Kategoriat
Kotimaa Tiede

Ilmastokatastrofi välitön, tutkijat varoittavat

(ALMA MATER) Ilmastonmuutos uhkaa tappaa jopa miljoonia tai vähintään muutamia ihmisiä tai vaihtoehtoisesti undulaatteja seuraavien noin vuosien aikana, kertoo tuore ilmastotutkijoiden tekemä raportti.
YK:n hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli (IPCC) perustaa synkän näkemyksensä luotettaviin pitkän aikavälin tilastotietoihin.
”Esimerkiksi täällä Jyväskylässä mitattiin viime huhti-kesäkuussa lämpötilakehitystä viiden päivän ajan ja havaittiin kiistatonta nousua. Lisäksi toisella mittauspisteellä Jämsänkoskella havaittiin huiman kolmen tunnin jakson aikana toissaviikon perjantaiaamusta aivan käsittämättömän iso hyppäys ylöspäin”, kertoo ilmastotutkija Juhana Posiva.
Posiva huomauttaa, että kansainvälisesti tilastoja on pidetty vielä kauemmin, usein jopa kymmeniä vuosia, mikä ilmastollisessa katsannossa merkitsee jopa kymmeniä vuosia. Hän torjuu pontevasti tilastoihin kohdistetun kritiikin, jonka mukaan niissä olisi merkittäviä ajallisia aukkoja tai että mittaustavat olisivat epäluotettavia.
”No joo, vuosina 1978-86 ei jaksettu merkitä lukuja ylös kun vitutti niin kovasti, mutta naapurin Jaskan peukku on kuitenkin aina ollut luotettava indikaattori”, hän puolustautuu.

Saattaa jopa
nousta tai laskea

IPCC:n mukaan hallitsemattoman ilmastonmuutoksen seuraukset ovat vakavat. Sen seurauksena merenpinta nousee lähivuosikymmenten tai vuosisatojen tai tuhansien aikana vähintään 5, 4, 3, 2 tai yksi metriä jos nousee ja napajäätiköt sulavat tai sitten eivät.
”Golfvirta pysähtyy/ei pysähdy!” varoittaa Posiva.
Ratkaisuksi kriittiseen ongelmaan tutkijat esittävät 1400:n uuden ydinreaktorin rakentamista mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman isoja apurahoja. Posiva ennustaa, että jos hän ei saa viimeistään kevääseen mennessä kolmen vuoden tutkimusapurahaa työhuonekustannuksilla ryyditettynä, kuolevat kaikki tai ainakin hänelle itselleen tulee nälkä.
Puheet ilmastonmuutoksesta eivät kuitenkaan lämmittäneet keskisuomalaista tuurijuoppoa Allua, joka paleltui kuoliaaksi maanantain ja tiistain välisen yön -30 asteen pakkaseen.

20 vastausta aiheeseen “Ilmastokatastrofi välitön, tutkijat varoittavat”

Entäs miten tisseille sitten käy? Voiko tämänhetken perseen jäätymisasteesta ennustaa mitään? Koska se sulaa?

Alakerran isäntä on toiveikas, ”Katellaan nyt jos tämä tästä alkaisi lämpenemään”.

Onko junat pakkasella siksi myöhässä, että kiskot ovat merkittävästi lyhyemmät kuin kesähelteellä?
Eli kysynkin teiltä, luontoillan asiantuntijat, että johtuuko talvinen junien kovahko myöhästely vain lämpölaajenemisesta?

Tulee olemaan niin, että Suomessa on vain yhdenlaista säätä kerrallaan. Kuumaa, kylmää, sateista, kuivaa tai tuulista. Ei kuitenkaan useampaa plaatua samanaikaisesti.

Jos junaradat merkittävästi lyhenisivät kylmässä, eivätkö junat silloin olisi perillä pikemminkin etuajassa?

Kytkin eilen lämmöt pois päältä ja suljin radion. Näin omalta osaltani hidastan ilmaston lämpenemistä. Jos kaikki tekisivät samoin, lapsenlapsemmekin saisivat nauttia näistä paukkupakkasista tulevina vuosina. Nyt on aika vahva eettisyyden tunto, joka korvaa jalkateristä aamukahvien aikaan hävinneen tunnon.

Tässä kiteytettiin hienosti raportin sisällön olennaisimmat kiinnekohdat todellisuuteen. Kiitän lämpimästi (+45 tammikuussa, Inarin Esso) ja soudan itsekseni hekotellen takavasemmalle!

Pitää muistaa että myös junat lyhenevät lämpölaajenemisen seurauksena. Jos ottaa myös huomioon pii-toiseen-ja-niin-edelleen, junanpyörät ovat verrannollisesti huomattavasti pienemmät. Näin ollen junat ovat myöhässä lämpötilasta riippumatta tai riippuen, joko tai.
Ilmastonmuutos on myytti, sen sanoi jo karvapeitteinen norsu siperiassa.

Tässä Susan hei
Pidin Mattia seksi-orjana, mutta en pidä enää.
Olen nyt Erään suurvallan vakooja, en Usan.

VR vaihtaa ymmärtääkseni juniin talveksi nastalliset talvirenkaat, näissä on huomioitu tuo lämpölaajeneminen.

Koska ilmastonmuutoksesta nyt kirjoitetaan joka paikassa, sen täytyy olla passé, niinkö? Joskus edelläjäkävijämentaliteetti on pelkkää hölmöyttä.

Yleensä tämmöiset pakkaset päinvastoin piristää Allua?
Kolmen suurimman puolueen puheenjohtajat rypistivät viime vaalitentissä otsaansa osoittaakseen olevansa huolissaan ilmastonmuutoksesta. Eiköhän se riitä siltä osin. Kuudetta ydinvoimalaa ajetaan joka tapauksessa sisään noissa valtioenemmistöisissä yrityksissä kuin yli-isoa dildoa puoluejohtajan sihteerin ainavalmiiseen ruumiinaukkoon.

Allu U. Sinä ime et systeemiäni suulla.
Ydinvoimaa hopotetaan yleensä vetoamalla järkeen pienellä indoktrinaatiolla höystettynä. Ydinvoimaa vastustetaan yleensä kimittävällä äänellä pienessä siiderissä juuttikassi kupeella roikkuen.
Haluan korostaa olevani energiatekniikan DIPLOMI-insinööri. Minä tiedän näistä asioista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Jussi Ahde -palkinnot jaetaan huomenna

(STUDIO 51) Menneen vuoden informatiivisimman lyhytelokuvan tittelin haltijan on määrä selvitä huomenna, kun elokuva-alan ammattilaisten Jussi Ahde -videopalkinto jaetaan. Eniten...

Close