Kategoriat
Ulkomaat

Pääesikunta: Suomalaisturvaajaa kohti ampumisella kunnioitettiin perinteitä

(KABUL) Suomalaisen rauhanturvaajan joutuminen omien tulittamaksi pohjoisessa Afganistanissa kunnioitti pääesikunnan tiedotteen mukaan ”kauniilla tavalla sotahistoriamme perinteitä”. Tiedotteen mukaan aseistautuneen oman sotilaan ampuminen oli pieni tyylirikko, mutta muutoin jatkosodan loppuvaiheiden henkeä pidettiin yllä varsin mallikkaasti.
Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan menneiden sotien henkeä on pyritty viljelemään suomalaissotilaissa muillakin tavoilla:
”Talvisodan hengessä varustelu on hemmetin puutteellista. Varusteita joudutaan samassa hengessä pyytämään lainaksi ruotsalaisilta. Se kuulostaa tietysti vähältä, mutta juuri tämmöisillä pikkujutuilla sitä henkeä luodaan” kuvailee Kääriäinen isänmaallisuuden kyynel silmänurkastaan kierähtäen.
Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, määräsikö marsalkka Mannerheim suomalaisturvaajaa kohti ampumisen. Henkilökohtaisesti Sveitsiin sankarieläkkeelle vetäytynyttä marsalkkaa ei tavoitettu vastaamaan useista yrityksistä huolimatta.

4 vastausta aiheeseen “Pääesikunta: Suomalaisturvaajaa kohti ampumisella kunnioitettiin perinteitä”

Oisko se Mannerheim parhaillaan Johannes Paavali II:n kanssa meditoimassa Vatikaanin kryptassa, ja ovat laittaneet ovelle lapun ’Non häiritano’

Mikään ei lämmitä mieltä niin kuin ystävällinen tuli.
Vaikka ruumiin kylmentääkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
YK:n päivän vietosta ei vieläkään yksimielisyyttä

(HELSINKI) YK:n päätöslauselma YK:n päivän vietosta siirtyy ainakin ensi viikkoon. Myöhään yöhön eilen jatkuneet neuvottelut eivät tuoneet yksimielisyyttä. Pääsihteeri Kofi...

Close