Kategoriat
Kotimaa

Peitsamon palauttaminen kuohuttaa taas

(ANKKULI) Vuosikymmeniä suomalaisten mieltä kaihertanut kysymys Peitsamon kohtalosta on noussut taas ajankohtaiseen keskusteluun, kun kenraali Gustav Hägglund kertoi muistelmissaan valmistelleensa sen hankkimista takaisin Venäjältä.
Peitsamon palautusta on toivottu jo pitkään etenkin veteraanipiireissä. ”Ei elämä ilman Karia tunnu oikein rokkenrollilta”, katsoi sotaveteraanien rintamamiessotilaspoikaveljesliiton edustaja Kalervo Juoksuhauta.
Peitsamo menetettiin toisen maailmansodan melskeissä, ja siitä lähtien se on ollut osa Venäjää ja 1970-luvulta eteenpäin myös tunnettu osa suomalaista rock-genreä. Peitsamon tyyli on vuosien varrella vaihdellut avantgardismista akustiseen poppiin sekä sähköiseen rockiin saakka. Hänen suurimpana hittinään pidetään kappaletta Kauppaopiston naiset vuodelta 1977.
Vuosien varrella Suomessa on virinnyt lukuisia enemmän tai vähemmän mielikuvituksellisia hankkeita Peitsamon palauttamiseksi mm. lähtöruutuun, kuriin, levyn alkuun sekä lähettäjälle. Peitsamon itsensä mielipidettä ei vielä tiedetä, mutta SKP:n jäsenkirjasta hänen ei uskota luopuvan.
”Vittu miten heikko puujalka”, sanoi kapteeni Long John Silver ojanpohjalta.

3 vastausta aiheeseen “Peitsamon palauttaminen kuohuttaa taas”

Rakuuna ja Husaari takaisin, vaikka pullo kerrallaan. Tuoppi Hussea tai kuus ja Taiston pitsa salin jälkeen oli parasta mitä koskaan. Esiaviollista seksiä lukuunottamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Fakta: Peitsamo

Peitsamo on Norjaan ja Suomeen rajoittuva alue Venäjällä, pinta-alaltaan 10 470 neliökilometriä. Peitsamo on syntynyt 26.8.1957 Nokialla. Rock-muusikon uransa hän...

Close