Kategoriat
Kotimaa

Katollisuus vastatuulessa pääkaupunkiseudulla

(VANTAA) Pääkaupunkiseudun kirkoilla on edelleen suuria vaikeuksia säilyttää katollista statustaan. Jo aiemmin saman kohtalon kokeneen Porvoon kirkon lisäksi myös Vantaan Kaivokselan kirkko joutui luopumaan katollisuudesta varhain sunnuntaiaamuna.
”Voidaan jo sanoa, että katollisia kirkkoja uhkaa kato” luonnehti tilannetta naapurinsa kotoa aamulla tavoitettu kardinaali Seppo Mäkinen
”Erityisen huolestuttavana voidaan pitää aivan viime aikojen suuntausta, jossa katon ohella menevät myös sisäseinät ja kaikki irtaimisto” summaa Mäkinen.
Monet kansalaisjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa myös palaneiden kirkkojen kunnostustöiden hinnasta. Kirkon kunnostaminen on kuitenkin aina toteutettava ensi tilassa, sillä kirkossa huolehditaan useista välttämättömistä asioista, kuten.

9 vastausta aiheeseen “Katollisuus vastatuulessa pääkaupunkiseudulla”

Kyllä nyt huolestuttaa sielujen puolesta, yksikin kaste piti peruman tämän takia. Onneksi paavi meni kuitenkin juuri poistamaan käsitteen limbosta kastamattomien lapsien kohdalla, että nykyään sitten ei olekaan niin kauheaa kuolla kastamattomana! Helpottaa jo.

Lehti olisi voinut huomioida kuinka katollisuuden heikko nykytila yli käy useampia kristillisiksi luokiteltavia uskontokuntia. Jopa Jehovat ovat joutuneet ottamaan kantaa tähän keskusteluun…
-j

Saksa sijoitettiin pahan akselille 1.9.1939 maan hyökättyä Puolaan. Myöhemmin mukaan otettiin sellaiset roistovaltiot kuten Japani, Bulgaria, Romania ja Suomi.

Jumala tappaa aina kissanpennun kun joku tekee vitsiä katolinen-katollinen -sanaleikistä. Ajatelkaa kissanpentuja.

Asiathan ovat nyt vallan mainiosti. Vanhaa kunnon Varg Vikernes tyyliä! Mitähän tunnettu katollisuuden horjuttaja olisi tästä artikkelistä mieltä?

Viitaten edelliseen kommenttiin.
Uskoisin, että herra Vikernes hyppii sellinsä seinille suu vaahtoen ja laulaen saksalaisia sotalauluja.
Hänhän on meille kaikille esikuva, joka oli katollisuutta vastaan jo ennen kuin muut uskalsivat edes ajatella koko asiaa.

Eikö Jumala vastusta katolista kirkkoa, tästä saa kärsia myös
katolliset kirkot , minä muuten vastustan miespappeja.
Enkä Tykkää myöskään: ruots. – venäl.- amerik.- saksal. enkä
lalanmaksaöljyn mausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Markkinat ottivat hedelmöityshoitopäätöksen vastaan rauhallisesti

(HELSINKI) Rahamarkkinoilla ja pörssissä eduskunnan päätös sallia hedelmöityshoidot kokoomusta ja keskustapuoluetta äänestäville heteropariskunnille, luterilaisen kirkon jäsenille ja yksin eläville kristillisdemokraateille...

Close