Kategoriat
Ulkomaat

Ruotsissa pelätään sosiaalidemokraattien kostoiskuja

(TUKHOLMA) Vaalit Ruotsissa sujuivat ilman merkittäviä yhteenottoja oikeiston ja vasemmiston kannattajien välillä, vaikka etukäteen niitä pelättiin. Pääkaupungissa Tukholmassa tunnelma on tänään kuitenkin ollut kireä. YK:n tarkkailijoita ei ole paikalla, joten monet pelkäävät vallan kahvasta kammettujen sosiaalidemokraattien aloittavan terrorikampanjan.
”Mitä? Mistä helevetistä sä puhut?” huolehtii ostoksille uskaltautunut Gurtrud Tennhjölm. ”Äläkä seuraa minua” arvioi hän tulevia viikkoja.

YK
voimaton

Valtiopäivien puhemies Björn von Sydow vetosi pian vaalituloksen selvittyä sekä porvarikoalition, että vasemmiston kannattajiin, jotta nämä myöntäisivät vaalituloksen laillisuuden ja antaisivat demokratian kehittyä pohjoiseuroopassa sijaitsevassa Ruotsissa. Vallasta syrjään joutunut pääministeri Göran Persson ei kuitenkaan ole millään tapaa luvannut hillitä mahdollisia sosiaalidemokraattifanaatikkoja. Tämä huolestuttaa paikallisia.
”Mitä ihmeen fanaatikkoja? Mistä sää puhut?” arvioivat Lena ja Arbuus, jotka liikkuvat reilun puolentoista miljoonan asukkaan Tukholman keskustassa vielä hämärän laskeuduttua.
YK:ssa ei toistaiseksi ole edes neuvoteltu rauhanturvaajien lähettämisestä ruotsiin. YK:n pääsihteeri Kofi Annan ei halua kommentoida tilannetta, mutta alleviivasi lyhyessä puheessa kotonaan maanantaina sen tärkeyttä, että kuka tahansa siellä puskissa hiipiikin, lähe vetämään, soitin jo poliisit.

8 vastausta aiheeseen “Ruotsissa pelätään sosiaalidemokraattien kostoiskuja”

Demariäänestäjien pitäminen putkassa vaalipäivän yli oli täysin onnistunutta ja ennakkosuunnitelmien mukaista. En näe aihetta kritiikkiin.

Onneksi Ruotsi on, toisin kuin Suomi, kuningaskunta. Näinä epavakauden ja vaaran aikoina kansa varmaan kokoontuu sitä yhdistävän symbolin, ts. kuninkaan, pitkän varjon alle. Jälleen kerran tulemme todistamaan mikä suunnaton voima perinnöllisessä monarkiassa on rahvaanomaiseen tasavaltaan verrattuna. Pitäkäämme mielessämme Kaarle JNE Kustaan vastikään Vaasassa lausumat uljaan enteelliset sanat: Miten helvetissä täältä pääsee pois?

Maailman presidentti G.W.Bush totesi linjapuheessaan, että Ruotsi on nyt valinnut vapauden tien ja vapautta vihaavat sosialidemokraatit tulevat huomaamaan sen. Amerikka on tänään turvallisempi paikka elää kuin ennen Ruotsin valtiopäivävaaleja.
”Vitut se niin sano”, äyskäisi korsetti päällä yllätetty Dick Cheney.

Kiinan pääministeri Wen Jiabao puolestaan kysyi, onko Ruotsissa öljyä tai muuta taloudelliselta kannalta mielenkiintoista. ”Ai ei vai, ei meitä sitten kiinnosta”, Wen tiivisti tuon kauko-idän kansan eli Kiinan kommunistisen puolueen kannan.

Mitäs menivät sossut särkemään Dag Hammarskjöldin ja Olof Palmen historialliset, kahdeksan metriä korkeat patsaat, jotka tekivät Tukholman Tenstasta sellaisen mikä se oli eilen.

Lehti valehtelee. Tosiasiassa Ruotsin parlamennttivaalit voitti Suuren Cthulhun oikeisto-keskusta-vasemmisto-koalitio, joka alkaa kokoamaan yhden hengen hallitusta jo huomenna. Päämääränä on syöstä se autohullu pelle vallasta.

HELSINGIN SANOMAT
KESKIVIIKKONA 20.9.2006
Göteborgin keskustassa voimakas räjähdys
Julkaistu 13:57
Ainakin yksi henkilöauto on räjähtänyt Göteborgin keskustassa Ruotsissa. Lisäksi ainakin kolmen auton kerrotaan syttyneen tuleen räjähdyksen seurauksena.
Aftonbladetin saamien vahvistamattomien tietojen mukaan räjähtäneessä autossa olisi istunut yksi mieshenkilö. Sairaalan on tuotu yksi henkilö, joka sai räjähdyksessä sirpaleita.
Tapahtumien kulku on epäselvää. Poliisi sai hälytyksen räjähdyksestä 11.45 paikallista aikaa. Aftonbladetin mukaan räjähtäneitä autoja voi olla myös kaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kaskeala lyhentäisi siviilipalvelusta

(PÄÄESIKUNTA) Puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala kannattaa siviilipalveluksen lyhentämistä. Hänen mukaansa siviilipalveluksen pitäisi palvella yhteiskuntamme turvallisuuden vahvistamista. ”Luultavasti sopivin kesto...

Close