Kategoriat
Ulkomaat

Bush myönsi tragedian vääräksi

(WASHINGTON) Yhdysvaltain presidentti George W. Bush myöntää Yhdysvaltain tragedian olleen väärä Irakissa. Itkun aiheena ei pitäisi olla sodassa menehtyneet ihmiset vaan se, että sota ei lopulta nostanutkaan istuvan presidentin kannatusta.
”Vituiksi meni kuin vapaussota”, eräs lähde kommentoi Bushin huikanneen.
Asian korjatakseen Bush aikoo lähettää yli 20 000 uutta sotilasta Irakiin opettamaan maailmalle, että Yhdysvallat hoitaa loppuun aloittamansa työt. Samalla varmistetaan, että asetalous saa kaipaamansa rahat.
Bushin 20-minuuttinen puhe sodan ja väkivallan puolesta nostatti maailmalla lähinnä peiteltyjä huokauksia ja hiljaisia rukouksia. Muun muassa Britannian pääministeri Tony Blairin normaalisti selkeä peribrittiläinen artikulaatio muuttui vaivautuneeksi mutinaksi.
”Mummumwellhmmdon’treallywellhmm”, Blairin tiedotteessa sanottiin.
Yhdysvallat julisti torstaina myös tarpeen vahvistaa maan asevoimia 100 000 hengellä.
”Uusi strategia maailmalla on askel lähemmäs menestystä”, tokaisi Bush rennosti.
”Uusi tragedia maailmalla on askel lähemmäs menestystä”, muotoili Iso Aseteollisuuden Pamppu Max Powers.
”Uusi tragedia maailmalla on askel lähemmäs inhimillisyyden menetystä” huokaa muu maailma.

10 vastausta aiheeseen “Bush myönsi tragedian vääräksi”

Mitä, kävikö tässä nyt niin, että räävittömän huumorin sijasta saimme jotain vähemmän – tässähän heisee jo ihan aito kannanotto. Ikään kuin satiiri.

Ei satiiri vaan satiini. Tämähän on satiininpehmeä ja -kiiltävää huumoria. Ihan oikeesti. Kiiltää enemmän kuin paavin hattu.

Muuten hyvä, mutta viimenen lause oli kuin se kuuluisa veltto kulli, ja pilasi tämän(kin).
P.S. Vittu, se on Max Power, ilman s:ää. Siinä sulle spoileria.

Sariini tässä haisee, vaikka tapiirin ominaistuoksua oli tilattu. Tragedian ja strategian käyttö ei nivoudu selkeäksi kokonaisuudeksi, ja haettu sanamerkitysten leikkisä kisailu muuttuu kakkapaskaksi. Muuten artikkeli oli mielestäni hallitun elefantti.

Ei edes tuhatkunta elefanttia eivät säveltäisi tuollaista loppukappaletta. Ei edes apu-lehti ei julkaisisi tuollaista loppukapaletta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hallitukselta lisätalousarvio

(HELSINKI) Suomen hallitus on luvannut tehdä varsinaisen talousarvion lisäksi lisätalousarvion. Alkuperäinen talousarvio myytiin loppuun ennätysajassa. Koska budjettia oli myös tarjolla...

Close