Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri

Koulukiusaamisperinteet taas arvossaan

Perinteinen koulukiusaaminen kiinnostaa jälleen ihmisiä. Suomeen on äskettäin perustettu valtakunnallinen koulukiusaamiskulttuuria vaaliva yhdistys Mopotus ry, joka kampanjoi näyttävästi koulukiusaamisen puolesta.
”Kiusaamisperinteet meinasivat jo kadota kokonaan tuossa 1980- ja 90-lukujen nössöhumaanissa ilmapiirissä. Tämän päivän nuoriso on kuitenkin valtavan kiinnostunut vanhoista koulukiusaamismenetelmistä”, kertoo Mopotuksen puheenjohtaja Stiletti-Leinonen.
Mopotuksen edustajat vierailevat alkusyksyn aikana kouluissa esitelmöimässä kiusaamisesta. Erityisen suosittuja ovat olleet luento-osuuden jälkeen järjestetyt kiusaamisnäytökset.
”Kysyntää on ollut todella paljon. Emme millään ehdi kaikkiin kouluihin, joihin meitä on pyydetty käymään. Toivommekin, että koulut hyödyntäisivät mahdollisuuksien mukaan omasta henkilökunnastaan löytyviä kiusaamisperinteiden tuntijoita”, kertoo Mopotuksen koulutusvastaava Hullu-Rise.

Perinteet ja nykyaika kohtaavat

Vaikka kiusaamisperinteitä tunnetaan keskimäärin huonosti, joitakin asianharrastajia aina löytyy. Hullu-Rise kertoo ilahtuneensa kohdattuaan lukuisia 14–15-vuotiaita nuoria, jotka ovat osoittautuneet hyvin kekseliäiksi kiusaajiksi.
”Netti- ja kännykkäaikakausi on tuonut kiusaamiseen mukanaan aivan uudet vivahteet. Yksi poikaporukka esimerkiksi varasti luokkatoverinsa puhelimen ja lähettivät sillä hävyttömiä tekstiviestejä satunnaisiin numeroihin.”
”Toisaalta klassiset pää vessanpönttöön -tyyppiset temput eivät ikinä menetä viehätystään”, Hullu-Rise painottaa.
Tämän syksyn tavoitteena Mopotuksella on saada kiusaaminen osaksi kaikkien peruskoulujen arkea. Ensi vuodelle suunnitteilla on laajempi koulutushanke, jossa kiinnostuneita perehdytetään kiusaamisen kehittyneempiin muotoihin. Hankkeen vetäjiksi on jo palkattu Suomen puolustusvoimien aliupseerikurssien kouluttajia.

10 vastausta aiheeseen “Koulukiusaamisperinteet taas arvossaan”

Vittu Homo-Haapala, kolmen jälkeen takapihalla katotaan kuka tekee pilaa kenestä. Hahhhahhaa!!

Täällä luokkahuoneen perällä valmistellaan jo terotinpurua ja kuminpalasia työnnettäväksi housuihin sille homolle, jolta pöllittiin penaali, laitettiin takki roskikseen, potkittiin polvitaipeisiin välkällä ja piirrettiin tussilla pilu takin selkämykseen. Ihan kiva että tämmönen kampanja tulee, koulu onkin muuten ollut ihan perseestä. Mitä nyt välillä on mopoilla ajeltu pyöräteillä. Vittu.

Täytyy nyt kyllä yhtyä Maisteri Haapalaan (no ei silleen, hei), ei edes hymyilytä. :I Koulujen pihoja tällä vuosituhannella nähtyä tulee muuten mieleen, että Mopotus ry saisi muuttaa nimensä Moposkootteritus ry:ksi, prkl ja hmph.

Onkos tällainen nyt kivaa!? Entisenä koulukiusattuna tämä vitsi tuntuu suhteellisen mauttomalta. Ei tuntunut kivalta saada iskua munuaisten väliin. Kokeilepas itse ottaa kyseiseen paikkaan potku jos olet kiusaaja! Kusin verta kaksi päivää kyseisen tapahtuman jälkeen, jösses…

ei ole kivaa tulla kiusatuksi 10 vuotta 20 vuotta kestäneestä elämästään. Näillä sivuilla on hauskoja juttuja, mutta jotain rajaa. On hyvä ilkkua kun ei tiedä kuinka pahalta se tuntuu…no hehe ”vitun homo painu suolle, vedä vittu päähäs”. Mutta kun olen nainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kriisissä olevat urheilusähkeet sunnuntaiksi

Suomalainen yleisurheilu kriisissä - Huolimatta Jukka Keskisalon, Tero Pitkämäen, O-P Karjalaisen, Matti Monosen ja Janne Holmenin menestyksistä EM-kisoissa, suomalainen yleisurheilu...

Close