Kategoriat
Kotimaa Ulkomaat

Kristalliyön tapahtumat kauhistuttavat yhä Timo Sarpanevaa

(AAVASAKSA) Vuonna 1938 Saksaa hallinnut natsipuolue masinoi pogromin, jossa juutalaisten kimppuun käytiin väkivaltaisesti ja suurin osa Saksan synagogista tuhottiin. Myös juutalaisten omistamat liike- ja asuinkiinteistöt kokivat merkittäviä vahinkoja. Juuri rikottujen ikkunoiden sirpaleiden vuoksi tapahtuma sai nimen Kristalliyö. Tapahtuma kauhistuttaa edelleen lasitaiteilija Timo Sarpanevaa.
”Kyllähän se tuntuu edelleen hirveältä ajatella sitä hävitystä ja tuhoa, vaikka siitä on kohta seitsemän vuosikymmentä ja olen itsekin siinä välissä kuollut. Silloin tuhottiin paljon hyvää ja kaunista”, Sarpaneva huokaa.

7 vastausta aiheeseen “Kristalliyön tapahtumat kauhistuttavat yhä Timo Sarpanevaa”

Taitaa Sarpanevakin olla Johannes Paavali II:n, Mannerheimin ja Matti Wuoren kanssa Vatikaanin kryptassa meditoimassa. Arvovaltainen seura on epäilemättä vaikuttanut noinkin henkevän ajatuksen muotoutumiseen. Seuraavaksi ohjelmassa lienee erä pitroa.

Saakohan tuoolaisesta sanottamisesta haastaa oikeuteen Lex Tanja Karp…Saarelan mukaan, eikös tuo ole selkeä Tekijä Oikeus Rikkomus?

Saakohan tuollaisesta sanottamisesta haastaa oikeuteen Lex Tanja Karp…Saarelan mukaan, eikös tuo ole selkeä Tekijä Oikeus Rikkomus?

Timo Sarpaneva sekä miehensä Timo Sarpanev lienevät olleet designin edelläkävijöitä jo ennen vuotta 1938, joten tämä uutinen ei selvästikään ole täytesellainen vaan täysin relevantti ja tärkeä nykymaailman tuskaa heijasteleva kehyskertomus tulevan sukupolven ördääjille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Luokitellut ilmoitukset:

Annetaan pois suuri määrä vähän käytettyjä kommentteja. Julkaistu aiemmin vain kerran suositussa internet-pohjaisessa julkaisussa. Pääasiassa varsin surullista tavaraa, mutta lähtee...

Close