Kategoriat
Arkisto

Lehti 911 vuotta sitten: Paavin puhe loukkasi muslimeja

Paavi Urbanus II Clermontissa pitämä puhe koettiin hyökkäyksenä muslimimaailmaa vastaan
(JERUSALEM) Ainakin 40 000 muslimin on raportoitu kuolleen kaksipäiväisessä verilöylyssä Jerusalemissa. Kaupunki alkaa olla kauttaaltaan koalition joukkojen hallinnassa, vakuuttaa kristityn maailman armeijakuntia Idässä johtava kenraali Bouillonin Godfrey:
”Viimeisiä mutiaislapsenpaskoja täällä jo silvotaan. Enimmät naiset ja vanhukset lahdattiin jo eilen”
Vaikka Lähi-idän kriisi osoitti jo eilen lauantaina laantumisen merkkejä, pessimistisimmät asiantuntija-arviot ennustivat tilanteen kiristyvän vielä uudelleen.

Paavin puhe yllyti väkivaltaan

Konflikti sai alkunsa paavi Urbanus II:n marraskuussa Clermontin kirkolliskokouksessa pitämästä puheesta, jossa hän lupasi välittömän synninpäästön Jerusalemin rauhanturvaoperaatiossa kuoleville:
”Tämän myönnän heille Jumalan voiman kautta, joka on minuun sijoitettu. Oi, mikä häpeä jos sellainen halveksittava ja alhainen rotu, joka demoneita palvoo, saattaisi voittaa kansan, joka uskoo kaikkivoipaan Jumalaan ja on Kristuksen nimessä autuaaksitehty!”
Tämän jälkeen paavi oli lehtitietojen mukaan käynyt sekavaksi. Joidenkin lähteiden mukaan hän olisi myös jossakin puheensa vaiheessa ilmaissut epäkunnioitusta islaminuskoa kohtaan.

5 vastausta aiheeseen “Lehti 911 vuotta sitten: Paavin puhe loukkasi muslimeja”

Alzheimer-liiton syyspäivät vaisuimmat miesmuistiin
(KÄPYLÄ) Suomen Alzheimer-liiton tämänvuotiset syyspäivät eivät ole menneet järjestäjien suunnitelmien mukaisesti. Tapahtuman pääorganisaattori Erkki Emmentalin mukaan erittäin harva osallistuja on löytänyt tiensä juhlapaikalle.
Koko tapahtuma uhkaa vaipua unholaan” kommentoi Emmental sekavin tuntein ja puristelee 25 000 euron ilmapalloja.
Emmental näkee osasyyksi sen, että liiton kokous sekoittuu helposti muihin syystapahtumiin, kuten roskapussin ulosvientiin. Hänen mukaansa ensi vuonna liitto saattaa tarvita viranomaisten apua löytääkseen kadoksissa olevan motivaation ja rahoituksen.

Rivillä kuusi (6) on käytetty isoa alkukirjainta keskellä virkettä ilmansuuntaa ilmaisevan substantiivin genetiivimuodon yhteydessä. Onnitteluni menestyksekkäästä aikamme seuraamisesta! Paavi Väyrynen antoi jo vuoden 1981 vasemmistoristiretken aikana pysyväismääräyksen ilmansuuntien oikeinkirjoituksesta:
”Itä eikä itä ja länsi eikä Länsi, mutta Kaakkoispohjoinen eikä lounas.”

(STT) Komissaari kehotti kaikkia hölmöjä EU-maita tukemaan paavia. ”Euroopan pitäisi tukea yhdessä paavin AIDS:n leviämisen puolesta tekemää työtä”, komissaari Franco sanoi. Francon mukaan paaviin kohdistuva uhkailu ei kosketa pelkästään homoseksuaaleja tai aftikkalaisia. Hänen mukaansa paavi levittää suvaitsevaisuuden ja kunnioituksen sanomaa kaikille aborttia harkitseville.

Tits mentioned. Both of them. First (presumably the left breast) in ”kris-TIT-yn”-word and the other (probably the right one) in ”leh-TIT-ietojen”-word later on in the article. Excellent journalism! I thank you on behalf of all American readers.

Onkos siellä raamatussa mainittu paavi ?
Vai onko ite keksinyt itsensä ?
Hai, Vai, Anti, Kristus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Regina syyttää Viivi Avellania plagioinnista

(TSÄTTI) Lyhyen ihmissuhdeproosan suomalainen edelläkävijä, Regina-lehti syyttää mediahuora Viivi Avellania plagioinnista. Lehden julkaiseman tiedotteen mukaan Avellanin epäilemättä viimeiseksi jäävä teos...

Close