kiinnostuneelle medialle.
Hallitusohjelmaa esittelivät illalla klassisen tyylikkäästi raidallisiin kravatteihin ja tummiin pukuihin sonnustautuneiden Jyrki Kataisen (kok.) ja Matti Vanhasen (Kesk.) lisäksi hyvin istuvaan punaiseen jakkupukuun pukeutunut Tarja Cronberg (vihr.) ja valitettavan mielikuvituksettomaan, mutta rohkeasti selän paljastavaan miesten tummaan pukuun pukeutunut Stefan Wallin (miks?).

Useita sanoja
mukana ohjelmassa

Ansaittua huomiota säätytalolla herätti vaalien suuren voittajan, Jyrki Kataisen ilmava, eteenpäin pyrkivä kampaus. Pääministeri Vanhasen mukaan kampaukselle annettiin neuvottelujen aikana hyvässä yhteishengessä nimeksi Vastuullinen, välittävä ja kannustava karvoitus. Pikanttina yksityiskohtana kaikkien paikalla olleiden kravattien raidoitus oli täsmälleen samansuuntainen.
Hallitusohjelmassa esiteltiin hyvien aikomusten ohella myös monia konkreettisia sanoja, joita aiotaan käyttää lähitulevaisuudessa miellyttävästi artikuloiden. Esimerkiksi perusturva, verotuksen tasapuolistaminen ja ympäristöpolitiikka ovat kaikki uudeksi valtiovarainministeriksi uumoillun Kataisen mukaan vaikeita ääntää.
Uusien ministerien nimeäminen alkaa tänään. Keskusta ja Kokoomus ovat lehtitietojen mukaan jo päässeet yksimielisyyteen siitä, että ainakin vihreiden molemmat ministerit nimetään ”pantaviksi.”

5 vastausta aiheeseen “Hallitus puuttuu ennen kaikkea”

Ei muuta kun odottelemaan mitä tekstareita Ile lähettelee muille ulkoministereille.

Raportista unohtui, että uusi hallitus ennen kaikkea ja viipymättä.
Ei ole myöskään yhdentekevää, ketkä Kokoomuksesta nimitetään ”hyi-vittu-tolle-en-ainakaan-antais”-ministereiksi.

Toimittajalta lienee jälleen jäänyt värinäkö boolimaljan pohjalle. Eiväthän ne puoluejohtajat mihinkään tummiin pukuihin olleet pukeutuneet, sehän viittaisi porvarillisuuteen. Ehei, kyllä heillä oli median edessä päällään hyvin istuvat kauniin sinivihreät puvut.
No okei, ehkäpä ne olivat tumman sinivihreät puvut, mutta kuitenkin.

En tiedä, mutta onko kukaan pistänyt merkille Jyrkin huulia.. Ne on epäilyttävän kiiltävät ja tuota ruusunpunaiset, näihin tunnelmiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Joka neljäs vanhempi nähnyt lapsensa selvinpäin

(VANTAA) Joka joka kuudes äiti ja joka toinen isä on nähnyt lapsensa selvin päin. Tämä käy ilmi Stakesin tuoreesta Mieti,...

Close