Kategoriat
Kotimaa

Suomalaiset juovat yhä jumalahakuisemmin

(PORVOO) Suomalaiset ovat perinteisesti olleet ehtoolliselle menevää kansaa. Kansanperinne alkaa kuitenkin olla jo kansanterveydellinen uhka: ehtoollinen on viime vuosina alkanut maistua turhankin hyvin. Esimerkiksi Porvoon kaupunginkirkossa tilanne on pantu merkille.
”Kyllä ehtoolliselle jonot ovat ihan viime aikoina selvästi pidentyneet. Ja täytyy sanoa, että kyllä siellä joukossa on paljon niitä, jotka ihan selvästi jumalaa hakevat” kertaa tilannetta kirkkoherra Einar C2H5OH. Ongelmana on se, ettei selvästi jumalahakuiselta kävijältä voida ehtoollista kieltää, ellei tämä selvästi jo tullessaan ole jumalan vaikutuksen alaisena.
”Kirkollisveroa
nostettava”

Tilanteen vakavuus on saavuttanut myös kansanedustajat. Eduskunta ottaa piakkoin käsittelyyn lain, jolla kirkollisveroa nostettaisiin vähintään takaisin vuoden 2003 tasolle. Monien mielestä veron laskeminen oli virhe alun alkaenkin.
”Tällähän [veron alennuksella] haluttiin vähentää ihmisten tarvetta käydä ehtoollisella naapurimaissa, etenkin syvästi uskonnollisessa Virossa. Nyt kuitenkin kotimaan ehtoollistelu on kasvanut sellaisiin mittoihin, että asialle on jo pakko tehdä jotain” pudistelee päätään kansanterveysvaliokunnan puheenjohtaja Seppo Heikinheimo (38 % vol.).
Lakia vastustavat puolestaan toivoisivat suomalaisen kirkollisveron laskevan yleiseurooppalaiselle tasolle. Rohkeimmat ehdottavat jopa ehtoollisen antamista myös tavallisissa ruokakaupoissa ja kioskeissa.

10 vastausta aiheeseen “Suomalaiset juovat yhä jumalahakuisemmin”

Ovatko kaikki viinaa juoneet kuolleet, kuten tohtoritason
henkilöt väittävät.
Fart

Mihin tämä kaikki vielä johtaakaan. Silmiin sattui tämä uutinen:
SUOMEN RAITIS TULEVAISUUS HUOLESTUTTAA PUTINIA
Venäjän presidentti Vladimir Putin toivoo, että raittiusliike Suomessa vahvistuisi vielä tasavallan presidentti Tarja Halosen kaudella. “Ei pelota, mutta huolestuttaa”, Putin arvioi Suomen tilannetta Uudessa Suomessa julkaistussa haastattelussa.
Valta Suomessa vaihtuu vasta vuonna 2012, jolloin Halosen toinen kausi presidenttinä päättyy. Putin vihjaa haastattelussa siihen, että Suomi on hyvin presidenttivaltainen valtio.
“Tulevaisuus riippuu siitä, miten kansalaisyhteiskuntaa ja oikeusvaltiota pystytään vahvistamaan ja valtaa kyetään jakamaan laajemmalti ja rakentamaan raittiimpaa Suomea”, Putin sanoo haastattelussa.
“Ei toki ole järkevää kasata kaikkia Suomen ongelmia Halosen harteille. Suomen humalahakuisuudesta on silti syytä olla huolestunut”, Putin sanoo.
Venäjän ja Suomen välisistä kahdenvälisistä suhteista Putin huomauttaa, että “Venäjän ongelmat kännäävän Suomen kanssa ovat kuitenkin varsin vähäiset, kun katsotaan kaikkia Suomen rajamaita pohjoisesta etelään”.

Päivi R. kysyi: ”Ovatko kaikki viinaa juoneet kuolleet, kuten tohtoritason
henkilöt väittävät.”
Vastaus: Suurin osa, ja loput tulevat kuolemaan ennemmin tai myöhemmin.
Eipä se auta vaikka kuinka kävisi ehtoollisella jumalaa nauttimassa, kuolo se tulloo kuitennii. Jeesus tulee! Suu auki!

Masokisti Kurttu! Minä juon krapulaa välttäen!
”Whiskey and beer,
nothing to fear.
Wine and whiskey,
that is risky!”

Juon humalahakuisesti. Viinien juonti on sievistelyä, valitettavasti.. Ei alkoholilla ole kuin yksi vaikutus, humalluttaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Huhtiniemen luurangot todennäköisesti mammutteja

(LAPPEENRANTA) Lappeenrannan Huhtiniemestä löydetyt luurangot ovat todennäköisesti villamammutteja, arvelee alueella kaivauksia tehnyt Keskusrikospoliisi. ”Luurangot lienevät noin 10 000 vuotta vanhoja....

Close