Kategoriat
Kulttuuri Politiikka

Günter Grassin poliittinen menneisyys kuohuttaa

(BERLIINI) Nobel-palkitun saksalaiskirjailija Günter Grassin tekemä paljastus poliittisesta menneisyydestään on herättänyt kohua ympäri maailman.
79-vuotias Grass tunnusti lehtihaastattelussa olleensa Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen jäsen vuosina 1982–1993. Hän kertoi myös osallistuneensa puolueen vaalikampanjointiin jo 1960-luvulla.
”Lyhyesti sanottuna: se oli hirmuinen virhearvio. Monet kaltaiseni epäkypsät keski-ikäiset miehet sortuivat samaan. En yritä puolustella tekoani. Asia on painanut mieltäni kaikki nämä vuodet. Halusin saada taakan sydämeltäni tuomalla totuuden julki”, Grass totesi.
Grassin paljastus on herättänyt maailmanlaajuisen paheksunnan aallon. Kirjailijan syntymäkaupungissa Gdanskissa vaadittiin Grassin kunniakansalaisuuden mitätöimistä. Yhdysvalloissa Grassin kirjat on poistettu julkisten kirjastojen hyllyistä ainakin 24 osavaltiossa.
Suomessa kansanedustaja Ben Zyskowicz vaati, että vastaavat ”pahuudelle pikkusormensa antaneet kirjailijat” olisi tuotava meilläkin esiin ja häväistävä julkisesti.
”Pentti Holappa, Arvo Salo, Jörn Donner”, listasi Ku Klux Klanin kaapuun pukeutunut Zyskowicz tulevia kohteitaan.

3 vastausta aiheeseen “Günter Grassin poliittinen menneisyys kuohuttaa”

Kirjoittaja on erehtynyt. Grasshan kertoi kuuluneensa Yhdysvaltojen salaiseen palveluun (Secret Service).

Koskakohan paljastuu, että Grassin oikea sukunimi oli Stürmbahnführer, mutta hän vaihtoi nimeä 60-luvun lopulla kokeiltuaan cannabis sativaa.

Ei niinkään tähän juttuun liittyen, muuta nimessäni oleva The Onionin artikkeli on kyllä niin Lehteä
”I am the most important filmmaker working today”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Koulukiusaamisperinteet taas arvossaan

Perinteinen koulukiusaaminen kiinnostaa jälleen ihmisiä. Suomeen on äskettäin perustettu valtakunnallinen koulukiusaamiskulttuuria vaaliva yhdistys Mopotus ry, joka kampanjoi näyttävästi koulukiusaamisen puolesta....

Close