Kategoriat
Urheilu

Suomi: Oli niin hikiki

(SDRCZYK) Suomen jalkapallomaajoukkue taisteli urheasti vahvempaansa vastaan EM-karsintaottelussa Bakussa keskiviikkoiltana. Ennakkoon oli tiedossa Azerbaidzhanin kovuus, mutta suomalaiset yllättivät iloisella kamppailuasenteella.
Isäntämaan jalkapallomahdille Suomi ei kuitenkaan lopulta voinut mitään. Tappio oli kuitenkin vain yhden maalin suuruinen, äärimmäisen niukka 1-0, mikä valoi rohkeutta pelaajistoon.
”Ei tällaista tulosta tarvitse hävetä. Tiedossa oli Azerbaidzhanin kovuus, onhan se tunnettu äärimmäisen vahvana jalkapallomaana, jolle on kansainvälistä menestystä kertynyt kahmalokaupalla”, kommentoi Jari Litmanen hienoa esitystä.
Myös valmentaja Roy Hodgson katsoi, että lopputulos kertoo hyvää meikäläisen palloilun tulevaisuudesta.
”Uskon, että jo muutamassa vuodessa pystymme haastamaan sellaisetkin suurmaat kuten San Marinon ja Färsaaret, ainakin kotikentällämme”, umpijäässä oleva Hodgson lausui.
Suomen jalkapalloliitto arvioi tulosta tuoreeltaan muistuttamalla, että jääkiekon MM-kisat alkavat kohtapuolin. Lehden toimitus puolestaan leipoi ahkerasti nisusta.

9 vastausta aiheeseen “Suomi: Oli niin hikiki”

Suomen jalkapallomaaotteluihin harkitaan ulkomaalaiskiintiötä. Kentällä saisi olla korkeintaan neljä ulkomaalaista pelaajaa samaan aikaan, eikä yksikään heistä saisi olla maalivahti. Toteutuessaan uudistus parantaisi huomattavasti Suomen menestystä kansainvälisillä kentillä.

Aika monta puukkoa onkin jakamatta, demareille ainakin puoli tusinaa. Paavo V:n puukon pitää sitten sopia kansallispukuun.

”Tavoitteeseen päästiin ja EM-kisa haave on nyt sitten vihdoinkin kuollut ja kuopattu. Onhan se ollut tiedossa jo pitkään, että vain naiset ne suomessa osaa palloa pelata. Ai niin, Atserpah, eiku Azhernai, eiku Atserb… Saksa on paska maa!”, kommentoi joukkueestaan ylpeä Siegfried & Roy Hogdson valkoisen bakun tiikerin syödessä Litmasen oikeaa jalkaa.

Joukkueen runko alkaa olla kasassa, kunhan ikämiessarjat vain alkaisivat. Litmanen oli tosi kova 10 vuotta sitten. Hyypiäkin oli kova vielä 2-3 vuotta sitten. Forsell oli suuri lupaus 3 vuotta sitten, siis vähän sen jälkeen kun Nurmela alkoi kaljuuntua.
Näyttihän se Ranska viime kesänä kisoissa, ettei futis ole nuorten miesten peli, mutta kun Pelekin on lopettanut uransa… ”Helsinkiläisessä autotallissa koko talven harjoitellut Litmanen jaksoi pelata koko ottelun”. Varsinainen Suomi-futiksen voitto!!!

– Nämä kääpiömaat ovat tuottavat monille suuria vaikeuksia, sanoi Hodgson, viitaten erityisesti Saksan 13-0 vierasvoittoon San Marinosta viime syksynä. Mutta me olemme jo melkein tasoissa Färsaarten kanssa. Mutta emmehän me nyt niin surkeita ole, Andorraahan vastaan Suomen tasoisella joukkueella on jo kauan aikaa ollut varaa leikitellä, viilipyttymäinen englantilaiskoutsi totesi lopuksi tuoreessa muistissaan hyvä peliesitys kääpiövaltiossa joku vuosi takaperin A.Muurisen alaisuudessa. Silloinhan Suomi kontrolloi ottelua täysin ja sai hakemansa arvokkaan 0-0-tasapelin.

”Joo, ei päästy tekemään omia juttujamme, niinku pelaan sitä omaa peliä. Ja sit toi kenttä, ja erikoistilanteet. EM-kisoihin pääsyn kannalta tää oli loistojuttu: nyt tarvii vaan voittaa kaikki loput pelit”, analysoi joku kommentoimaan suostunut maajoukkuepelaaja.
”Taas menee ihan vitun hyvin”, oli kuulemma Martti Kuusela sanonut radiolähetyksen ollessa tauolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Vanhasen uudet suhteet sähköistivät eduskuntatalon

(HELSINKI) Pääministeri Matti Vanhasen uusi suhde Kokoomukseen sai eilen aikaan säpinää kansanedustajien valtakirjojen tarkastustilaisuudessa. Useiden lähteiden mukaan Vanhasen uusi suhde...

Close